16.12.2008 12:00, DKF, Komentárov: 0
PlayStation Home - Beta test

PlayStation Home - Beta test

Prednedávnom som obdržal prihlasovacie údaje potrebné pre verejné testovanie virtuálneho domova, čiže sveta v PlayStation Home. O tomto exkluzívnom 3D systéme japonskej firmy Sony už asi každý z vás neraz počul, ale predsalen vám trocha vysvetlím o aký koncept sa jedná.
Cieľom virtuálneho bydliska Home, je vytvoriť obrovský svet pre celú hráčsku komunitu. Hráči sa budú môcť spoznávať, chatovať, nakupovať, odreagovať sa pri hracích automatoch alebo pri spoločenských hrách, prípadne chodiť spoločne do virtuálneho kina. Nebude chýbať ani možnosť vytvoriť si vlastný útulný barák, kam potom môžeme pozívať svojich kamarátov a zorganizovať veľkolepú a šialenú párty. Svoju vlastnú posvätnú miestnosť dostanú aj naše trofeje, s ktorými sa potom môžeme pochváliť pred našimi kamarátmi.

Napísal som správu svojmu kamarátovi, ktorý testuje Home už dávnejšie, že nech sa ku mne pripojí a nech mi ukáže ako celý systém funguje. Hneď som si nasadil aj svoj Bluetooth headset aby sme boli s kamošom v stálom kontakte. Celý systém Home bol spakovaný do 75MB veľkého balíčka. Veľmi som sa preto potešil, že nebude treba sťahovať obrovské dáta. Po odklikaní zopár oficiálnych informácií som sa dostal ku vygenerovaniu svojej postavičky. Tu máte dostatočnú voľnosť, takže kľudne si môžete vytvoriť vám vyhovujúci charakter. Medzi možnosťami nájdete aj také potrebné doplnky ako sú okuliare, šiltovky, tenisky, rukavice, rifle alebo aj obrovské slúchadlá.

Na beta verziu nám Home ponúka pri vo výbere dostatočné možnosti. V dokončenej plnej verzii to však bude podľa môjho názoru ešte lepšie. Potom sa budeme môcť úplne oddať svojej kreativite (najmä nežnejšie pohlavie). Nám mužom si stačí obliecť roztrhané nohavice a nejaké flakaté tričko, ale pri dievčatách to je už niečo iné. Kým sa oni pripravia, tak sa predtým stokrát prezlečú. No je to s nimi tažké... Ale vráťme sa k nášmu bydlisku. Keď som si vytvoril svoju postavičku, tak som sa následne dostal do svojho apartmánu. V apartmáne (ako mi to spomínal aj môj kamarát) nemôžeme skoro nič robiť. Všetko čo nám vývojári dovolili je, že si môžeme premiestňovať nábytok a aby som nezabudol, môžeme ešte používať aj stroj na výrobu bubliniek. Stroj na bublinky je jedinou vecou čo máte stále pri sebe. Dáte ho na zem a stroj fúka bublinky. Je to smiešne, avšak iba na pár minút.



Grafická stránka celého bydliska je veľmi pozoruhodná, teda hlavne keď si uvedomíme, že je to MMO. Výhľad z terasy našej vily je prekrásny. Farby, materiály, vlnenie mora a hra svetiel je tu bez pochýb na veľkej úrovni. A pozor je to stále len beta verzia. No dobre kamaráti stačilo, poďme sa teraz pozrieť aké predbežné funkcie máme na dosah ruky.

Club House:

Hneď ako som si trošku osvojil funkcie Home, tak som si vytvoril privátny klub s názvom “Hrajmobil.sk“ (ak sa do neho chcete dostať, tak si pýtajte invite, akonáhle sa bude dať, tak vás príjmem) a takisto aj jednu miestnosť. Je to jedna veľká miestnosť, v ktorej sa môžu stretávať jedine členovia Hrajmobil.sk klubu. Celá táto privátnosť je dobrá hlavne nato, že ak sa nechceme stretávať na verejnom dvore alebo ak si chceme niečo prediskutovať, tak nás nebudú počuť nežiadúci obyvatelia. Ani v tomto klube toho zatiaľ nemôžeme veľa robiť, no v plnej verzii dostaneme určite voľnejšiu ruku. Okrem nábytku som si všimol v miestnosti aj projekčné plátno, ktoré bude určite slúžiť na premietanie súkromných videí pre našich hostí.

