03.02.2009 00:00, DKF, Komentárov: 2
Nová vlna N-Gage 2.0 hier pre rok 2009 je na obzore (2. časť)

Nová vlna N-Gage 2.0 hier pre rok 2009 je na obzore (2. časť)

Ubehol týždeň, za tento čas sa toho na poli N-Gage dosť zmenilo a my sa ideme pozrieť na ďalšie chystané projekty pre túto platformu.
Len doplním, že medzičasom vyšiel Asphalt 4: Elite Racing, ktorý dosť sklamal a takisto aj spomínané Café Sudoku (recenziu pripravujeme). Poďme si ale predstaviť ďalších päť hier, ktoré k nám zavítajú tento rok. Prvú časť tohoto prehľadu si môžete prečítať tu.

Real Football 2009

Narozdiel od Asphaltu si táto séria drží prvú pozíciu na poli futbalových simulátorov už pekných pár rokov. Ročník 2009 vyšiel  v Java a Symbian podobe, tá doteraz úraduje a prekonať ju sa nepodarilo ani PES 2009, ani Fife 09 pre N-Gage. Už je však na 80% isté, že N-Gage portácia pošpiní meno aj tejto série. Napovedá tomu hneď viacero faktorov.



Obrázky použité v Showroom na oficiálnej stránke n-gage.com sú identické s obrázkami publikovanými v septembri k HD verzii. Ničím novým neoplývajú ani detaily o hre. Vyše 200 tímov, 12 štadiónov a šesť líg sú síce pekné čísla, ale už tu raz boli. Niektoré zdroje hovoria o Bluetooth multiplayeri, jeho účasť ale zatiaľ nebola oficiálne potvrdená. V grafike by sme zmeny nemali čakať žiadne, zvuky by ale mohli pokročiť, keďže s nimi nie je toľko roboty. Bol by to veľký zázrak, keby hra nebola kópiou a preto aj naše očakávanie veľkým optimizmom neprekvitá.

Koeficient očakávania: 6,5


Monopoly Here & Now: The World Edition


Najznámejšia podnikateľská stolová hra sa objaví už aj na N-Gage a na svedomí ju má Electronic Arts. Myslím, že princíp hry netreba vysvetľovať, všetky pravidlá zostávajú zachované a hra sa snaží svojmu originálu podobať čo najviac. Ťažko tu vyzdvihovať alebo kritizovať nejakú grafiku alebo zvuky, v tomto prípade to nehrá žiadnu rolu. Fanúšikovia Monopolov dostanú to čo chcú na striebornom podnose a určite si užijú s hrou veľa zábavy. Dopomôcť tomu môže aj multiplayer až pre štyroch hráčov (aj keď len na jednom telefóne).

Koeficient očakávania: 7,5


Worms World Party

Po tom, ako bola hra ešte na konci roku 2007 ohlásená, zožala obrovské ovácie na všetkých herných fórach. THQ Wireless malo priniesť najkvalitnejší remake PC verzie tejto hry priamo do našich mobilov. Neskôr však prišli tri trpké rany pre fanúšikov nedočkavo čakajúcich na túto hru (aj kvôli tomu, že na prvej N-Gage patrila medzi najúspešnejšie tituly). Najskôr sa vydanie presunulo z prvej polovice 2008 na 2009, potom sa práce na hre zastavili a nakoniec n-gage.com ohlásilo zrušenie vývoja tejto hry.

Možno to bol dobre naplánovaný marketingový ťah, alebo THQ vyšlo v ústrety hráčom, no minulý mesiac nečakane THQ prostredníctvom n-gage.com oznámilo, že práce na hre sa znovu rozbehli a definitívne vyjde tento rok, pravdepodobne ešte v jeho prvej polovici. Pokiaľ si výrobca z nás zase nevystrelí, tak sa máme na čo tešiť.



Návrat hlási 33 zbraní, znovu sa stretneme s blbým oslom, ovcou, a karty zamieša aj bláznivá stará babka. Ďalej tu máme "ľahké" zbrane ako napalm, rôzne druhy rakiet, granáty, z arzenálu si jednoducho vyberie každý. Prostredie je samozrejme ničiteľné, patrí sem šesť druhov máp, od snežných plání až po levely vo vesmíre. Najväčším lákadlom má ale byť online multiplayer, prostredníctvom internetu ponúkajúci hru až štyroch hráčov naraz. Ak všetko vyjde podľa plánu, môžeme sa tešiť na naozajstnú Worms párty.

Koeficient očakávania: 10


Mega Monsters

Určite ste niekedy mali chuť robiť si čo chcete, rozbiť všetko naokolo a netrápiť sa tým, aké budú následky. To všetko si teraz budete môcť vyskúšať v Mega Monsters od Firemint. Zhostíte sa roly obrovského zvieraťa alebo príšery, a vhodený do mesta máte teraz šancu rozmetať budovy, mrakodrapy, ulice, všetko, čo vám príde do cesty. Okrem možnosti upravovania príšery by mala hra prísť aj s editorom levelov, ktoré môžete potom prostredníctvom N-Gage Arena rozširovať medzi ostatných hráčov. Vznik týchto príšer sa pripisuje pokusom nezodpovedných vedcov, ktorí sa babrali s génmi a jadrami atómov. Každá príšera má štyri základné vlastnosti - silu, obranu, rýchlosť a výdrž.

Hra je pripravovaná už od roku 2006 a odvtedy získala aj ocenenie IMGA za 3D grafiku. Možno vám firma Firemint nie je zrovna známa, ale hry z ich produkcie vydané pod väčšími developermi určite poznáte. Patrí sem napríklad séria Fast and Furious, Need for Speed: Most Wanted a takisto aj The Sims DJ. Mega Monsters podľa oficiálnych informácií vyjde v prvej polovici tohto roku. Už aby boli príšery tu!

Koeficient očakávania: 8,5


Prince of Persia

Tretí zástupca Gameloftu zrkadlovo kopírujúci prvotnú HD verziu hry. Grafika by mala byť mierne detailnejšia, viac využívajúca možnosti 3D, stále bude však pohľad orientovaný zboku princa, výnimku budú tvoriť boje s bossmi. Nakoľko budú rozdiely viditeľné ale zistíme až po vydaní, pretože obrázky v Showroom sú zase totožné so Symbianovými. Zopár vylepšení sa majú dočkať aj herné možnosti, ale v akom zmysle, to zatiaľ nebolo špecifikované. Nemožno však čakať žiadne zázraky, Princa a jeho priateľku Eliku pravdepodobne čaká rovnaký osud ako Real Football a Asphalt.

Koeficient očakávania: 6

DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 4 / 10
(Hodnotení: 1)

Diskusia
ngage2.0 18. 02. 2009 13:21
morkaman 25. 02. 2009 15:22
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012