06.03.2010 00:00, JC, Komentárov: 0
Najočakávanejšie prenosné hry roka 2010

Najočakávanejšie prenosné hry roka 2010


Prenosné hry sa v minulom roku dočkali jedného dôležitého prírastku. iPhone resp. iPod Touch rozšírili hlavnú dvojku na poli "zábavy do kapsy". Či už preferujete PSP, Nintendo DS alebo iPhone, všetky majú svoje čo ponúknuť. Tento rok majú jednotlivé  platformy pripravených niekoľko žolíkov...

PSP

Metal Gear Solid: Peace Walker - Kojima Productions [Konami] - 27.5.2010

Táto hra naozaj nepotrebuje predstavovať. Metal Gear Solid je jedna z najznámejších a dovolím si povedať najlepších herných sérií, ktoré kedy vznikli. Hideo Kojima je jednoducho génius a dokáže využiť možnosti ktoré mu hra dáva na 120 percent. Preto isto každého poteší, že neoficiálne pokračovanie hry MGS3: Snake Eater bude práve pre PSP. 

Príbeh hry nás zavedie do prostredia Costa Rica v roku 1974, kde sa udomácnila armáda vyzbrojená najmodernejšími zbraňami. Vláda si s nimi nedokáže pomôcť, preto povolá na pomoc Naked Snakea, spolu s jeho „Militaries Sans Frontieres“ (vojaci bez hraníc, predchodcovia Outer Heaven) aby pomohli zahnať nepriateľov a udržať vratkú rovnováhu medzi silami východu a západu.

Prekvapením, alebo teda novinkou v celej sérii je to, že práve Peace Walker má byť prvou hrou, ktorá podporuje kooperatívnu hru viacerých hráčov. Môžeme sa teda tešiť na skvelý príbeh, ktorý sa nadlho zapíše do našich pamätí.



Resident Evil Portable - Capcom - 2010

Hra bola prezentovaná po prvý krát na E3 v lete, a odvtedy bolo ticho. Jediné čo vieme je, že sa bude jednať o plnohodnotný survival horror, a tentokrát je priamo vyvíjaný pre PSP. Takže je jasné že sa nestretneme s remake žiadneho predchádzajúceho dielu, ani že nepôjde o nejaký úplne iný typ hry ryžujúci na slávnom mene.
 
Žiaľ, doteraz sa neobjavili žiadne obrázky ani videá z hry, takže naozaj nikto netuší ako to bude vyzerať, jediné čo môžme zatiaľ robiť je slintať ako zombík, ktorý práve zbadal posledného živého človeka v meste...



Silent Hill: Shattered Memories - Climax Group [Konami] - vyšlo (4.3.2010)

Ďalší survival horor z nemenej známej série. Ako vidno, PSP bude mať v tomto roku snáď viacero dobrých hier ako v tom minulom. Svet Silent Hillu asi naozaj netreba nikomu predstavovať, a pokiaľ by ste predsa len boli ignorantmi výborných hier so skvelou atmosférou, stále ste mohli vidieť aspoň film.

Trailer na hru vyzerá noazaj zaujímavo, a mňa osobne veľmi navnadil. Trochu smutná správa je, že hra je vyvíjaná ako multiplatformná, čiže pôjde iba o port, ale každopádne môžme byť radi, že PSP je jednou z konzol, kde táto hra bude...



Final Fantasy Agito XIII - Square Enix - 2010

No a poslednou hrou z PSP na ktorú by som chcel upozorniť je ďalší exkluzívny titul. Square Enix chystá multiplatformný Final Fantasy XIII a popri ňom má prísť práve Final Fantasy Agito XIII, ktorá doplní príbeh vo Fabula Nova Crystallis.  Hra sa odohráva vo svete zvanom Orience. Tento je rozdelený na 4 národy: Anaze, Rubrum, Kogai a Milities. Každý národ ochraňuje svoj kryštál a je dodržiavaný Pax Codex, ktorý prináša mier medzi všetkými národmi.

Samozrejme, keby to tak ostalo, tak nemáme čo hrať, preto prichádza zápletka. Armády národa Milities zaútočili na ostatné národy. My prichádzame do hry v okamihu, keď už Milities vlastní 3 zo 4 kryštálov a kryštál národa Rubrum sa z neznámych dôvodov roztrieštil na kúsky. Študenti magickej školy, ktorí sa nazývajú Agito sa postavia na odpor Milities a začne Operácia Apoštol. Viac možno naznačí aj trailer ku hre.



Pokiaľ nevyjde dokopy nič iné okrem štyroch menovaných titulov, budem ako majiteľ PSP úplne spokojný. Každá z hier má potenciál zabaviť na dlhú dobu a osobne nerád odkladám skvelý titul nedohraný.


Nintendo DS

Infinite Space - Nude Maker, Platinum Games [SEGA] - 23.3.2010

RPG hier je pomerne dosť. Avšak RPG so sci-fi tématikou by človek musel hľadať s podobne ako hľadajú stopy kriminalisti v seriáloch CSI. V tomto roku je však už ohlásená aspoň jedna a tou je Infinite Space od Nude Maker a Platinum Games.

