15.05.2009 15:00, DKF, Komentárov: 6
Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2


Kto by nepoznal slávne Call of Duty: Modern Warfare, ktoré má na svedomí spoločnosť Infinity Ward. Tento titul je hrou roka 2008 a do teraz najhranejším multiplayerom. Bolo jasne, že s takýmto úspechom muselo prísť pokračovanie. A tak sa aj stalo. Infinity oznámili Modern Warfare 2 a rozhodne sa máme na čo tešiť.

Je to už okolo roka a pol odkedy hra Modern Warfare uzrela svetlo sveta a bol z toho nevídaný hit. Tisícky, či dokonca milióny hráčov okamžite prepadlo skvelému multiplayeru a v podstate do dnes ho hrá rovnaké množstvo ľudí ako na začiatku. Ale Call of Duty: Modern Warfare nevynikala len skvelým multiplayerom, ale sa líšila aj tým, že konečne séria Call of Duty upustila od druhej svetovej vojny a premiestnili sa do súčasnosti. Tento fakt sa taktiež pripísal k veľkým predajom hry ako aj fakt, že hra beží na neskutočne dobrom a plynulom engine. V momente si ho každý obľúbil a nikto nechcel hrať nič iné. Jednoducho povedané nastala éra Call of Duty.

Ako vieme tak po Modern Warfare prišlo Call of Duty: World at War ktoré už nerobilo štúdio Infinity, ale Treyarch. Táto časť Call of Duty pracuje síce na takom istom engine ako Modern Warfare, avšak dej hry sa znova vracia do minulosti, čiže do druhej svetovej vojny. Táto skutočnosť veľa hráčov mrzí a to aj vrátane mňa, ale treba povedať to, že multiplayer je lepšie prepracovaný a až tak často nepadá, čo sa o Modern Warfare nedá povedať.



No toto je preview o pokračovaní Modern Warfare, a tak je na čase si povedať aké informácie sú zatiaľ dostupné a čo o tejto hre zatiaľ vieme.

25. 3. 2009 bol uvoľnený prvý trailer, ktorý nám na prvý pohľad neukázal skoro nič. Ale po podrobnej analýze sa zistilo veľa informácií ako napríklad, že dej hry sa bude odohrávať v Rusku a niekde v pralese. Ďalej boli odhalené nové "perky" a lokalizácie na ktorých sa budú boje odohrávať. Na konci traileru sa však neukázalo nič iné, len dátum vydania a samotný názov Modern Warfare 2. Toto viedlo k dlhým špekuláciám, ktoré viedli k myšlienke, že sa chcú v Infinity od pôvodného názvu Call of Duty odtrhnúť. Našťastie sa toto pred pár dňami v oficiálnej správe vysvetlilo, Moder Warfare 2 bude mať svoj celý názov Call of Duty: Modern Warfare 2.

S touto tak trošku ukľudňujúcou správou prišiel aj druhý trailer, ktorý je však veľmi krátky a má len 17 sekúnd, v ktorých bolo vidieť studené a zamrznuté Rusko, kam letia na vrtuľníkoch MH6 americké jednotky. Ďalej je vidieť aj prelet stíhačiek F-15, ktoré taktiež používajú americké jednotky. Hneď o sekundu sa ukazujú boje na leteckej základni, kde vojaci bojujú formou blízkeho boja. Tu sa už začínajú špekulácie, ktoré nás vedú k myšlienke, že v hre budeme ovládať aj dáke bojové kombá a nielen ako zbraň používať dýku. Ďalej je je možné vidieť ako potápači smerujú k pevnine a sú v plnej výzbroji.

No ďalší záber ma tak trošku zarazil. Ukazuje jazdu na snežných skútroch, ktoré tam podľa mňa nemajú čo robiť. Vyvoláva to vo mne veľké obavy, ale pravdepodobne zbytočne, pretože Infinity to s nimi určite urobí dobre a skvele ich zaradí do deja. Koniec trialeru ukazuje s najväčšou pravdepodobnosťou na streľbu z lietadla. Táto misia je rovnaká ako v Modern Warfare.



Tak teraz som opísal kratučký 17 sekundový trailer v ktorom je grafika viac než hrozivá. Hneď som si všimol, že vizuál je oveľa horší ako v ostatných CoD. Ale bez starosti Infinity ma ešte dosť času na to aby všetko dokončili a aby grafika vyzerala famózne. Je tiež potvrdené, že na konzolách sa podarilo namerať až 60fps za sekundu.

Podľa poskytnutých informácií v multiplayer režime bude dostupných až 35 zbraní a nebude chýbať ani letecká podpora alebo vrtuľník. Ešte na záver by som chcel podotknúť, že hra pobeží na pôvodnom engine, ale dočká sa pár úprav. Aké úpravy to však budú nie je zatiaľ známe. Treba len čakať na ďalšie informácie a videá, ktoré budú dostupné už 24. mája na podujatí Eastern Conference Finals.

Vydanie Call of Duty: Modern Warfare 2 je naplánované na 10.11.2009. Dúfajme teda, že sa tento termín dodrží, pretože už teraz som nedočkavý :)

Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Výrobca: Infinity Ward
Vydavateľ: Activision
Žáner: FPS
Dátum vydania: 10. 11. 2009


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
15. 05. 2009 15:38
15. 05. 2009 15:57
COD 15. 05. 2009 18:45
16. 05. 2009 14:53
17. 05. 2009 09:15
17. 05. 2009 10:03
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012