05.03.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
Batman: Arkham Asylum

Batman: Arkham Asylum


V poslednom čase bol komiksový hrdina  a ochranca Gothamu mierne stiahnutý do úzadia, teda hlavne čo sa týka jeho vystupovania v hernom priemysle. No dobre. Dočkal sa svojej hry v podobe skladačkových LEGO kociek v hre Lego Batman a chlapci z vydavateľského štúdia Midway si ho zasa zaradili medzi svoje hrateľné postavičky v bojovke Mortal Kombat...

Takže je len pochopiteľné, že fanúšikovia Temného rytiera boli nadšení, keď sa dozvedeli, že muž netopier vďaka londýnskemu štúdiu Rocksteady Studios dostane ďalšiu hernú adaptáciu. Vývojári nám síce zatiaľ neroztrhli vrece plné informácií, ale my sme sa vám predsa len pokúsili pozbierať všetky dostupné drobnosti. A verte mi, že z týchto informácií vám bude jasné, že sa v dielňach firmy Rocksteady Studios nepripravuje žiadna tuctová akčná hra.

Začnime pekne od začiatku. Hra nebude mať nič spoločné s filmami Batman: Begins alebo Batman: The Dark Knight. Hra s názvom Arkham Asylum bude totiž vyrobená podľa rovnomenného komiksu. Miesto Arkham netreba fanúšikom veľmi predstavovať. Je to miesto kam sa zatvárajú tí najbrutálnejší zločinci Gothamu. Celé peklo sa tak začína vtedy, keď Batman vedie Jokera práve na toto miesto. Joker sa však vyslobodí a so svojimi parťákmi pochytá všetkých zamestnancov tohoto inštitútu. No a pre to aby každý zajatý zamestnanec prežil, musí Batman niečo spraviť. Joker chce aby prišiel pekne medzi nich, do Arkhamu. A viete prečo? Je to veľmi jednoduché. Oni si totiž myslia, že silný záchranca Gothamu medzi nich jednoducho patrí. Najzaujímavejšie na tom je, že Mr.Wayne sa tomu ani veľmi nebráni a pozvanie prijme.



Základná situácia je tak daná. Batman sam musí postaviť proti horde nepriateľov, a to všetko medzi zatvorenými stenami šialeného miesta zvaného Arkham. No dobre nemôžem tvrdiť, že Batman bude po celý čas sám, pretože užitočné rady mu bude dávať dcéra poručíka Gordona. A bude mať samozrejme pri sebe aj svoje  Hi-tech technológie. Ako isto viete Bruce Wayne je veľmi bohatý muž, ktorý si môže vďaka svojim financiám zaobstarať všetky špeciálne miniatúrne zbrane. Batman nemá žiadne nadprirodzené schopnosti, takže jediné na čo sa môže skutočne spoľahnúť je jeho špeciálna výstroj. Tú si bude môcť vyskúšať na známych postavách. Okrem hlavného nepriateľa Jokera stretneme v hre aj takých kultových grázlov ako sú: Harley Quin, Two Face, Penquin, Mr. Freeze a samozrejme nemôže chýbať ani sexy Poison Ivy.

Feeling celej hry nám zabezpečia samotné miestnosti Arkhamu a keď sa pozrieme lepšie s akými gaunermi budeme mať dočinenia, tak každému musí byť hneď jasné, že v tejto hre nepôjde len o bezhlavé behanie. Gameplay hry bude podobný tomu, ktorý môžete poznať z hry Condemned. Vďaka špeciálnej výbave budete vedieť prenasledovať nepriateľov podobne, ako to robili agenti FBI v spomínanej hre. Ako som sa dozvedel počas hľadania informácii, vývojári neradi používajú slovo prikrádanie, ale radšej tomu hovoria obkľúčenie. Podla nich sa prikrádajú len zbabelci. A Batman je všetko možne, len nie zbabelec. Batman bude využívať psycho-teror, ktorý vyvolá v nepriateľoch pocit strachu a úzkosti. Keď budeme vidieť, že nepriatelia sú na hranici toho, že sa od strachu po..rú, tak môže prísť boj na blízko. A viete, že v tom je Batman neprekonateľný. Z tohto vyplýva, že sa môžeme tešiť na premyslené a veľmi dobre zrealizované, dynamické súboje. O boss fightoch som sa dozvedel, že budú veľmi ťažké a s našim tradičným vybavením nebudeme mať veľkú šancu na víťazstvo. Počas celej hry sa budeme môcť zdokonalovať, a vždy bude šanca na upgrade nášho výstroja. O hernom mechanizme som sa ešte dozvedel, že vývojári do neho chcú zakomponovať nejaký zdokonaľovací RPG systém, ktorý má byť nápomocný počas misií. Tento systém nám bude prideľovať body za naše skúsenosti, ktoré potom budeme vedieť rozdeliť na zvýšenie našich schopností. Mám taký pocit, že sa vývojári veľmi snažia vygumovať možnosť lineárnosti a som taktiež presvedčený, že budeme môcť celý príbeh prejsť niekoľkými spôsobmi. Na ostrove kde sa táto šialená budova nachádza budeme vedieť prechádzať tak, ako sa nám len zachce. Celý ostrov bude otvorený.

O tom ako sa im dari tieto veci zrealizovať a prekopírovať do samotnej hry môžeme zatiaľ tušiť len vďaka doteraz vydaním videám a screenshotom, ktoré mimochodom vyzerajú veľmi dobre. Temného rytiera a celé okolie bude poháňať Unreal Engine 3, čo je motor pomocou ktorého sa dá vytvoriť veľa zaujímavých vecí. Po zhliadnutí samotných videí môžem skonštatovať, že títo páni idú správnym smerom. Pozícia kamier pôjde na rovnakej čiare s trendom dnešných hier. Snímanie z výšky ramien má prispieť k lepšiemu zážitku z hrania. No dokonalý pocit z hrania závisí aj od hlasov a dabingu jednotlivých postav. Aj v tomto smere som sa dozvedel veľmi vďačné správy. Hlas pre Batmana prepožičia Kevin Conory. Ten Kevin Conorty, ktorý už dlhší čas dabuje aj rovnomenný animovaný seriál. Takže lepšie referencie si ani nemôžeme priať. A mimochodom, jeho hlas bude výborne pasovať k pochmúrnemu a desivému pocitu z hry. No a keď hlas pre Batmana prichádza z animovanej hry, tak je jasné, že aj hlasivky Jokera spojazdní niekto odtiaľ. Jokerov strašidelný smiech nám prinesie Mark Hamill – alias Luke Skywalker.



Ak by som to musel celé zhodnotiť, tak by som napísal, že sa môžeme tešiť na hru so skvelou atmosférou, ku ktorej sa pridruží aj zaujímavý príbeh, prvotriedna grafika a kvalitne zvukové prevedenie. Ak sa vývojárom podarí nájsť rovnováhu v obtiažnosti a aj upgrade systém bude “hrať“ tak ako má, tak cítim, že môžeme očakávať veľmi zaujímavý výtvor.

Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Výrobca: Rocksteady Studios
Vydavateľ: Eidos / Warner bBros.
Žáner: akčná
Dátum vydania: neuvedené




DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012