08.06.2009 09:00, DKF, Komentárov: 0
I Am Alive

I Am Alive


Chicago, súčasnosť. Vnútornú štvrť metropoly, v ktorej žije viac ako 8,7 milióna obyvateľov jedného jarného dňa zastihne zemetrasenie. Podľa Richterovej stupnice sa jedná o 10,3 stupňa silné zemetrasenie, ktoré úplne rozpoltilo asfaltové cesty, zrútilo rad za radom obrovské mrakodrapy a vyžiadalo si niekoľko stoviek ľudských životov...

Hlavnú postavu v tejto katastrofe zaujme 27 ročný Adam Collins, ktorý je typický manažérsky týpek. Miluje veľkomestský život a všetko čo k tomu patrí. V ten osudný deň sa práve ponáhľal do práce. Našťastie v čase keď nastala spomínaná a dovtedy nevídaná prírodná pohroma bol na ulici, ale zdemolované úlomky mrakodrapov ho predsa len zasypali. Celé hodiny bol v bezvedomí a keď sa prebral, tak mu trvalo presne tri dni aby sa zo sutín vyhrabal von. Prežil.

Zemetrasenie spôsobilo nesmierne veľké škody. Chicago bolo takmer zrovnané so zemou, budovy sa zrútili, mosty sa rozpadli a voda zaplavila niekoľko sídlisk. Mnohé časti mesta sa stali neprejazdnými a bez auta by trvalo vyjsť z tejto pekelnej situácie niekoľko dní, ba dokonca aj týždňov.

Civilizovaný svet sa odrazu zrútil. Okolo Adama sa začínajú diať veľmi nekalé veci. Ľudia sa navzájom zabíjajú aj o také "blbosti" ako fľaša minerálky. Zákon v meste taktiež prestal existovať a pomoc je ešte veľmi ďaleko. Počas ovládania nášho hrdinu budeme musieť čeliť každodenným životným problémom, ale samozrejme budeme mat v hre aj inú úlohu. Adamova expriateľka Alica bola v ten deň taktiež v meste a tak sa samozrejme rozhodne, že ju začne hľadať. Veľmi veľké nádeje si však nedáva, ale pevne verí, že ju nájde živú a zdravú a nie niekde pritlačenú pod veľkým betónovým úlomkom.



Počas našej cesty budeme musieť čeliť nástrahám, ktoré nám budú spôsobovať samotní obyvatelia tohoto, už teraz prekliateho mesta. V hre sa budeme musieť veľa vypytovať, a tak sa dostávať bližšie a bližšie k Alice. Našu cestu za expriateľkou budú spomaľovať gangstri, zlodeji a zdesení psychopati. Adama budeme počas misií vidieť v FPS pohľade. Adam vďaka svojej dobrosrdečnej povahe bude pomáhať aj zranením občanom. Počas vedľajších misií budeme pomáhať aj zranením, pátrať po nezvestných a takisto našou úlohou bude aj založenie utečeneckého tábora. V hre I Am Alive však budú aj ďalšie vedľajšie postavy ako:

- lekárka Riley, ktorá sa zaprisahá, že z mesta neodíde dovtedy, kým nezachráni všetkých postihnutých katastrofou
- požiarnik Peter, ktorý bude hľadať ľudí uväznených pod úlomkami budov
- bývalý vojak Vigil, ktorý sa zaprisahal na ochranu slabých ľudí

Oni budú v hre našimi kamarátmi a vďaka nim sa dostaneme bližšie ku našej expriateľke Alici. Avšak v hre nebudeme musieť hrať len dobráčika. Keď vás už bude unavovať zachraňovanie a ochrana ľudí, tak dôležité informácie, ktoré vám umožnia dostať sa ďalej môžete získavať aj násilím. Toto bude umožnené vďaka systému "choice-driven". Hra by mala byť natoľko vypracovaná a premyslená, že keď budeme páchať nekalé veci, tak potom už  len darmo budeme čakať pomoc od ostatných.Oni si totiž zapamätajú našu tvár a pošlú nás doslova do riti.

Titul I Am Alive spracuje 9 dní života nášho hrdinu a každé ráno bude v príbehu veľkým skokom dopredu, rovnako to bude aj v živote nášho hrdinu. Podľa informačných semienok od vývojárov vieme, že počas hľadania našej stratenej lásky budeme viackrát počuť, že celá táto katastrofa, ktorá zastihla obyvateľov mesta Chicago nebola vôbec náhoda, ale že to bol dopredu vymyslený útok. Čo je z toho pravda sa samozrejme dozvieme až keď prejdeme celú hru do konca.

Vďaka Ubisoftu môžeme očakávať dosť nezvyčajný herný žáner, tak dúfajme, že sa vývojárom podarí splniť všetko, čo si na začiatku vývoja predsavzali. Tento zaujímavý titul sa pripravuje na platformy Wii, Playstation 3, Xbox360 a PC.

Platforma: Xbox 360, PS3, Wii, PC
Výrobca: Ubisoft Shanghai
Vydavateľ: Ubisoft
Žáner: akcia
Dátum vydania: august 2009


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012