30.05.2009 15:00, DKF, Komentárov: 9
Fight Night Round 4 - prvé dojmy z hrania

Fight Night Round 4 - prvé dojmy z hrania


Možno ani nebudete prekvapení keď sa dozviete, že história pästných súbojov siaha až do tretieho tisícročia pred n.l. Ľudia sa tĺkli od nepamäti, no bolo potrebné tomu dať  konkrétny názov – box. Najstaršie reliéfy zobrazujúce „legálne násilie“ boli objavené u Sumerov, neskôr v Egypte ale aj v iných častiach sveta. V roku 688 n.l mal box svoju premiéru ako oficiálny šport na 23. antických olympijských hrách. Grécky box bol však neporovnateľne brutálnejší ako ten, ktorý poznáme teraz. Súhlasil s ranami do tyla, pod pás a vždy sa končil knockoutom alebo vzdaním sa.

Hovoríte starý dobrý Fight Night Round? Ak myslíte ten box, ktorý vydával Electronic Arts rok po roku s menšími obmenami rozhodne by ste mohli zažiť prekvapenie. Síce posledný Fight Night Round bol vydaný v roku 2006 a získal od Official Xbox Magazine najvyššie hodnotenie (10) prvýkrát udelené týmto médiom, dnes vieme, že najnovšia verzia je na niekoľko míľ opäť popredu.

Celkovo je na vysokej grafickej úrovni, ktorá je neporovnateľná s predchádzajúcou verziou. Cieľom vývojárov bolo zapracovanie lepšieho modelu fyziky s dosiahnutím dojmu veľmi podobnému realite. Súperi nie sú strnulí, ale poskakujú do rytmu športového vzrušenia spolu s lesknúcimi sa saténovými šortkami. Niekoľko mesiacov pred vypustením dema nám novinky vsugerovali realitu filmového plátna. A nakoniec neklamali. Spotené telá vrátane scén, v ktorých sa súperi stávajú oslíkom otras sa, kedy z nich fŕka krv a voda sú úplne bežné.

Súboje obsahujú spomalené pohyby, no iba nepatrne spomalené. Exkluzívne vylepšenia by sa črtali význačnejšie ak by boli spomalené ešte viac, rovnako ako prečudesné grimasy po nárazoch. Ak by budúca verzia mala zabodovať, tak verím v podporu letiacich zubov  a zlomených nosných chrupaviek. Úderov je množstvo a ak naviac počítame ich kombinácie, predstavivosť sa rýchlo nevyčerpá. Nevýhodou je opačný extrém. Rán je toľko, že sa zo začiatku neviete v tej spleti zorientovať.



Demo poskytuje zo začiatku možnosť prakticky si pohyby natrénovať na súperovi v miernom delíriu, ktorý sa seriózne nebude brániť. Opakujete predpísané pohyby a čakáte, že po tomto školení si na jedného svalovca trúfnete v Boardwalk Hall aréne. Skúšobná verzia poskytuje iba dvoch hráčov. Sú nimi Angličan Ricky Hatton a Filipínec Manny Pacquiao. Nedajte sa teda pomýliť obálkou titulu, na ktorej sa nachádzajú úplne odlišní boxeri, Muhammad Ali a Mike Tyson.

Jednotlivé kolá trvajú po troch minútach. Víťazstvo pripadne tomu, kto súpera zrazí k zemi a ten po dobu desiatich sekúnd nevstane. Víťazstvo prichádza i vtedy ak je protihráč natoľko zranený, že už nemôže bojovať v ďalšom kole. Ak nerozhodne čas ani zranenia, vtedy záleží na posudku „refreeho“ či rozhodcovských kariet so skóre.  

Vyhrať zápas, podľa mojich poznatkov nie je také jednoduché ako to môže na prvý pohľad vyzerať. Ak ste nedostatočne pripravení nepomôže vám ani FU SING (čínsky boh šťastia). Na konci zápasu získavate celkovú prehľadnú štatistiku o použitých úderoch i celkovom hodnotení. Fight Night Round 4 pridáva možnosť vytvoriť si podľa osobnej fotky boxera, teda výber nie je obmedzený na vyumelkované svetové esá. Rozsah umeleckého vyžitia je prakticky neobmedzený. Môžete zmeniť asi všetko. Oblečenie, farbu, proporcie, schopnosti. Plná verzia bude podporovať i Legacy mód, ktorý z vás za predpokladu dobre mierených rán vytvorí legendu. Postará sa o váš postup nahor a tak z neznámeho zápasníka vzíde boxer hodný svojho mena.



Keďže hovoríme o profesionalite, zaiste urobí chuť 40 licencovaných boxerov, na ktorých si dokážete vypestovať vlastný štýl. Sebavedomie zdvihnú okrem dramatických okamihov v ringu takisto príchody hviezd medzi štyri elastické steny a ich extravagancia. Zvukový podmaz je síce v demo verzii značne obmedzený, zato sa určite naladíte na jeho frekvenciu. Zistíte, že rap je vaše druhé ja.

Na tento šport sa určite oplatí počkať. Online rankovanie a pravidelné zápasy len umocnia presvedčenie, že box bol ten správny výber.

Platforma: Xbox 360, PS3
Výrobca: EA Sports
Vydavateľ: EA Sports
Žáner: šport
Dátum vydania: 30. 6. 2009


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8 / 10
(Hodnotení: 2)

Diskusia
30. 05. 2009 19:49
01. 06. 2009 09:48
RE: 01. 06. 2009 10:33
yankee RE: RE: 01. 06. 2009 11:02
01. 06. 2009 11:35
Rudo RE: 01. 06. 2009 11:39
yankee RE: 01. 06. 2009 11:41
01. 06. 2009 12:28
01. 06. 2009 18:16
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012