09.03.2009 12:00, DKF, Komentárov: 3
God of War 3

God of War 3


Nabúchaný a pobledlý hrdina menom Kratos sa prvýkrát dostavil na hernú konzolu Playstation 2 v roku 2005. No a odvtedy sa z neho stal krutý, ale predsa len hypovaný bojovník.

Ešte teraz si pamätám na jeho prvú vetu. Tá znela: “Bohovia Olympu ma opustili, už neexistuje žiadna nádej“. No a po tejto vete zoskočil Kratos z najvyššej gréckej hory a začal sa masaker.

Kratos bol niekedy šampión bohov. Vyrastal podľa klasických sparťanských režimov, ktoré z neho spravili tvrdého bojovníka a milovníka “krvavých potokov“. Získal všetko čo si len prial, ale na samom vrchole všetkého ho čakalo niečo hrozné. Prišiel o svoju milovanú rodinu a bohovia ho týrali rôznymi víziami a nočnými morami. Odvtedy sa teda začala púť za pomstou.

Prve dve časti vyšli iba na konzolu PS 2, no teraz sa keď už máme konečne PS 3, tak je jasné, že záverečná časť trilógie sa dostaví práve na túto platformu v HD prevedení. Jaj, už len pomyslenie na to, že budem hrať God of War v HD rozlíšení, vo mne vyvoláva husiu kožu. A keď ešte viem, že doteraz každá časť dokázala z japonskej konzoly vyžmýkať to najlepšie (či už sa jednalo o dokonalú grafiku alebo herný mechanizmus) tak som úplne bez obáv. Klop, klop, klop. Nechcem to ale prerieknuť. Po prejdení druhej časti, ktorej koniec si pýtal ďalšie pokračovanie je len pochopiteľné, že fanúšikovia sledujú každý krok svojho “zafarbeného“ obľúbenca.



Z príbehovej línie zatiaľ veľa informácií z vývojárskych denníkov neuniklo, ale naša stránka sa predsa len vydala po vypátraní nejakých chrumkavých noviniek. Nie nadarmo znie náš slogan: "A o hrách viete všetko. Nášho hrdinu ženie nenávisť a neuveriteľná túžba po pomste. Zaprisahal sa, že sa nezastaví dovtedy, kým Zeus nezažije všetku krutosť, čo on zažil kvôli nemu. Svoju pomstu myslí tak vážne, že nanovo odštartuje pradávnu mytologickú vojnu medzi bohmi a titánmi. Tak, a toto je všetko, čo zatiaľ v skutočnosti vieme, ale aj vďaka tomu môžeme skonštatovať, že nás čaká dych vyrážajúca cesta za pomstou.

Dosť dlho bolo okolo God of War 3 veľké informačné embargo, avšak po jeho ukončení prehovoril pán menom Stig Asmussen. Toto meno môže byť známe hlavne tým, ktorí sa do zákulisia celej hry ponorili trocha viac. Priznám sa, že ja som sa len nedávno dozvedel, že tento gentleman stoji za týmto titulom už od samého začiatku. Pri výrobe prvej časti bol zodpovedný za dizajn levelov a samotnej hry, pričom pri God of War 3 sa môže popýšiť s obsadením režisérskeho kresla. Keď som si prečítal s týmto pánom na jednom hernom webe rozhovor, tak som ihneď vedel, že Asmussen má s hrou obrovské plány. V prvom rade začal tým, že s titulom God of War 3 chcú hráčom konečne ukázať, že ako vyzerá naozajstná hra novej generácie. Hra bude vraj dynamickejšia a krvavejšia ako doteraz, a k týmto vylepšeniam ešte pripoja aj úplne novú metódu pri riešení logických úloh. Čo sa týka grafického prevedenia, tak sa snažia (tak ako aj doteraz, vytiahnuť z konzoly PS3 čo najviac. Z toho vyplýva, že Kratos, ktorého meno sa na nete označuje ako „Kratos 3.0“ vyzerá fantasticky. Presne tak, ako sa na hrdinu novej generácie patrí. Podľa Asmussena by takto prepracovaný model na konzole Playstation 2 nemohli nikdy  urobiť.



Podľa výpovede tohoto pána, ak počas hry nazoomujeme kameru na Kratosa, tak uvidíme všetky jeho svaly a pohyby šliach, no a samozrejme aj poranenia. S takouto extra vysokou detailnosťou sa budú môcť pýšiť aj nepriatelia a celé prostredie, cez ktoré sa budeme predierať.