Dostaneme sa do úlohy pilota vesmírnej lode a budeme sa prebíjať postupne príbehom ktorý pokrýva dve galaxie. Pozor, to že sme pilotom neznamená, že loď bude iba dopravný prostriedok. Práve naopak, veľkú časť hry pokrývajú súboje lodí v reálnom čase, kde loď ovládame a bojujeme s nepriateľmi. Loď sa dá samozrejme zlepšovať. Následne môžeme nepriateľskú loď pripútať ku svojej a pokračovať v boji na palube nepriateľa, kde pre zmenu máme pod kontrolou samotnú postavičku. Môžeme sa teda tešiť na niečo neotrepané a nové. Hra už vyšla v Japonsku, takže jediné čo jej stojí v ceste je jej prepracovanie a preklad z rozsypaného čaju do našich písmenok...

Príbeh Infinite Space je postavený na novele Koniec Detstva od Arthura C. Clarka. Budeme v úlohe člena posádky Yuriho, ktoý sa postupne prepracuje až na pozíciu kapitána lode. Zároveň však hra sľubuje, že počas hrania, hráč zistí ako je dôležité, aby ľudia aj vo vesmíre zostali humánni.



Another World - Level 5, Studio Ghibli - 2010

Ak vás aspoň trochu zaujíma anime, netreba určite predstavovať štúdio Ghibli. Ich výtvory ako Spirited Away či Princess Mononoke sa dostali dokonca do slovenských televízií. Ak ste nejakým spôsobom odignorovali oba tieto animované filmy, môžem iba konštatovať, že je to škoda.

Každopádne sa Studio Ghibli spojilo s Level 5, aby vytvorili spoločne nové RPG na ktoré len tak nezabudneme.  Hra začína ako rozprávkový príbeh, a prevtelí nás do kože malého chlapčeka Olivera. Oliverovi sa dostane do rúk zázračná kniha a keď mu pomôžeme obkresliť symbol z nej, otvorí sa pred ním brána do nového, takmer rozprávkového sveta, ktorý budeme spoločne objavovať. V princípe sa jedná o klasické JRPG, v novom svete, ktorý je plný šialených príšer a ešte šialenejších obyvateľov. 



Ghost Trick - Capcom - 2010

Ghost Trick je pre zmenu hrou ktorá má veľmi originálny nápad. Dostaneme sa do úlohy ducha. Presnejšie budeme v úlohe práve zosnulého Sisela, a vo forme ducha sa pokúsime zrekonštruovať čo sa dialo v našom živote a kto a prečo nás zastrelil. Naša činnosť je však časovo obmedzená, pretože po pár hodinách kompletne opustíme tento svet a nastúpime do nového posmrtného života.

Bude sa teda jednať vlastne o mysterióznu adventúru, s detektívnymi prvkami. Sisel bude schopný sa pohybovať v istom časovom rozmedzí pred a po svojej smrti, bude svedkom ubehnutých udalostí. Nebude však pasívnym účastníkom. Budeme schopní “posadnúť” niektoré predmety a ak to skombinujeme s cestovaním v čase, dokážeme zmeniť minulosť a možno aj zachrániť život nie len svojich priateľov ale aj samého seba. Hra má obrovský potenciál a ostáva len dúfať, že ho naplno využije.



Ghostwire - A Different Game [Majesco] - 2010

Posledná hra, na ktorú by som chcel upozorniť sa rovnako zaoberá ducharinou a mysterióznom. Každopádne však nie tak ako predchádzajúce hry. Ide o NDSi project, ktorý sa vlastne dá označiť ako augumented reality. S týmto pojmom som sa po prvý krát stretol pri niektorých aplikáciách na iphone. Princíp spočíva v tom, že kamera na zariadení zosníma objekty, alebo svet pred nami a zároveň  použije databázu ktorú obsahuje. Na obrazovku nám premietne to čo nasnímala kamera spolu s databázou, takže napríklad ak nasmerujeme kameru na stanicu metra, uvidíme hneď aké vlaky práve pôjdu. Alebo aktuálne menu reštaurácie pred ktorou práve sme.

Ghostwire využíva práve toto, akurát že do sveta nasnímaného pred nami kamerou mám premietne fiktívne údaje. O čo vlastne pôjde? Budeme sa pohybovať po našom svete a ako som už naznačoval v úvode NDSi sa stane našim oknom do sveta druhého. Odhalí nám skryté zvuky, či záhadné bytosti, ktoré poznáme ako duchov. Nakoľko bude toto stretnutie zaujímavé je ťažké odhadnúť, ale nápad je zaujímavý a originálny. Viac nám o ňom môže povedať priložené video.



iPhone / iPod Touch

Mirrors Edge - IronMonkey - 2010

Mirrors Edge je jedna z hier, ktoré priťahujú pozornosť majiteľov iPhone. Najmä tých, ktorí hrali pôvodnú hru a nevedia čo majú čakať. Podľa informácií na internete je ME naozaj výborne spravená  behačka a skákačka spojená s pästnými súbojmi.

O hre zatiaľ nie je príliš veľa informácií. Je vonku len pár obrázkov, no vyzerá to, že hra nebude jednoduchá 2D skákačka, ale bude sa jednať o 3D prostredie, v ktorom sa  Faith bude pohybovať a bežať ako o život. Teda ak bude príbeh zhodný s príbehom pôvodnej hry, tak oň bude bežať naozaj. Tvorcovia sľubujú 14 levelov, takže snáď prinesú zábavu na nejaký čas.

Viac o hre môže povedať aj video.



Rolando 3 - HandCircus - 2010

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012