06.03.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
Wanted: Weapons of Fate - prvé dojmy z hrania

Wanted: Weapons of Fate - prvé dojmy z hrania


“Kill one, save a thousand.”

Slová voľne preložené ako: „Zabi jedného a zachrániš tisícich“ znejú síce sťa vystrihnuté z psychiatrickej liečebne s najvyššou ostrahou, no z úst Morgana Freemana máte pocit, že sa jedná o správu životnej priority.

Tak to bolo minimálne pri sledovaní vysoko akčného zabíjania nazvaného Wanted, zabíjania plného zvratov, zamotaných osudov a nečakaných prekvapení.

Čím bol tento film zaujímavý bol spôsob vystreľovania zložených, vysoko výbušných projektilov stavbou veľmi podobných moderným raketám putujúcim do vesmíru. Guľky (či skôr zaguľatené obdĺžniky) bolo možné vystreliť odkiaľkoľvek, vždy dokázali i oblúkom pomedzi živé či neživé predmety v pohybe zasiahnuť cieľ. Naviac, skutočnosť, že náboje vyrába už iba jeden z dvoch či troch ľudí na svete a skupinka niekoľkých jedinečných ich dokáže využiť, bolo celkom štandardným postupom. Dosť bolo však o plátne, myslím, že každý kto vie o tejto pripravovanej akčnej hre, film aspoň jedenkrát videl. Pokiaľ nie, treba to napraviť.

Hra sa vyvíja presne v stopách svojej filmovej predlohy. Lepšie povedané štruktúrou sa drží zabehnutých koľají a pre uľahčenie vývojárskej práce bol nepochybne vhodne načasovaný začiatok príbehu hry (ak sa to tak dá nazvať). Ten sa odohráva päť hodín po udalostiach z filmu, kedy ako spiaci ste prepadnutí vrahmi, ktorí si ani na chvíľu v tomto prípade nedajú „voraz“. Tajomné bratstvo nájomných vrahov, ktorí sa snažia ťahať za nitky namiesto samotného osudu pokračuje ďalej. Wesley Gibson v pozícií hlavného hrdinu tápajúc v neistote sa pokúša zistiť kým vlastne je; avšak namiesto vzťahov s otcom tu rieši odvrátenú stranu mince s matkou. Ako to s ňou vlastne je a akú haldu prekvapení mu prichystá sa dozviete až v recenzii.



Demo Wanted: Weapons of Fate vydané 5. 3. 2009 s veľkosťou 911MB svojím vizuálnym dojmom zapôsobilo, teda spracovanie a menu určite. V žiadnom prípade nepopiera príbuznosť s filmom, v ktoromkoľvek momente sa z neho snaží vytrieskať maximum; je dekorované v štýle krosien s nitkami a vyzerá to veľmi efektne.  

Ako pravý náruživý hráč som sa s taľafatkami v menu príliš nehral a vhupol som priamo na akciu. Okamžite som to ľutoval ale z hrdosti som sa späť už nevrátil. Takže až pri konci a po desiatkach vypálených nábojov som pochopil ako nato. Demo misia vás zavedie do lietadla, kde hneď na začiatku zrejme karta osudu nevyšla jednému nešťastníkovi, ktorého vo videu osoba za ktorú hráte prevetrá jednou dobre mierenou ranou. Následne sa dostávame k pointe bezduchého zabíjania, kde treba i trochu používať mozog a niekedy vyčkávať. Nikdy som netušil, že lietadlo v podpalubí môže  ukrývať toľko maskovacích pozícií, a to pekne vedľa seba. Po vykosení úsečky AB sa teda dostávame do lietadla hore a priestorov pre cestujúcich, kde sú všetci až na našich nepriateľov mŕtvi, teda všetci pasažieri vrátane posádky. Zaujímavé, že lietadlo letí nevedno kam a po vašom menšom tuningu i s niekoľkými otvorenými dverami. Nie práve najpriateľskejší páni s plynovými maskami na opačnej strane barikády majú evidentne problémy s turbulenciami a ešte keď sa do toho dostane ten prievan, tak ich to neľútostne ťahá z lietadla preč.

Subjektívne mi to v tejto druhej časti po jazde výťahom pripadalo ako z novo pripravovanej PS3 akcie Nathana Drakea, ten taktiež zápasil s prúdením vzduchu. Celé je to extrémne krátke a jednotvárne a končí to upútavkou na plnú hru s variáciami skákania a odrážania sa od steny a lietaním nevyspytateľných projektilov. Tak snáď na "potom" si mladý Gibson necháva svoje najväčšie tromfy. Pokiaľ sme ešte stále u tej najpodstatnejšej časti, ktorou je kvázi strieľanie nábojov so zahnutou dráhou, nie je možné dosiahnuť akýkoľvek uhol. Teda demo umožnilo jedine oblúk na pár spôsobov. Ak budete chcieť byť presní nemôžu vám v tom zavadzať nejaké prekážky alebo stena. Okrem tejto „nadštandardnej“ bojovej výbavy môžete klasicky mieriť, mieriť nad seba alebo za seba bez očného kontaktu, pričom je možný i boj zblízka.



Hra celkovo poskytuje 3 úrovne obtiažnosti: Pussy, Assassin a The Killer. Všetko závisí ale iba na cviku, to vám povie aj hlavný hrdina v sekcii Tutorial, ktorý vrelo odporúčam absolvovať vopred.

Komplet plnú hru vývojárov z GRINu v spolupráci s Warner Bros. Interactive Entertainment si môžete zakúpiť už 24. 3. 2009, kedy má oficiálny dátum vydania. Dovtedy zostávam s názorom, že dej hry sa nechutne zvrhne v motto: „Kill a Million to Kill One“.


Platforma:
PC, PS3, Xbox 360
Výrobca: Grin
Vydavateľ: Warner Bros.
Žáner: akčná
Dátum vydania: 24. 3. 2009


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012