20.01.2009 00:00, DKF, Komentárov: 0
Nová vlna N-Gage 2.0 hier pre rok 2009 je na obzore

Nová vlna N-Gage 2.0 hier pre rok 2009 je na obzore

Pred pár dňami bol vydaný oficiálny release list hier pre prvé mesiace tohto roku. Zahŕňa 18 hier, niektoré obalené rúškom neznáma, iné hrdo pýšiace sa menami svojich veľkých konzolových predkov. Nakukli sme do ich útrob najviac ako sa dalo a prinášame vám všetky dostupné informácie v kocke. K tomu samozrejme obrovská dávka obrázkov doplnených ingame videami a trailermi.
Prv, než sa pustíme do objavovania vôd neprebádaných, pozrime sa, ako sa dosiaľ vedie životu tejto nokiáckej platformy.

Prvýkrát sa do uší dostala informácia o chystaní nového pokračovania platformy N-Gage šťastlivcom na vtedy ešte veľkolepej hernej šou E3  v roku 2005. Od oznámenia sa programátori budúcich hitov z viacerých štúdii spojených silou Nokie utiahli na vyše roka späť do ústrania, aby neskôr ohlásili prvé pokusné králiky na tejto novej pôde.

Konkrétne to boli hry System Rush: Evolution, Hooked On: Creatures of the Deep (pre mňa najlepšia mobilná hra vôbec), ONE (vydaná nedávno - recenziu pripravujeme), Space Impact: Kappa Base, Mega Monsters (vyjde tento rok, budeme sa jej venovať nižšie) a Pro Series Golf. V tej istej dobe bola predstavená aj trojica Habbo Islands, Shadow-Born a Pocket Aces: Texas Hold´em. Ich existencia je však nejasná, pretože z ich materských štúdii už vyše roka žiadne informácie nevyšli a tak sa predpokladá, že ich vývoj bol ukončený.

Ešte sme však len na konci roku 2006, po ktorom následuje ďalšia obrovská pauza, prerušená až 4. februárom minulého roku, čo je dátum verejného spustenia beta verzie N-Gage aplikácie pretrvávajúcej až do 27. marca. O šesť dní neskôr bola vydaná prvá oficiálna verzia aplikácie a s týmto dňom sa kolesá tohto systému začínajú pomaly rozbiehať.

Za posledných deväť mesiacov stihla táto mladá platforma vychovať 25 hier, z ktorých drvivá väčšina brala hodnotenia od 8 vyššie a N-Gage 2.0 sa tak stalo všeobecne známym pojmom a synonymom pre tie najkvalitnejšie mobilné hry.

Podrobnejšie sme funkciám, možnostiam a detailom z platformy N-Gage 2.0  venovali v článku: Nokia N-Gage2 – tentokrát už úspešne?

A teraz šup do súčasnosti, je čas pozrieť sa bližšie na zúbok tomu, čo pre nás rok 2009 chystá. V tejto časti si predstavíme prvých 5 hier, dozviete sa, prečo má Digital Chocolate na tejto platforme nie veľmi dobré renomé, nesmie chýbať každoročný zástupca zo série Asphalt a predstavíme si aj dve veľmi nádejné hry PandemoniumCreebies.


Asphalt 4: Elite Racing


Hra, ktorá je pokračovaním najznámejšej mobilnej závodnej série už stihla obehnúť Java, iPhone a dokonca aj Symbian platformu, no na jej vydanie pre NG 2.0 sa ešte stále čaká. Je to prvá z trojice hier, ktoré sú už zaradené do herného katalógu na n-gage.com, čiže do jej vydania môžeme už odpočítavať len zopár dní.

Obsiahly vozový park bude pozostávať z 28 vozidiel vrátane nadupaných motoriek. Gameloftu už ale dochádzajú nápady a verzie pre ostatné platformy trpeli dosť závažným stereotypom. Grafika dostala pár detailnejších textúr, inak tu ale máme kompletne recyklovanú hru s minimom vylepšení. Tradične nahliadneme do ulíc svetových metropol ako New York, Paríž alebo Šanghaj, kde sa bude závody snažiť skomplikovať polícia a hustá premávka veľkomesta.



Asphalt pravdepodobne nesklame, ale dieru do sveta taktiež nemožno od neho čakať.

Koeficient očakávania: 6,5


Café Hold ´Em Poker


N-Gage 2.0 má za úlohu hráčom ponúknuť skvele graficky spracované hry s obsiahlym jadrom, ktoré sú o triedu vyššie ako staršia a slabšia Java platforma. Tomuto nepísanému pravidlu sa ale Digital Chocolate opovrhujúco vyhýba a vydáva hry, ktoré by hravo išli aj na najstarších Motorolách. Využiteľnosť sily platformy je nulová a hry zo série Café vyzerajú, akoby sa tam, kde sú, ocitli náhodou. Poker sme tu mali už nespočetne veľa krát, konkurenčný Gameloft ho priniesol dokonca v úctyhodnom 3D spracovaní a preto môže človek pri príprave tejto hry len nechápavo krútiť hlavou. Túžba výrobcov zarobiť na recyklácii je tak okatá, až je to nepríjemné. Hry svojou kvalitou nijako neprevyšujú pôvodné Java verzie a pýtať za ne 2x väčšiu sumu je dosť veľká drzosť.  

