15.06.2010 00:00, DKF, Komentárov: 4
E3: Zhrnutie Microsoft konferencie

E3: Zhrnutie Microsoft konferencie


V poradí druhá tohtoročná konferencia Microsoftu na E3 (tá prvá bola venovaná tematike Kinectu) sa  zdržala kvôli menším organizačným problémom, a tak odštartovala s 30 minútovým oneskorením. Odbitím 19.30 sa miestnosť konania zatemnila, novinári z celého sveta si posadali na vyhradené miesta a nabitá konferencia „zelených“ sa mohla začať!

Pódium najskôr hostilo Marka Laima, ktorý prišiel prezentovať pre napäté herné médiá prvú lahôdku show, Call of Duty: Black Ops. Prítomným takmer sánky odpadli, to, čo sme videli v krátkom gameplayi dýchalo filmovou tvorbou, presne tak, ako minuloročná prezentácia Modern Warfare 2. Misia začínala v tuneli, pokračovala krátkou prestrelkou a vyvrcholila ovládaním a vypúšťaním jednej rakety za druhou z obrneného vojenského vrtuľníka. Nemýlili sme sa, v novom CoD si neraz zalietame v týchto strojoch. Viac detailov však ponúkne plánovaná konferencia Activision, nakoľko je vydavateľom hry.

Na scénu zavítal viceprezident Microsoftu, Don Mattrick, ktorý poukazoval na najväčšie hity Xboxu 360, akými sú Halo, Gears of War či Fable. Následne sa k nemu pripojil duchovný otec série Metal Gear Solid, Hideo Kojima. Veľa však toho nenarozprával, vystriedal ho kolega Shiigenobu Matsujama spúšťajúci E3 trailer nového MGS: Rising (všetky trailer konferencie rozpitváme a zverejníme v najbližších dňoch). Bola predstavená možnosť „rozsekať všetko a všetkých“ a musíme povedať, že to vyzerá naozaj štýlovo.

A vtom, po skončení Rising traileru, stál na scéne Phill Spencer oznamujúc, že všetky ďalšie prezentované tituly budú určené exkluzívne pre Xbox 360. CliffyB so svojimi kolegami bol tiež pripravený, samozrejme, na tému Gears of War 3. Tentoraz sa k slovu dostala co-op kampaň, ktorú hrali štyria hráči. Vidieť sme mohli nové rasy nepriateľov, napr. obrovské červy Lambentov alebo Lambent Berserker. Grafický engine pôsobil o kus lepšie než v prípade druhého dielu, tváre hlavných postáv vrátane Markusa Fenixa boli vymodelované na výbornú. Cliffy doplnil, že na E3 bude ešte predstavený Beast mód, detaily budú teda odkryté neskôr. Krátka cut-scéna úteku pred nepriateľmi ukončila prezentáciu Gears 3.

Nasledoval príchod ikony Lionhead Studios, známeho Petera Molyneuxa. Ďalšia istota, prišiel predstaviť debutový trailer Fable III. Ten nám okrem šermovania, lodných bitiek a nových zákutí Albionu ukázal aj dátum vydania – 26. október 2010. Po pravde, čakali sme od Molyneuxa trošku viac, detaily okolo hry si však zrejme necháva na neskôr. Vtom, z čista jasna, video na nový titul od nemeckého Cryteku. Tomu sa hovorí prekvapenie! Hra nesie pracovný názov Kingdoms a okrem traileru o nej neprehovorili ani slovo.





Pódium razom patrilo Marcusovi LehtoviBungie, ktorý ukázal jesenný hit Halo: Reach. Presnejšie jeho gameplay predstavujúci epickú bitku medzi ľuďmi a Covenantmi. Boj na život a na smrť bol doplnený explóziami a striekaním kyseliny z covenantských tiel. Zrazu pohľad na obrovský výbuch, opustenie bojového poľa a nasadnutie do výťahu vezúceho nás do vesmírnej lode. Záver gameplayu spočíval jej odletom.



