11.04.2009 21:05, morkaman, Komentárov: 1
Assassin´s Creed: Altair´s Chronicles

Assassin´s Creed: Altair´s Chronicles


Majitelia jabĺčkových telefónov a multimediálnych prehrávačov majú dôvod na radosť. Už čoskoro ich navštívi samotný "Asasín" a plánuje to rozbaliť vo veľkom štýle.

Jeruzalem, 1191 rokov po Kristovej smrti. Tretia križiacka výprava proti Saracénom rozdeľuje Svätú Zem na dva nepriateľské tábory. Altair, člen zabijackého klanu, je poverený najvyšším majstrom získať Kalich z rádu templárov za každú cenu, aby zastavil to strašné krviprelievanie. Osud Svätej  Zeme závisí len na ňom...

Príbeh sa odohráva v rovnakom období ako originálny námet, akurát zachytáva inú Altairovu úlohu a s pôvodným dejom sa z časti prekrýva. Dobrodružstvo tak bude novinkou a doplnením informácií aj pre hráčov pôvodnej hry, či už na konzolách alebo mobile.

Koncept zmixovaný prekrývaním sa stealth akcie, nečakanými bojmi a riešením logických nástrah je pre Assassina (ale aj Princa) typický a nesmie chýbať.

Hra je zasadená do prostredia Blízkeho Východu, čomu zodpovedá dobová architektúra, historické uličky a detaily rušného mesta. Voľnosť pohybu po meste nám pravdepodobne dopriata nebude, tento pocit sa nám ale výrobca pokúsi aspoň nasimulovať rôznymi odbočkami a väčšími možnosťami počas cesty. Tá bude značne kľukatá, nech si Altair poriadne svaly ponaťahuje. Gameloft sľubuje množstvo kaskadérskych kúskov, tradičné lozenie po stenách, skákanie po strechách atď.

Uvoľnené obrázky ukazujú vydarenú detailnú grafiku a rovnako by na tom mala byť aj plynulosť a zvuky. Mesto si žije svojim vlastným životom, po uliciach behajú ľudia a celé to pôsobí veľmi dôveryhodne.

Do vienka Altair dostane šesticu zbraní, aby bol pripravený na každú situáciu. V boji na blízko mu pomôže meč, na tichý útok zozadu využije nôž, z diaľky mu zase ideálneho spoločníka robí luk. Taktický význam má dymová a výbušná bomba a vystreľovací hák. Zbrane a rovnako aj Altairove vlastnosti si budete môcť vylepšiť zbieraním bodov.

Medzi zabijakove každodenné činnosti určite patrí aj vydieranie, kradnutie alebo otváranie zámkov, ktoré budú zastúpené viacerými minihrami.

Lepšie stotožnenie sa s hlavným hrdinom a hlbšie zasadenie do deja vytvoria profesionálne 3D cut-scény s kvalitným dabingom, ktoré vykreslia rôzne herné momenty.

Dôležitou vecou je ovládanie, ktoré si asi na asistenciu motion senzoru netrúfne, čo nám naznačuje digitálny joystick na obrázkoch. Pohybovať sa teda budeme s jeho pomocou, ostatné akcie sa budú vykonávať ďalšími ikonkami alebo ich kombináciami.

Hra je zjavne už v pokročilom štádiu vývoja a preto Altairove kroniky môžeme čakať tento, alebo najneskôr budúci mesiac. Uvidíme, aká bude cena a veľkosť súboru, vyzerá to ale slušne, dúfajme, že Assassin na iPhone a iPod Touch dosiahne aspoň takých kvalít ako vydarená verzia pre Symbian na Nokiách.

Platforma: iPhone, iPod Touch
Výrobca: Gameloft
Vydavateľ: Gameloft
Žáner: akčná adventúra
Dátum vydania: neuvedené




morkaman
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 9 / 10
(Hodnotení: 1)

Diskusia
RE: 11. 04. 2009 21:23
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012