23.03.2009 13:00, DKF, Komentárov: 7
Infamous

Infamous


Premýšľal som nad jednou dôležitou vecou. Dokedy by sme sa vedeli správať civilizovane a eticky, ak by sa jedného dňa z ničoho nič zrušili všetky trestné zákony a všetky kritériá a pravidlá by stratili svoje hodnoty? Keby neexistoval nikto, kto by vedel udržať poriadok a civilizované správanie. Vy by ste vedeli ako prežiť? Čo by ste spravili, ak by ste boli zajatcom takéhoto sveta? Ktoré hodnoty by boli v tomto neľudskom svete prvoradé? Rozmýšľali by ste nad tým, ako pomôcť a zabrániť nastoleniu totálneho chaosu? Ak je vaša odpoveď nie, tak prišiel čas na GAME OVER. No dobre teda, žartoval som. Za vás to spraví iný človek, len mu v tom budete musieť trocha pomôcť.

V najnovšej hre od Sucker Punch sa všetko hore spomínané stane skutočnosťou. Hlavným hrdinom bude človek, ktorý určí tú správnu cestu. Jeho meno je Cole McGarth a prichádza v úlohe superhrdinu exkluzívne na konzolu Playstation 3 len preto, aby vo vzniknutom neľudskom svete urobil zopár dobrých skutkov.

Podľa príbehu sa náš hlavný hrdina ocitne v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Alebo ani nie? Ľudia v Empire City jedného dňa zažijú obrovský výbuch, ktorý sa preženie celým mestom a zdemoluje obrovské mrakodrapy v okruhu niekoľkých kilometrov. Hlavný hrdina sa vtedy práve nachádza v epicentre drtivého výbuchu, ale čuduj sa svetu, nič sa mu nestane a z tejto hrôzostrašnej katastrofy vyviazne bez vážnejších zranení. Vlastne niečo sa mu predsa len stane. Po prebudení z pätnásťdňovej kómy zistí, že nielenže sa mu nič nestalo, ale nadobudol aj na zvláštne nadprirodzené schopnosti (prečo sa aj mne takéto niečo nemôže stat? Ja keby som si mohol vybrať akú špeciálnu schopnosť by som chcel, tak by to nebola ani sila, ani lietanie, ani schopnosť na premieňať veci. Jediné čo by som chcel sú rentgénové videnie. Jaaaaj. Baby tešte sa, no dobre, končím so snívaním :) Počas jeho pobytu v nemocnici sa svet začal pomaly ale isto meniť. Všade vyvádzajú povstalci, vojsko je stále v pohybe a začína sa šíriť záhadná infekcia...



Podrobnejšie informácie však zatiaľ neboli odhalené. Vývojársky tím Sucker Punch, ktorý sa stal slávnym vďaka sérii Sly Cooper však prezradil ešte jednu maličkú drobnosť. V hre nebude len základný príbeh (čo je úplne samozrejmé), ale čaká nás aj úplne otvorený svet, v ktorom budeme môcť využívať naše nové schopnosti naplno. Čakať nás budú vedľajšie levely a minihry, v ktorých sa môžeme do sýta vyblázniť. V interaktívnom meste môžeme zachraňovať ľudí, ktorí doterajšie udalosti prežili, ale takisto sa z nás môže stať aj nový anti-superhrdina, ktorý sa bude snažiť všetko zničiť. Naša povaha sa bude meniť podľa toho aké schopnosti získame, ale aký vplyv to bude mať na samotný príbeh, tak to ešte nevieme. Každopádne ja osobne čakám aspoň dve možné ukončenia príbehu, odhliadnuc teda od toho, či budeme dobrák alebo ako vravia naši susedia "špatnej hoch".

Ako som už spomenul, tak celé mesto bude otvorené. Naša herná plocha sa bude skladať z troch miniostrovčekov,  bude to podobne ako aj v sérii Grand Theft Auto. Môžeme ísť kam len chceme tak, ako to už býva zvykom u iných takzvaných "sandbox" hier. Nič nie je zakázané, ale podľa informácii nemôžeme z Empire City odísť, pretože okolo ostrovčekov hliadkujú vojenské jednotky a vodná policajná hliadka. Letisko nebude nikde a mosty po ktorých by sme sa vedeli dostať preč sú zbombardované. Nebudeme môcť spraviť nič iné, len si udržať chladnú hlavu a pozrieť sa zloduchom kruto do očí. Keď už som pri tých zloduchoch, tak Cole ich bude stretávať neúrekom. Vysvetľovať etické správanie a to, že výbušnina nepatrí medzi dobré veci budeme musieť skoro na každom kroku. Po zdemolovaných uliciach na nás budú číhať pouliční gangstri, kriminálnici, či bossovia. Čím viac sa budeme sústreďovať na rozuzlenie otázky “Prečo sa vlastne tieto veci dejú v Empire City?“ tým nebezpečnejších protivníkov musíme prekabátiť. Z jednej nemenovanej zahraničnej stránky som sa dozvedel, že nie len náš hrdina, ale aj iní ľudia nadobudli počas výbuchu zvláštne schopnosti. Napríklad člen skupinky zvanej Reaper bude mať veľmi nebezpečnú schopnosť. Pomocou mysle bude vedieť premiestňovať jednotlive veci, čím nám určite nebude spríjemňovať život. Bohužiaľ ešte silnejší nepriateľ bude vodca celej skupiny, ktorý bude mat schopnosť zmeniť sa na neviditeľného. Pamätáte sa film z roku 1989 s výbornými hercami (Richard Pryor, Gene Wilder) a názvom Nevidím zlo, nepočujem zlo? Ešte neviem síce ako bude tento boss vyzerať, ale ak bude silný a rýchly, tak by som ho ani vidieť a ani počuť nechcel :)



Ak vás už nebude baviť zachraňovať ľudí a nasadzovať krk v nebezpečných akciách, tak ako som už písal, môže sa z vás stať krutý ničiteľ. Tak ako v GTA, aj v hre Infamous môžete kradnúť autá, oblbovať ľudí a keď chcete ísť viac do extrémov, tak ich môžete aj týrať. Avšak všetko má svoju svetlú ale aj tmavú stránku. Tak ako sa my budeme správať k obyvateľom, tak tak sa budú správať aj oni ku nám. Ak budu vidieť, že páchame len samé zlé a nekalé veci, tak nás nebudú považovať za hrdinu, ale za nepriateľa. V tom prípade nás môžu aj napádať.

Hra Infamous je zatiaľ len v pre-alpha štádiu, ale už teraz je jasné, že ak celý vývoj dopadne dobre, tak  môžeme očakávať ďalšiu skvelú hru do zbierky PS3 hier. A koniec koncov, superhrdinov nie je nikdy dosť, ved na svete vždy číhali a budú číhať nebezpečnú ľudia.

Platforma: PS3
Výrobca: Sucker Punch
Vydavateľ: SCEE
Žáner: akčná
Dátum vydania: neuvedené


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
23. 03. 2009 17:05
23. 03. 2009 17:23
yankee 23. 03. 2009 17:44
23. 03. 2009 17:48
yankee 23. 03. 2009 18:00
morkaman 23. 03. 2009 18:08
23. 03. 2009 19:24
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012