Do celého herného mechanizmu zakomponovala vývojárska partia aj štyri veľké zaujímavosti. Tou prvou je takzvaný „Titan gameplay“. Ako som už písal vyššie, Kratos znova pozve do boja titánov, ktorí budu súčasťou celého príbehu ako my. Tu naozaj môžeme myslieť na gigantické tvory, ktoré sú veľké až na toľko, že väčšinu miesta v leveloch zaberú práve oni. Takže počas našich dobrodružstiev sa väčšinou ocitneme na miestach, kde sa odohrávajú skutočne divoké boje. Ďalšia novinka umožňuje vyskočiť na hociktorú obludu a začať s ňou útočiť na nepriateľov. Určite to bude výborný pocit a herný zážitok si tak vyskočiť na obrovského Kyklopa a prevalcovať s ním nepriateľov. Prípadne aj vyskočiť na chrbát Harpiám a vo vzduchu pokračovať v efektívnom boji. Ak už budeme vo vzduchu, tak môžeme začať veselo bombardovať hustú pechotu nepriateľov. Tieto vzdušné súboje však nebudú veľmi dlhé, pretože sa môže stať, že Harpia sa bude snažiť Kratosa zhodiť dole, no a vtedy ju on jednoducho podreže. Už je to raz tak, Kratos nie je bojovník, ktorému by bolo dobre oponovať. Tretia novinka sa bude týkať ovládacích prvkov, ktoré sa vývojári pokúsia vylepšiť na základe ohlasov zo strany fanúšikov na predošlé časti. Samozrejme Kratosovi síce zostanú meče pripevnené ku reťaziam aj naďalej, ale dostaneme aj nové kombá a programátori sľubujú nové, fantáziou preplnené alternatívne prvky. Tie by mali náš zbraňový arzenál pekne dopĺňať. Jednu takúto novinku nám už ukázali v prvom trailery. Je to bojová rukavica pripomínajúca hlavu leva. Táto rukavica bude výborná počas bojov na blízko. O ďalších nových zbraniach však zatiaľ nevieme nič, avšak veľmi kvitujem možnosť vymieňania si zbraní počas súbojov. Takto môžeme nepriateľov prekvapiť veľmi brutálnymi kombináciami.



Úprav sa však dožijú aj chmaty, vďaka ktorým sme mohli chytiť a odhodiť svojich nepriateľov. Vývojári uviedli aj jeden príklad. Počas boja, keď je pred nami hromada nepriateľov, môže Kratos chmatnúť škaredého protivníka a použiť ho ako tvrdý štít, s ktorým prerazí nepriateľovu taktickú stenu. Bude to určite efektívne, a pre nášho “pomocníka“ riadne bolestivé. Tieto vylepšenia museli zaviesť do hry hlavne kvôli nepriateľom. V tejto záverečnej časti sa totiž musí Kratos vzoprieť toľkým nepriateľom, ako ešte nikdy doteraz. Nielen počtami, ale aj taktikou sa nepriatelia zmenili. Hocikedy počas bojov môžu zmeniť útočnú a obrannú taktiku, hlavne ak budú mať v blízkosti svojho veliteľa. V takomto prípade bude najrozumnejšie ak odstránime najskôr jeho, pretože v opačnom prípade nás môže čakať krutá porážka. Ak hlavný veliteľ už dostal dosť úderov, tak ako vždy doteraz sa mu nad hlavou zobrazí kruh. Potom je už len na nás a na našej šikovnosti, aby sme stláčali tlačidlá ktoré sa zobrazia na obrazovke. Po úspešnej šnúre stlačených tlačidiel, nás budú čakať neuveriteľne premyslené a efektné animácie z popravy príšer. V prípade Kentaurov sme mohli vo videoukážke vidieť, že to bude vytrhnutie všetkých vnútorností z tela.

Vďaka týmto informáciám si myslím, že každý fanúšik sa môže kľudne upokojiť, pretože s viac ako istotou sa dá povedať, že nás všetkých čaká dokonalé záverečné dobrodružstvo.

Platforma: PS3
Výrobca: SCE
Vydavateľ: SCEE
Žáner: akčná
Dátum vydania: neuvedené




DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
ps3 21. 03. 2009 19:00
22. 03. 2009 09:21
RE: 07. 04. 2009 22:23
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012