Čo sa týka hry, nie je nič, čo by nebolo jasné už z názvu. Poker, kartová hra, ktorá má milióny priaznivcov po celom svete. Systém bude klasický ako pri všetkých Café hrách, čiže beháte po kaviarni, vyberáte si súperov a v tomto prípade hráte poker.

Titul, a vlastne celá séria, by mali šancu uspieť jedine ak by boli predávané ako pack všetkých hier dokopy. Vtedy by sme mali kopu kartových a stolných hier v jednom balíku. Hráč by si jednoducho striedal hry a mal by pred sebou širokú škálu možností na zahnanie nudy. Takto akurát vysolí pár desiatok eur za sériu hier, ktoré by sa bez problémov dali spojiť do jednej.

Koeficient očakávania: 3


Café Sudoku


Niet čo dodať, kto si prečítal popis k pokri vyššie, má všetko, čo potrebuje vedieť. Poker nahradený za Sudoku v tej istej grafike, s tým istým systémom a tou istou neprimeranou cenou. Odporúčam radšej si kúpiť v stánku časopis so Sudoku, ktorý vás vyjde lacnejšie a hru si môžete užiť v originály, bez zbytočností okolo.



Koeficient očakávania: 3


Creebies


Konečne niečo poriadne. Creebies má v produkcii Nokia Games Publishing šancu udrieť na najvyššie priečky a bude predstavovať konkurenciu pre už vydané Dogz a Sims 2: Pets. Už tušíte správne, jedná sa o simulátor zvieracieho života so všetkým, čo k tomu patrí.

Miesto zvierat pozemských sa budeme starať o mutantíkov Creebies. Z vašeho mobilu sa teda stane malý svet, v ktorom si bude žiť vaša postavička. Bude rásť, učiť sa, dospievať, možno rodiť potomkov a nakoniec sa odoberie do virtuálneho neba. Koľko mu cesta na druhý svet bude trvať, záleží len od vás. Creebies sa radi hrajú rôzne hry, súťažia v jazde na kajaku, hrajú na gitaru, celý svet zložený zo súostrovia Imagina je plný zábavných činností. Úkony budú zastúpené množstvom minihier, nechýba klasický hadík alebo logické stolné hry, ale veľké zastúpenie majú športové hry ako napríklad hod lopty katapultom do terča, beh cez prekážky, futbal alebo obdoba golfu.

Každý Creebi bude mať svoju povahu v závislosti od toho ako ho vychováte a budete sa o neho starať. Okrem hier budú mať veľké zastúpenie aj "Tamagotchi" prvky, Creebiemu treba dať najesť, spať, starať sa o jeho zdravie a rovnako dôležitým aspektom je aj komunikácia. A teraz pozor. Máme ohlásené, že Creebies bude obsahovať multiplayer až pre šiestich hráčov naraz. Tí budú môcť spolu súťažiť, resp. sa podeliť o svoje rekordy v N-Gage Arene.

Keď budete mať svojho miláčika plné zuby, nie je nič lepšie ako ho dať na adopciu do N-Gage Adoption Center. Svoje postavičky si budú môcť vymieňať hráči z celého sveta. Svojho Creebiho si môžete vytvoriť podľa svojich predstáv a sľúbené je obrovské množstvo možností.



Všetko naznačuje, že Creebies bude hrou, ktorá tento žáner vyšperkuje na samý vrchol. Držíme palce, a dúfajme, že všetko vyjde tak, ako má.

Koeficient očakávania: 10


Pandemonium

Vďaka tejto hre som zavrhol všetky ostatné plošinovky ako Prince of Persia, Rayman alebo Crash Bandicoot do zabudnutia. Symbian verzia ma úplne uchvátila, 3D levely s neuveriteľnými  futuristickými nápadmi si získali moje srdce. Dobrodružstvo priateľov NikkiFargus má svoje osobité čaro, za čo môže ďakovať výborne spracovanému svetu fantázie.

Všemožné výťahy, splet ozubených kolies, rôzne kladkostroje, to všetko využíva Pandemonium s majstrovskou precíznosťou. Ak sa dočkáme aspoň tak kvalitného spracovania ako pre Symbian, tak zaručene hráči zažijú kopec zábavy v tomto bláznivom svete. Oficiálne informácie sú zatiaľ skúpe na slovo a preto môžeme len teoretizovať čo nás čaká, napriek tomu udeľujem vysokú deviatku v našom hodnotení očakávania.

Koeficient očakávania: 9


Prvú časť nášho seriálu o N-Gage 2.0 hrách máme teda zdarne za sebou. V druhej časti si samozrejme predstavíme ďalšie pripravované tituly už budúci týždeň. Tak zostaňte s nami.

DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012