07.07.2009 15:00, Daniel "DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 8
Michael Jackson – hry a kráľ popu

Michael Jackson – hry a kráľ popu


Michael Jackson, meno, ktoré v ľuďoch evokuje rôzne emócie. Pre jedných je to kráľ, pre iných šašo, no a pre ostatných (tých je však len minimum) je nezaujímavý a úspešne ho ignorujú. Nech už však patríte ku ktorejkoľvek skupine, musíte uznať, že pre showbiznis urobil  pravdepodobne viac ako ktokoľvek iný. Jeho hudobné a životné úspechy však teraz necháme bokom, my sa pozrieme na jeho herný odkaz, ktorý nám počas svojho plodného života zanechal. 


Legendu a kráľa z M. Jacksona neurobila len jeho hudba, ale komplexný prístup ku všetkým médiám, ktoré mu boli počas jeho života k dispozícii. Týmto prístupom sa tak dostal aj do niekoľkých hier ako vedľajšia postava, pričom jedna hra bola vyrobená komplet o ňom a pre neho.

Najskôr sa teda pozrieme na hru, ktorá má názov:
 
Michael Jackson´s Moonwalker.

Táto hra prvýkrát vyšla v roku 1989 na ZX Spectrum, Amige a niekoľkých, vtedy populárnych konzolách. Hra bola vcelku prepadák, pretože nekvalitná grafika a rádoby boje oslovili iba málo fanúšikov. Túto situáciu však o rok neskôr napravila verzia pre herné automaty, ktorá priniesla všetky prvky kvalitnej akčnej hry, ktoré boli v tej dobe požadované. Automat sa občas dostal aj ku nám, a tak sa niektorí šťastnejší z nás mohli vžiť do úlohy kráľa popu a s jeho tanečnými kreáciami pomôcť uneseným deťom.

Princíp a príbeh bol jednoduchý. Diabolský Mr. Big chce uniesť všetky deti sveta, čo samozrejme Michaela nemohlo nechať chladným (nie, tu M.J. nemal žiadne nekalé úmysly, naozaj chcel tým deťom iba pomôcť). Počas prechádzania jednotlivých levelov ste sa stretali s rôznymi nepriateľmi a ničili ich povestnou Michaelovou kopačkou, prípadne ste ich utancovali k smrti. Samozrejme do toho všetkého hrala Jacksonova hudba, čo k divokému tancu ešte viacej nútilo. Okrem toho mal Michael jednu špeciálnu vlastnosť, dokázal sa zmeniť na robota!



Najväčší vrchol slávy však dosiahla verzia pre domáci systém Sega Megadrive. Opäť vylepšená grafika, pridané chvaty, nové úlohy, osobný šimpanz, ktorý pomáhal Michaelovy v hľadaní unesených detí, skrátka divoká jazda, síce na hlavu, ale divoká a zábavná. V istých chvíľach tancovali na obrazovke naozaj všetci, nepriatelia, deti, zvieratá, zombie. Pri dobrom držaní rytmu ste sa dokázali zmeniť na robota a dať na frak všetkým vagabundom. Hra bola dobrý úlet tej doby a veľa hráčov na ňu so slzou v oku spomína do dnes. Túto hru si môžete stiahnuť tu.

To by sme teda mali hlavnú hru v ktorej sa všetko točilo okolo M. J., avšak ako vedľajšia postava sa tento spevák objavil vo viacerých projektoch, no a tie si teraz vymenujeme.

Najnovšie ho môžete nájsť v hre Plants vs. Zombies, ktorú momentálne recenzuje náš redaktor "Gulath". Vývojári tejto hry M. J. angažovali ako jednu z útočiacich zombie. Nuž ani nevedeli ako sú blízko k pravde. Bližšie info o pôsobení M. J. v tejto hre nám snáď dá "Gulath" vo svojej recenzii.
Zábavné a mierne uletené pôsobenie si strihol ako bonusová postava v hre Ready 2 Rumble: Boxing Round 2. Michael v tejto boxerskej hre bojoval iba s jednou rukou, pretože na druhej mal svoju neodmysliteľnú rukavičku a biele ponožky :) Hra vyšla v roku 2000 na všetky vtedy dostupné konzoly.
Okrem Michaela sa však v hre nachádzalo viacero odomykateľných známych postáv.
Keďže bol M. J. aj fenomenálny tanečník, tak sa samozrejme nemohol vyhnúť angažmá v jednej z najznámejších tanečných hier s názvom Space Channel 5. Táto hra sa zaoberala tancom a rytmikou, no tak bolo úplne jasné, že toto je ten správny priestor, kde by sa mohol Michael vyšantiť. A tak sa aj stalo. Hlavná postava hry, moderátorka Ulala zachráni Jacksona z pazúrov mimozemšťanov, ktorí mali nekalé plány s jeho mesačnou chôdzou. Rovnaké pôsobenie zažil aj v druhom pokračovaní hry s názvom Space Channel 5 vol. 2. Tu dostal ešte väčší priestor, a tak sme tancovali ako draci. Toto boli vymenované najznámejšie hry, v ktorých kráľ popu účinkoval.
Každopádne rozhodne to nieje všetko a občas sa vyskytol aj v rôznych nezávislých, prípadne free projektoch. Ak už aj nie on sám, tak minimálne nejaký odkaz na jeho rozsiahlu tvorbu. Osobne si myslím, že vďaka ošiaľu ktorý momentálne okolo smrti a celkovo mena Michael Jackson je, sa ešte dočkáme nejednej hry, v ktorej si hodíme zabijacky moonwalk alebo si len tak zatancujeme. Kráľ popu a jeho meno bude večne živé, nič na tom nezmení ani jeho dnešný pohreb.

PS. Ak viete ešte o nejakých hrách, v ktorých sa Michael Jackson vyskytol, tak ich prosím napíšte do diskusie.

Daniel "DanKanFan" Kaničar
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 5.5 / 10
(Hodnotení: 2)

Diskusia
poklona 08. 07. 2009 13:27
Mal som ho rad 10. 07. 2009 16:54
morkaman 17. 07. 2009 17:37
king of pop 14. 08. 2009 21:57
ehm 15. 08. 2009 12:54
nie alebo ano 19. 11. 2009 19:46
yankee RE: nie alebo ano 19. 11. 2009 20:01
¨martin hunak imitator mychaela jacksona 02. 10. 2010 12:27
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012