02.11.2009 12:00, DKF, Komentárov: 1
God of War 3 - prvé dojmy z hrania

God of War 3 - prvé dojmy z hrania


Už je to tak. Kratos sa vracia na naše obrazovky, ale tak trošku inak, pretože to čo táto hra ponúka, to sme ešte nevideli. Pripravte si poriadne nervy, vyčistite obrazovky od prachu, pretože práve začíname.

Tento rok bolo na E3 predstavené hrateľné demo z tejto pecky a keď sa skončilo, niektorí diváci (ako napríklad aj ja) vstali a tlieskali. Ihneď po E3 sa tak začali na internete dohady o tom, kedy toto demo príde na PS Store. Odpoveď od Sony však bola tvrdá a nekompromisná: God of War 3 nepríde na naše konzole prostredníctvom internetu. Avšak nič sa neje tak horúce ako sa uvarí a keď sa situácia upokojila, Sony začala oznamovať samé lepšie a lepšie novinky.

Tou prvou je, že staré časti God of War, teda prvý a druhý diel ktoré boli v svojom čase najlepšie hry (či už graficky alebo ako celok), budú prerobené na PS3, avšak v HD kvalite. Táto informácia sa ku mne dostala relatívne neskoro, pretože som si tesne pred tým kúpil originál obe časti na PS2, vďaka čomu som musel znášať posmech od svojich známych. Ďalšia dobrá správa bola, že na spomínanom disku kde nájdeme upravené prvé dve časti, sa bude nachádzať aj prezentované demo God of War 3. No nakoniec aj toto Sony zmietla zo stola, a ja som si začal myslieť, že zodpovední nevedia čo vlastne chcú. Nakoniec to však dopadlo tak, že demo umiestnili na BD disk s hrou InFamous, ktorá sa prednedávnom začala predávať v Japonsku, takže US a EU boli odpísané. No pobúrenie fanušíkov vrátene mňa bolo tak veľké, že s tým jednoducho museli niečo spraviť. Vybraní jednotlivci sa tak dočkali kódu na stiahnutie vytúženého dema.

Vuala, hrajmobil.sk sa tak stal jedným z mála šťastlivcov, ktorí dostali mail so spomínaným kódom na stiahnutie a vyskúšanie poslednej časti trilógie God of War. Keď som spustil sťahovanie, objavilo sa tam číslo, ktoré mi dosť vyrazilo dych - 2671. Presne toľko MB má toto demo, vďaka čomu bezkonkurenčne vyhráva súťaž o najviac MB, čo som kedy pri demo verzii vôbec videl. Už po pol hodinke sťahovania som bol strašne nedočkavý a začala sa mi triasť noha :) Keď som sa teda konečne dočkal vytúžených 100%, hru nainštaloval a spustil, neveril som vlastným očiam...

Na začiatku som písal, že je tu hra, ktorá je výnimočná a ktorú sme ešte nevideli. Myslel som tým prenádhernú grafiku tak detailnú, že vidíte každú priehlbinku alebo inú nerovnosť na Kratosovej pokožke. Pred pár týždňami vyšla Uncharted 2, kde je grafika na poriadne vysokej úrovni a postavy tam majú 80 000 polygónov, čo je rozhodne skvelé. Ale predstavte si postavu ktorá ma 130 000 polygónov. Tak presne takto vyzerá Kratos a len 5 minút som sa pozeral na jeho tvár, ako je geniálne spracovaná. Grafike teda naozaj nie je čo vytknúť a ostatní vývojári by si mali brať príklad.



Séria GoW sa vždy pýšila aj svojou brutalitou a množstvom krvi, ktorá by mohla tiecť potokmi. A tak to nie je iné ani v God of War 3 akurát je to omnoho detailnejšie a keď niekoho rozkošne rozdrvíte, tak Kratos je celý od krvi. Nenachádzam ani správne slová na opísanie grafiky, to sa jednoducho musí prežiť a vidieť. Tak isto ako aj grafika, tak aj pozadie je dosť aktívne. Napríklad obrovský obor ktorý bojuje proti mestu je skvelý, a  keď sa nakoniec dostanete až na jeho tvár...., tak demo bohužiaľ končí. Ale pred tým si ešte okúsite tvrdosť Kentaura, či bájnej Chyméry, ktorá sa skladá z kombinácie leva, býka a hadieho chvosta. Jedno sa štúdiu Santa Monica musí uznať, a to, že majú veľkú fantáziu na postavy a vždy vedia prekvapiť.

Čo im však nikdy neodpustím je, že God of War 3 bude posledná časť, teda záver trilógie. Asi v najlepšom treba prestať a uprieť sa k niečomu inému. Ale predsa GoW3 má konečne grafiku, ktorá sa môže porovnávať s predstavami o gréckych bájach, tak prečo s touto sériou nepokračovať? No uvidíme čo nám po God of War 3 naservírujú, ale bol by som veľmi potešený, keby to bolo ďalšie pokračovanie a účinkovanie Kratosa. Každopádne do budúcnosti nevidíme a môžeme sa o tom len a len dohadovať, takže si teraz po dlhých rokoch vychutnajme návrat skvelého hrdinu. Viac sa tu nebudem rozpisovať o všetkých zážitkoch z hrania, pretože je dosť pravdepodobné, že pred vydaním si budú môcť zahrať toto úžasné demo všetci.

Platforma: PS3
Výrobca: Sony Santa Monica
Vydavateľ: SCE
Žáner: Akcia
Dátum vydania: ?. 03. 2010 - nieje ešte presne určený deň 


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
DanKanFan Vyborne 15. 12. 2009 20:31
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012