12.02.2010 12:00, DKF, Komentárov: 0
Najočakávanejšie Xbox 360 hry roka 2010

Najočakávanejšie Xbox 360 hry roka 2010


Súboj Xboxu 360 a PS3 pripomína boj dvoch boxerov ťažkej váhy zakliesnených pevne do seba a pripravených uštedriť súperovi pri každej príležitosti poriadnu ranu. A netreba ani dodávať, že obaja súperi si v talóne šetria poriadne silné direkty v podaní exkluzivít, ktoré si na konkurenčnej platforme nezahráte.

PS3 vyrukovala so spŕškou úderov už v prvých kolách roka 2010, veď M.A.G., či Heavy Rain, by urobili poriadnu jazvu na tvári ktoréhokoľvek vyzývateľa a to sa ešte na svetlo sveta chystá napríklad God of War III. Lenže borec v zelených trenírkach neostáva svojmu sokovi nič dlžný a tak sa poďme spolu pozrieť čím sa bude snažiť získať prevahu na svoju stranu.

Halo Reach - Bungie [Microsoft] - 4Q 2010

Ak by sme chceli nájsť v hernom svete ekvivalent filmových blockbusterov, ťažko by sa niečo vyrovnalo sérii Halo. Séria, ktorá spĺňa slová „zábava pre masy“ do najmenších detailov je napriek svojej relatívnej jednoduchosti obľúbená prakticky u každej kategórie hráčov. Desiatky miliónov predaných kusov po celom svete však svedčia o tom, že vesmír „Halo“ je v každej z hier spracovaný tak skvelo a pútavo, že ohlásenie ďalšieho dielu rovná sa takmer oznámeniu o celoplošnom zlacnení pivného moku. V prípade najnovšieho prírastku do rodiny Halo, s podtitulom Reach tomu nebolo inak. Hoci samotní Bungie nechcú, aby bol Reach braný ako právoplatné Halo 4, predsa len bude tento diel iný, ako bol nedávno datadisk ODST. Reach má byť prequelom k celej sérii Halo a bude sa teda odohrávať krátko pred začiatkom prvého dielu. Dej bude rozprávať príbeh Noble tímu, posádke Spartanov, ktorí sa ocitnú na planéte Reach práve vtedy, keď si ju za svoj cieľ vybrali vesmírne „kobylky“ alias Covenanti. Opäť si tak nezahráte za Master Chiefa, vašou postavou bude nováčik v tíme, ktorého meno nie je príliš originálne, Noble 6. Už dlho je známe, že planéta Reach bude na konci zničená, takže nás nečaká nič iné ako balada o Spartanoch, ktorá vnesie trochu viac svetla do toho, prečo sa v trojici nadväzujúcich dielov stretávame iba s Master Chiefom. Nedávno uniknuté obrázky i obsiahle preview od Gameinformeru nám napovedajú, že sa máme opäť na čo tešiť. Bungie by sa chceli s Halo Reach rozlúčiť so svojou ťažiskovou sériou a tak je už teraz viac ako isté, že na jeseň, kedy hra oficiálne vyjde nebude horúco, len na planéte Reach, ale aj na našej matičke Zemi.

Ako už isto viete (minimálne majitelia Halo 3: ODST sú s nasledujúcim faktom oboznámení) Halo: Reach sa bude prezentovať betaverziou, do ktorej budú mať prístup práve majitelia Halo 3: ODST - v kalendári si zaznačte dátum 3.5.2010, vtedy vypukne šialenstvo.




Alan Wake - Remedy [Microsoft] - 21. 5. 2010

Remedy si Alanom Wakeom ušili na seba poriadny bič. Masívne hypovaný titul, ktorý toho nasľuboval toľko, že splniť len polovicu z toho by sa rovnalo malému zázraku, ich teraz, zavesený na krku, ťaží ako poriadny balvan a ak raz spadne, môže im poľahky zlomiť väz. Nebyť Duke Nukema, zrejme by spisovateľ Wake bol hlavným kandidátom na titul „nekonečný príbeh“. Story o zmiznutí Alanovej ženy a jeho boji s nočnými morami, kvôli ktorým už takmer nie je schopný vnímať čo je reálne a čo skutočné je známa asi každému. Nedávno však Remedy vypustili do sveta, trocha viac infomácií a tak napríklada vieme, že ako podklady pre tvorbu mestečka Bright Falls, kde sa bude príbeh odohrávať slúžilo mesto Astoria v USA a tiež okolie jazera Crater Lake. V úvodných fázach hry sľubovaná voľnosť konania a pohybu je už dnes minulosťou, autori to zdôvodňujú tým, že lineárny gameplay im umožňuje dávkovať napätie tak, aby dostali hráča presne tam kam ho chcú mať. Tomu zodpovedá aj lineárne striedanie sa dňa a noci. Nedočkáme sa teda pravidelného západu a východu slnka. Dôležité z pohľadu hráčov však je to, že práve v noci by mala byť hra akčnejšia a cez deň naopak pomalšia a viac zameraná na posúvanie sa v príbehu. Májový termín nakoniec dúfajme platí, avšak isté je to, že sa pred uvedením na trh nedočkáme žiadnej demoverzie.




