17.03.2010 12:00, DKF, Komentárov: 8
Game Expo 2010

Game Expo 2010


Druhý ročník medzinárodného festivalu a výstavy o počítačových, spoločenských stolových a kartových hrách je úspešne za nami. Minulý piatok a sobota sa niesli v znamení zábavy, stretnutia fanúšikov a ničím nerušenej oslavy hier všetkých druhov a typov.

Game Expom sme vás oboznámili už minulý rok – prvý ročník priniesol jedinečnú akciu svojho druhu na Slovensku a taktiež aj prvú návštevu zahraničného štúdia. Guerilla Games určite patrí medzi exkluzívnych hostí, či už značku Killzone zbožňujete alebo zatracujete. V súvislosti s minulým rokom boli najviac vyčítané malé priestory – DK Dúbravka jednoducho nestačila pohltiť všetkých záujemcov a výsledok pripomínal univerzálnu sardinkáreň. Tento rok sa celá akcia presunula do priestorov Istropolisu, ktoré sú veľmi dobre známe návštevníkom sesterských festivalov Comics Salon/Istrocon. V podstate obaja súrodenci majú niekoľko spoločných čŕt a prakticky jediným (hlavným) rozdielom je dvojdňové trvanie Game Expo a festivalu Anime Show, ktorý prebieha súbežne. S tým súvisia menšie úpravy a rozdiely v stavbe programu, ale pointa ostáva zachovaná – fanúšikovia ponúkajú zábavu fanúšikom. 

Nás ako portál o videohrách samozrejme viac zaujímal prvý menovaný z dvojice festivalov (keďže sme tento rok boli jeho spoluorganizátori). Game Expo lákal už pred niekoľkými týždňami na zvučné mená a exkluzívnych hostí, avšak v dnešnej dobe sa situácia mení zo dňa na deň a ani na slovnú dohodu sa očividne nedá spoľahnúť tak, ako kedysi. Nehovoriac o celkovom „vtipnom“ zvrate niektorých situácii, ktoré začali približne 1,5 týždňa pred festivalom a vyvrcholili v piatok (prvý deň festivalu) zrušením prezentácie IDEA Games (mali exkluzívne predvádzať datadisk k Arme IICarrier Command) a prednášky šéfredaktora LeveluPetra Poláčka, ktoré mali byť v sobotu. Ignorujme však problémy, ktoré do klasickej reportáže moc nezapadajú a pozrime sa, čo sa dialo priamo na mieste...

V prvom rade (a to je najdôležitejšie :) sme tam boli my. Hrajmobil.sk mal zastúpenie v podobe veľkého stánku, kde ste si mohli kúpiť najnovšie herné pecky za skvelé ceny (napr. 38€ za Mass Effect 2 Collectors Edition pre PC, resp. 48€ za CE pre Xbox), ale aj staršie tituly za výpredajové ceny. Vybrať si bolo z čoho – pokiaľ ste náš stánok náhodou prepásli, alebo ste na Game Expo neboli – online obchod vám ponúka podobne výborné ceny v pohodlí vášho domova. Náš stánok však neponúkal iba predaj hier. Boli sme vybavení dvoma kompletnými sadami Rock Band príslušenstva v zostavách gitara, bicie vo verziách pre PS3 a Xbox 360. Veľká vďaka patrí firme Logitech, vďaka ktorej sme mohli túto atrakciu návštevníkom ponúkať. Záujem bol viac než veľký – veď kto by si nechcel zabubnovať do rytmu ala Metallica alebo Beatles. Okrem toho sme organizovali PS3 aj Xbox 360 turnaje. Tekken 6, Soul Calibur 4, Gears of War 2, Guitar Hero 5 – výber bol bohatý a rovnakým prívlastkom možno nazvať aj ceny pre výhercov. Opäť, veľká vďaka patrí firme Logitech. Ich podpora sa pozitívne prejavila na celkovom zážitku návštevníkov hernej sekcie. Okrem vyššie spomenutých vecí sme mali prichystanú aj exkluzivitu – plnú verziu očakávanej akcie God of War 3, ktorej prvú slovenskú recenziu sme vám už priniesli. Zahrať si mohol hocikto a všetci milovníci Kratosa mali príležitosť odísť s jeho „make upom“. Ruky našej šarmantnej hostesky boli šikovné a rôznorodosť dostupných ornamentov bola nekonečná. 

Značnú časť programu zaberali prednášky. K slovu sa dostali všetci – fanúšikovia, profesionáli, novinári. Rozprávalo sa o hitoch z dielne BioWare, o kooperatívnych hrách ale aj o umelej inteligencii. Z pôvodne plánovaných štúdii sa nakoniec predstavili Cauldron (Big Game Hunter 2010 – komerčne najúspešnejšia slovenská hra) a Sketch Games (Animal Ark - Africa). Vo zvyšných prednáškach našiel svoje zastúpenie aj Hrajmobil tím. MickTheMage rozobral jeho obľúbenú tému – soundtracky (treba pochváliť celkové spracovanie prezentácie, ktoré bolo jedným slovom špičkové!) a náš šéfredaktor DanKanFan sa pozrel na aktuálnu situáciu na hernom trhu a jeho smerovanie – ako vybrané vzorky boli prezentované PlayStation 3 tituly Heavy Rain a God of War 3. Na záver treba vyzdvihnúť aj prednášku (a prístup) Igora StanekaNVIDIE, ktorý preplnenej prednáškovej sále prezentoval nové technológie od NVIDIE, nielen použitím technických dem, ale aj na nových peckách Just Cause 2 a Metro 2033.

Na Game Expo však toho bolo oveľa viac – DDR, kino, stolné hry, čajovňa, príjemné posedenie, stolný futbal, kartové hry... kto prišiel sa určite nenudil. Bolo z čoho vyberať. Game ExpoAnimeShow navštívilo počas trvania festivalov 5843 fanúšikov (nárast z 3682) a festival má pred sebou bohatú budúcnosť. Samozrejme, stále je čo zlepšovať a s napätím budeme sledovať, čo prinesie ďalší ročník. My (Hrajmobil tím) budeme pri tom, čo vy?
 
ps.: Zvyšok fotografií do galérie pribudne v ďalšom článku už čoskoro.



Ďakujeme firme Logitech za podporu.

DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
chinaski GE 17. 03. 2010 12:29
DanKanFan RE: GE 17. 03. 2010 12:31
yankee RE: RE: GE 17. 03. 2010 13:44
17. 03. 2010 13:51
..... 17. 03. 2010 14:15
yankee RE: ..... 17. 03. 2010 18:36
RE: RE: ..... 18. 03. 2010 16:32
21. 03. 2010 13:49
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012