Halo: Reach ukončilo prezentácie xboxových exkluzivít, prišiel rad na bližšie zoznámenie s Kinectom alebo, ak chcete (po starom) Projectom Natalom. Ľudské telo je pre Kinect základným bodom, ktorý doslova sleduje (vysvetlenie nižšie). Prezentujúcemu Ronovi stačilo mávnuť rukou, aby sa toto podarené čierne zariadenie spustilo. Za pomoci niekoľkých mihov rukami pred Kinectom sa dostal do hlavného menu, odkiaľ smel ovládať Xbox aj prostredníctvom hlasovej komunikácie. Zune, databáza filmových trhákov, sa dalo ovládať skutočne jednoducho. Keď chcel premietajúci film (išlo konkrétne o Alicu v Krajine zázrakov) pozastaviť, stačilo mu zvolať „Xbox, pause“ a v tom momente obraz zastal. A stačilo vysloviť „Xbox, resume“ a film sa opäť spustil. Pri spúšťaní hudby mu stačilo skríknuť „Xbox, play music“ a hneď mu vyhodilo tracklist na harddisku a zhodou okolností spustilo skladby od Justina Biebera. Kinect šiel na moment bokom, pretože bola reč o Xbox Live. Príchodom tejto služby na novom Windows Phone 7 bude k dispozícii v každej krajine predávajúcej Xbox 360. Pauza prezentáciu Kinectu skončila, na pódium pribehla pohľadná dievčina rozprávajúca o ďalších vymoženostiach tejto „hračky“. Jednalo sa konkrétne o službu VideoKinect, kedy sme sa videohovorom spojili s jej kamarátkou. Trochu si pokecali, pozdravili publikum a ukázali takisto možnosť pozerania spoločného filmu, kedy sa prehral obom kontaktom naraz. Následne sa skúsila kamoška na monitore nakloniť na stranu a vtom, jejda, Kinect sa začal obracať podľa jej smeru. V sále zaznel potlesk a na veľkoplošnej obrazovke v pozadí bol prehratý ďalší trailer poukazujúci, že Xbox Live sa spojilo so športovým televíznym vysielaním ESPN. Na scéne tentoraz stáli moderátori Josh Elliott a Trey Wingo. Priznávame, táto pasáž mierne nudila a bola venovaná hlavne športovým fanúšikom.

Nemyslite si však, že to ďalej šlo s konferenciou dolu vodou a my sme už len zívali a nenápadne pozerali na hodinky, Kudo Tsunoda (áno, ten týpek v slnečných okuliaroch) predstavoval ďalšie vymoženosti Kinectu. Konečne prišiel rad na prvé kinectovské hry. 15. To je číslo launch titulov, ktoré prídu 4. novembra 2010 spoločne s revolučným pohybovým zariadením na trh. Na veľtrhu E3 nám bolo ukázaných 6 titulov – Kinectimals (kde sa smiete pomazliť s desiatkami voliteľných zvierat), Kinect Sports, Kinect Joy Ride (tradičné závody poňaté v štýle animovaných rozprávok), Kinect Adventures (veľmi zaujímavá hra, v ktorej uplatníte nielen ruky a nohy, ale rovno celé telo), fitnes hra Your Shape Fitness: Evolved od Ubisoftu (a la alebo váš cvičebný inštruktor) a nová, veľmi dobre vyzerajúca hra od Harmonix (Rock Band) s názvom Dance Central. Na pódiu museli jej predstavovatelia tancovať podľa vyznačených obrazcov na monitore. Raz sme museli zdvihnúť ruku, inokedy pokrčiť celým  telom. Bodkou prezentácie hier na Kinect bola Forza. Či ide o štvrtý diel nám potvrdia v najbližších dňoch, podľa toho, čo sme videli, musíme povedať, že to vyzerá úžasne. Aspoň čo sa týka grafiky. Mali sme dojem, že Ferrari na obrazovke je skutočné a pri pohľade na vnútrajšok nám skoro oči vypadli. Pomocou Kinectu sa budeme môcť poprechádzať pri každom vozidle a detailne, ale skutočne detailne si ho obzrieť z každej strany.



Klinec nabitého programu bolo veľkolepé ohlásenie Dona Mattricka. Tipujete správne, spoza starého modelu Xbox 360 odkryl úplne novú verziu, vylepšenú v každom smere. Okrem krajšieho designu predného krytu (ktorý šiel tentoraz do hranatejších tvarov) sa zmien dočkali aj ako soľ chýbajúce doplnky prvých modelov, a to v stavané wi-fi alebo väčší 250GB harddisk (v Amerike dostanete nový model za cenu $299). Čo sa týka technických vecí, tie budú odhalené už čoskoro. Mattrick nakoniec urobil všetkým prítomným novinárom v sále obrovskú radosť, keď prehlásil, že každá zúčastnená redakcia na konferencii dostane tieto Xboxy zadarmo!

Po týchto slovách nasledoval koniec. To však ani náhodou nebolo z tohtoročnej E3 všetko! Dnes o 21.00 pokračujeme konferenciou konkurenčnej Sony, ktorá sa zameria na svoje exkluzívne tituly. Uvidíme, čo predvedú s PS Move, Kinect im totiž zrejme poriadne sťažil plány do budúcnosti.


DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
JC Xbox LIVE v SR 14. 06. 2010 22:34
MickTheMage 14. 06. 2010 22:40
JC RE: 14. 06. 2010 23:04
Duri RE: RE: 15. 06. 2010 05:20
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012