Crackdown 2 - Real Time Worlds [Microsoft] - jún 2010

Tvorcovia už po vydaní prvého dielu deklarovali, že majú s Crackdownom dlhodobé plány, takže príchod druhého dielu akčnej strieľačky z pohľadu tretej osoby s otvoreným svetom bol len otázkou času. Dej dvojky bude voľne nadväzovať na prú časť. V službách agentúry tentokrát budete stáť, nielen proti monštrám, ktoré terorizujú celé mesto, ale aj proti tajomnej organizácii The Cell, ktorá sa sformovala z obyvateľov mesta. A práve súboj troch strán by mal byť ústrednou premisou celej hry. Boje neustanú cez deň, ani v noci. Počas noci vyliezajú na povrch monštrá, ktoré nešetria nikoho a nič a cez deň zasa vládne uliciam The Cell. Agentúra teda vysiela svojich agentov, aby nastolili v meste poriadok. Novinkou má byť co-op kampaň až pre štyroch hráčov, takže môžete absolvovať pouličné boje s podporou troch kamarátov. Do hry sa tak implementuje nový prvok taktiky. Presnejší dátum vydania ešte oznámený nebol, no tvorcovia hry tvrdia, že ak bude Crackdown 2 komerčne úspešný, trojka na seba nenechá dlho čakať.




Splinter Cell: Convicition - Ubisoft Montreal [Ubisoft] - 16. 4. 2010

Vlk samotár na love, asi tak by sa dal opísať návrat Sama Fishera na naše obrazovky. Bez ochranných krídel agentúry, sám proti všetkým stojí zostarnutý a po pomste bažiaci Fisher na začiatku príbehu o pátraní po vrahoch svojej dcéry. Určite sa ale netreba obávať, že by popri tom nestíhal zachraňovať svet. Celý príbeh nového prírastku do série Splinter Cell by mal byť omnoho temnejší ako predchádzajúce diely. Trošku by sa mala zmeniť aj štýl hry. Ubisoft síce naďalej trvá na tom, že SC je predovšetkým stealth hra, ale tentokrát má byť omnoho dynamickejšia a akčnejšia ako predtým. A zároveň aj tažšia. Protivníci totiž budú postupom času stále ostražitejší a tak vám síce bude spočiatku vychádzať taktika, likvidácie jedného po druhom, ale v neskorších častiach hry si už dajú nepriatelia na seba pozor a budú po vás pátrať v skupinách. Oveľa sofistikovanejšie budú aj presviedčacie metódy, na niekoho neplatí len zvýšiť hlas a tak ho musíte prinútiť hovoriť inak, napríklad tým, že mu budete pomaličky lámať ruku. Máme sa teda na čo tešiť. A tešiť sa môžme aj z toho, že po niekoľkých odkladoch hry už vieme aj definitívny dátum, príchodu Conviction. Nie je to síce február ako mal byť pôvodne, ale aj 16. apríl už o chvíľku búcha na dvere, takže naše čakanie bude mať šťastný koniec.




Fable III - Lionhead Studios [Microsoft] - Vianoce 2010

Oznámenie tretieho dielu RPG Fable, bolo pompézne a štýlové, teda presne také, aké sa od Petra Molyneuxa čakalo. Molyneux následne verný svojej povesti nasľuboval hráčom modré z neba, no potom akoby sa po Fable 3 zavrela voda. Informácií je menej ako málo. Vie sa prakticky len to čo od začiatku. Teda, že by sa druhý diel mal odohrávať zhruba 50 rokov po dvojke, opäť v Albione, pričom by sa do hry mali dať importovať savy z predchádzajúceho dielu a hrať tak za svojho obľúbeného hrdinu. Albion by sa mal zmeniť, ani jemu sa nevyhne priemyselná revolúcia a tak čakajte okolo seba oveľa viac pary, piestov a železa ako v predchádzajúcich pokračovaniach. Tentokrát na vás čaká zlý kráľ, ktorého zvrhnutie bude vašim prvým cieľom. Následne by ste sa však mali posadiť na trón vy a panovanie padne na vaše plecia. Určite si spomeniete, že Molyneux spomínal aj využitie Natalu pri ovládaní, ale či sa Natal skutočne v hre objaví nevedno a ruku za to do ohňa zrejme nedá nikto na svete. Fable 3 sa dočkáme až na konci roka 2010.



Nuž ako vidieť fanúšikovia konzoly od Microsoftu sa nemusia obávať, že by si tento rok nič nezahrali a to sa ešte špekuluje, že koniec tohto roka by mohla stihnúť aj ďalšia „bomba“. Microsoft by totiž do Vianočného boja rád vyslal Marcusa Fenixa a tak sa môže stať, že sa na nás z pultov predajní bude usmievať už tretí diel kultovej „xboxáckej“ série Gears of War. Či sa tak stane sa ale nechajme prekvapiť, myslím, že aj dovtedy si je z čoho vyberať.


DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 4.3 / 10
(Hodnotení: 4)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012