19.06.2010 12:00, DKF, Komentárov: 2
Medal of Honor - prvé dojmy z hrania

Medal of Honor - prvé dojmy z hrania


Oživenie známej FPS značky sa blíži – už v októbri prežijeme nevídaný zážitok s bradatým členom elitnej vojenskej skupiny. Nový Medal of Honor sa posunul do prítomnosti a zamieril do Afganistanu... jeden by si myslel, že najmä vďaka úspechu Modern Warfare.

Vývoj reinkarnácie značky však trval už niekoľko rokov a autori mali za sebou množstvo práce, keď oficiálne titul oznámili. Autentickosť a zážitok z príbehovej kampane však v tomto článku rozoberať nebudeme. Pozrieme sa totižto na multiplayer – zložka, ktorá bola pred pár dňami predstavená na E3 sa dostáva do štádia betatestu, pri čom sme samozrejme nemohli chýbať. Test oficiálne začína 21.6., avšak VIP členovia hrajú už od 17.... a my s nimi.

Už na prvý pohľad je zrejmá podobnosť s Modern Warfare 2. Ono, tie moderné vojenské FPS vyzerajú všetky na jedno kopyto – rovnaké modely zbraní, podobná realistická grafika a modely prostredia... človek sa v tom nevyzná, resp. jednoducho to má spojené s Call of Duty. Aj z toho dôvodu je priložené gameplay video doprevádzané pôvodnou melódiou zo starých Medal of Honor-ov, aby bolo jasné, ktorá liga sa hrá. Totiž, ani samotný gameplay sa nijako špeciálne nelíši a jediný rozdiel teda možno pozorovať v HUDe a číslach, ktoré zobrazujú získané skúsenosti. Inu, všetky tieto aspekty výborne pokrýva nami vytvorené video – jedno upozornenie, to video má čisto informačný charakter, aby hráčom predstavilo niektoré črty a atmosféru nového MoH v multiplayeri. To, že umieram až prehnane často, som si všimol aj sám ;)

Beta ponúka 2 mapy a 2 herné režimy. V oboch prípadoch máme limit hráčov stanovený na hodnotu 24 a plný server nie je problém nájsť. V podstate ide o klasické herné režimy – tímový deathmatch a obrana/zaberanie kontrolných bodov. Hráč si vyberie tím (resp. je automaticky zadelený) a virtuálna vojna môže začať. Po dosiahnutí kritérií sa tímy prehodia a bojuje sa ďalej... až do konca betatestu. Jednoduchý princíp, na ktorom stoja všetky multiplayer FPS a reinkarnácia MoH nie je žiadna výnimka. Tímový deathmatch nepotrebuje žiaden bližší komentár – jednoducho sa strieľa po všetkom nepriateľskom a o nič iné sa netreba starať. Štvorcová mapa zničeného mesta poskytuje dostatok taktických možností na prekvapenie súpera a najmä milovníci sniper pušiek si nájdu svoje „teplé miestečka“.



Pojem zaberanie resp. obrana kontrolných bodov síce môže pripomínať Battlefield, ale tento mód funguje na inom princípe. Spomínané tímy sú rozdelené na útočníkov (Američania) a obrancov (domáci „teroristi“), pričom sa vždy bojuje na jednom mieste. Princíp režimu totižto spočíva v postupnom zabraní všetkých kontrolných bodov – avšak, v daný moment je aktívny iba jeden bod. V praxi tento herný mód ponúka dosť riadnu vojnovú vravu, keďže všetci hráči sa neustále grupujú na jednom mieste a pokiaľ sú obrancovia dostatočne šikovní, tak útočníci sú automaticky pasovaní do nemilej pozície chodiacich (bežiacich, kľačúcich) živých terčov.  To nie je výčitka a zábavnosť módu to nijak neznižuje. Celkovo oba módy možno charakterizovať ako zábavné a chytľavé. Porovnanie s multiplayerom Modern Warfare 1 resp. 2 ticho premlčím – každého bude baviť niečo viac, ale vo všeobecnosti možno povedať, že herný zážitok je veľmi, veľmi podobný. Pokiaľ vás teda MW omrzel a nie ste vyslovene CoD-fanboy anti-MoH jedinec, tak sa oplatí dať Medal of Honor šancu. Minimálne bude opäť čo odomykať. Medal of Honor totiž (ako je v dnešných hrách dobrým zvykom) obsahuje systém levelovania, ktorý so sebou prináša vždy nejaký bonus – či už ďalší zásobník, alebo modifikácia zbrane. Zvyšovanie úrovní je rozdelené podľa „profesie“. Pokiaľ hráč obľubuje napr. snipera, ktorý je na 6. úrovni a rozhodne sa v ďalšom kole hrať za Special Ops – odomknuté vybavenie bude závislé od úrovne tohto povolania. Vo výsledku to teda zvyšuje hraciu dobu a zároveň aj motivuje k hraniu za ostatné profesie. Samozrejmosťou sú rôzne medaile a odznaky, ktoré sú v podstate achievementami. Technické spracovanie je na výbornej úrovni, o tom opäť „povie svoje“ priložené video – vzniklo na stredných detailoch, výsledná grafika môže byť ešte lepšia.

Z hrania multiplayer betaverzie nového Medal of Honor máme dobrý pocit. Esencia hrateľnosti, zábavnosti a chytľavosti, to všetko MoH v sebe obsahuje. Uvidíme, aké módy ešte autori pridajú v plnej verzii (snáď sa ešte aspoň 2-3 nájdu), aktuálna dvojica však nesklamala. Niekto môže vyčítať prílišnú podobnosť s Modern Warfare, ale „nedá sa svietiť“. Jednoducho, nie je moc čo meniť. Sme zvedaví, akým smerom sa bude uberať kampaň pre jedného hráča, ale s multiplayerom sme spokojní... hoci, to je tá jednoduchšia časť hry. Mimochodom, na Hrajmobile máme rýchlu súťaž o kódy do betaverzie, takže pokiaľ vás článok, alebo gameplay video zaujalo – kliknite sem pre inštrukcie a píšte mail! Času už veľa nezostáva.   

Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Výrobca: EA LA / EA DICE
Vydavateľ: Electronic Arts
Žáner: FPS
Lokalizácia: Nie
Dátum vydania: 15. 10. 2010





Hru si môžete predobjednať tu: PC, PS3, Xbox 360 Každý, kto si hru predobjedná do 30. 6. 2010 dostane automaticky beta kľúč.


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
Vyzera to zaujimavo 19. 06. 2010 19:04
JC RE: Vyzera to zaujimavo 19. 06. 2010 22:13
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012