No ale poďme troška medzi dav ľudí a vkročme na kamene obrovského dvora s názvom Central Plaza. Predtým ako sa na dvor dostanete, tak si systém stiahne ďalší 35MB veľký balíček. Totiž ak prvýkrát vstúpite do nejakej miestnosti, tak Home musí vždy stiahnuť príslušné dáta, ale toto sa stane len raz. Potom sa už dostanete hocikam bez potreby ťahania ďalších súborov. Len neviem prečo to nevymysleli tak, že všetky potrebné dáta by sa stiahli ihneď na začiatku, no a v Home by sme už nemuseli na nič čakať. Takto to ide trošku na nervy.

Central Plaza:

Central Plaza je námestie z ktorého sa dostaneme do iných budov. Tu, v strede celého systému je kopec ľudí. Stretnúť sa môžete s rôznymi národnosťami a keď chatujú, tak sa im text zobrazuje nad hlavou, no a ak náhodou komunikujú medzi sebou cez headset a vy pôjdete ku nim bližšie, tak si môžete vypočuť ich rozhovor. Pri chatovaní by bolo najideálnejšie ak by ste si zaobstarali klávesnicu k PS3. Ja ju vlastním a veľmi mi to uľahčuje komunikáciu a samozrejme je to aj rýchlejšie.

Na námestí sa nachádzajú dva obrovské monitory, na ktorých sa premietajú aktuálne trailery na horúce novinky. Musím dodať, že to je úžasné. Ide trailer na MotorStorm 2 vo veľmi dobrej kvalite, pričom čím bližšie k obrazovke idete, tak tým hlasnejšie budete zvuk trailera počuť. Fakt paráda. Tu by som hneď dodal, že naša postavička má veľmi veĺa predom nakonfigurovaných pohybov ako napríklad: tance, zúrivosť, radosť atď. Tých možností je naozaj neúrekom a ich kompletný zoznam si môžete vyvolať stlačením tlačidla R1.

Na námestí nie je zriedkavé, že narazíte na skupinky ľudí, ktorí len tak tancujú alebo sedia na lavičkách a rozprávajú sa. Ja som sa stretol aj s chlapíkom, ktorý počúval Michaela Jacksona a zároveň na jeho hudbu aj tancoval. Je to sranda. Veľmi obdivuhodne spravili aj celé menu. Po stlačení tlačidla START sa zobrazí PDA, v ktorom si nájdete všetky možnosti nastavenia a taktiež aj položky ako: Personal, Locations, Friends List, Clubs, Alerts, Game Launching, Comunications, Community, Help, Settings a Downloads. Toto je veľmi užitočný prídavok.

Bowling Alley:

Tak toto je moja úplná srdcovka. Je to hlavne preto, lebo sa tu nachádza aj biliardový stôl a ten kto ma pozná, tak vie, že ja som vášnivý hráč tohoto športu. Kazdý deň strávim v tejto miestnosti minimálne dve hodinky. Okrem biliardu je tu aj päť bowlingových dráh. Hra je jednoduchá, ale o to hrateľnejšia. Kým niekto hrá, tak ten druhý sedí na sedačke a môže konverzovať s ostatnými a ukazovať príslušné pohyby.



Pozícia kamier je taká, že vidíme aj človeka s ktorým sa rozprávame a aj hraciu plochu. Takže o nič neprídeme. V tejto hernej miestnosti sa nachádzajú aj hracie automaty s minihrami. Sú tu hry ako: Ice Breaker, Echochrome a Carriage Return. Mne osobne sa zatiaľ skutočne najviac páči práve táto miestnosť. Home nám ponúka prístup ešte do zopár ďalších miestností, ale zatiaľ sa nedá nikde nič robiť. V kine dávajú len ten istý trailer dookola o hre SOCOM: Confrontation. V gigantickom nákupnom centre su obchody zatiaľ zatvorené. Jediná vec čo sa tam ešte dá urobiť, je vyzvať niekoho na šachovú partiu.

Aj ked nám beta verzia neponúka nejaké excelentné možnosti, ale fantáziu v Home jednoznačne vidím. Verím tomu, že po vydaní plnej verzie bude tento systém excelovať na plnej čiare. Čakajme teda s napätím.

Platforma: PS3, PSN
Výrobca: SCE
Vydavateľ: SCE
Žáner: MMO
Dátum vydania: neupresnené




DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012