13.10.2009 13:00, DKF, Komentárov: 4
EA Sports Futbal 4v4 – FIFA, Missky, Slovan a krásne góly

EA Sports Futbal 4v4 – FIFA, Missky, Slovan a krásne góly


V sobotu 10. 10. 2009 sa mali na Slovensku konať dve nevídané akcie. Oslava postupu na futbalové majstrovstvá sveta a EA Sports Futbal 4v4 so zaujímavým konceptom. Nakoniec sa zo spomínanej dvojice uskutočnila len tá druhá menovaná. Ako dopadla?

Je sobota ráno, celé Slovensko žije očakávaním večerného futbalu. Prší. Pri Auparku sa aj napriek tomu začínajú tvarovať dve malé (rozmery 16 x 8 m) futbalové ihriska z nafukovačiek. Pár krokov od nich stojí stan s luxusným obsahom – PlayStation 3FIFA 10, potrebné vybavenie pre druhú časť bojov o celkového víťaza. Podstatou celého turnaja bolo totiž zlúčenie reálneho a virtuálneho umenia vo futbale. Hoci, treba priznať, že rozmery ihriska často krát degradovali celkový herný prejav do polohy „strelnice“.

Turnaj bol rozdelený do dvoch častí. Kategória do 15 rokov odohrala svoje zápasy doobeda. Nakoľko sa hralo pavúkovým systémom, turnaj ubiehal svižne a prví vypadávajúci sa mohli po zvyšok času nerušene venovať FIFE 10. Zápasy trvali 10 resp. 12 minút a hoci by sa mohli obe časti zdať rovnako dôležité, realita ukázala, že kto si pripravil poriadny náskok v nafukovačke, mal prakticky vymaľované. Virtuálne zápasy obvykle končili rozdielom jedného – dvoch gólov a pomáhali rozhodnúť iba tie najvyrovnanejšie zápasy.

Okolo obeda sa počasie konečne na chvíľu ustálilo, prestalo pršať a návštevníci si tak mohli vychutnať jeden z vrcholov celej akcie – exhibičný zápas hráčov Slovana Bratislava s krásnymi Misskami. Nakoľko mu predchádzalo fotenie a autogramiáda hráčov, samotný začiatok sa posunul o hodinu na 13:30. Slovan v zostave Kolčák, Štepanovský, Pires Gaúcho sa v rámci fair-play rozdelil do dvojíc a oba tímy boli doplnené o dve Missky. Zábery zo zápasu by sa mali nachádzať v priloženom videu, treba však dodať, že bojovnosťou a nasadením v súbojoch ženy predčili svojich mužských spoluhráčov.



V tom čase sa začínali okrem početných nakupujúcich objavovať aj Slovinci a moderátor - Marcel ForgáčFun rádia, vyjadril dôveru v ich smutný odchod z Bratislavy. Po zápase pokračoval program turnaja kategóriou nad 16 rokov, ktorá mala medzi zúčastnenými aj hostí z Čiech. Pohár pre majstra a PSPčka zostali doma, nakoľko sa víťazmi suverénnym spôsobom stali borci z tímu IZQUIERDOS, ktorí vo finále porazili fc Skilllers. Minimálne prvý finálový polčas priniesol trochu vyrovnanej hry a vzrušenia, skilllers ho vyhrali v pomere 5:4, druhá polka však už bola úplne o niečom inom a niesla sa v znamení absolútnej exhibícii (podobne ako celý turnaj) IZQUIERDOSov. Virtuálna časť finále bola už len pokojným dohraním turnaja, nakoľko si budúci víťazi na ihrisku vytvorili 12 gólový náskok. Ako sa však oslavujúci hráči vyjadrili mimo kameru, mrzelo ich, že sa zo svojho triumfu nemohli tešiť pred Misskami, kvôli ktorým to chceli vyhrať. Druhým dychom však dodali, že aj hostesky boli pekné. Ich názor na samotný turnaj a FIFU môžete taktiež nájsť v priloženom videu. Po skončení turnaja bolo na programe voľné hranie FIFY, ktorú si vyskúšalo aj mnoho náhodných okoloidúcich a koncert skupiny H16.    

Možnosti vyskúšať si FIFU 10 sme neodolali ani my a pred plnohodnotnou recenziou ponúkame aspoň zopár prvých dojmov. Nový ročník vyzerá prakticky totožne ako minulý diel a je problém ho na prvý pohľad rozlíšiť. Z hľadiska ovládania sa taktiež nemenilo nič, fanúšikovia série sa budú cítiť ako doma, nováčikovia si musia chvíľu zvykať. Jediný rozdiel, ktorý sme si stihli všimnúť počas zopár zápasov je vylepšenie animácii, lepší pocit z hry resp. jej kontroly a ešte väčší posun smerom k realizmu. Umelá inteligencia súperových hráčov a spoluhráčov, tempo hry, systém streľby, citlivejšie prihrávanie, všetky tieto detaily majú vplyv na to, že po pár minútach hrania môžu aj majitelia FIFY 09 povedať: „Toto je najreálnejší futbal medzi hrami.“

Záverom treba pochváliť organizátorov za prakticky bezchybnú organizáciu. Turnaje bežali bezproblémovo, voľné hranie lákalo mladších aj starších a celkový koncept, miešajúci reálny futbal s tým virtuálnym pôsobil originálne a lákavo. Jediným nedostatkom akcie bolo horšie počasie, ale to je jedna z vecí, ktoré sa jednoducho vybaviť nedajú. Snáď sa za rok (pokiaľ bude akcia pokračovať) na nás usmeje aj slniečko a priláka viacej milovníkov futbalu – či už toho skutočného alebo virtuálneho. 


DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
13. 10. 2009 16:11
13. 10. 2009 16:44
13. 10. 2009 17:44
JC RE: 13. 10. 2009 17:57
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012