06.02.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
Brütal Legend

Brütal Legend

Jack Black použije silu heavy metalu, a vydá sa zachrániť ľudstvo pred krvilačnými démonmi.
Tima Shafera milovníci adventúrnych hier priam zbožňujú, pretože každé jeho dielo sa stalo v tomto žánri legendou (Monkey Island, Day of the Tentacle, Full Throttle a taktiež aj Grim Fandango). Shafer pracoval desať rokov v štúdiu LucasArts, tada až kým odtiaľ neodišiel a založil si vlastnú firmu s názvom Double Fine Studios. Toto vývojárske štúdio teraz svetelnou rýchlosťou pracuje na projekte Brütal Legend, o ktorom sme mohli neraz počuť hlavne kvôli svojmu nezvyčajnému osudu. Hra sa mala pôvodne objaviť pod krídlami spoločnosti Activision, avšak po splynutí s firmou Vivendi sa začali nežiadúce a menej pôsobivé tituly (podľa nich) vyhadzovať do koša. Nebolo to inak ani v prípade hry Brütal Legend, ktorú tiež považovali za zbytočnú prácu. Onedlho však prišla na scénu firma Electronic Arts, ktorá sa chopila šance a zobrala si pod svoje patrónske krídla zahodenú hru. EA si chce touto originálnou a kreatívnou hrou rozšíriť svoj repertoár aby si mohla očistiť svoje slávne meno, ktoré bolo počas niekoľkých rokov neraz pošpinené. Hra je už v pokročilom vývojovom štádiu a v dobrých rukách, takže nám nezostáva nič iné len sa jej pozrieť bližšie na zúbok.

Niečo si musíme hneď na začiatku vyjasniť. Hra je zamerená hlavne na staršiu vekovú kategóriu, hlavne pre tých, ktorí boli v 80´ rokoch dosť starí nato, aby mohli pochopiť krédo heavy metalu, pretože celý koncept bude postavený na úcte a zároveň aj jeho paródii. Hlavný hrdina sa vola Eddie Riggs, ktorý  ako roadie (Roadie sú technici a zároveň muzikanti, ktorí cestujú s kapelou) cestuje s metalovou kapelou na ich turné. Raz sa mu však stane, že si pri ladení nástroja poreže prst a vlastná krv mu kvapne na opasok. Toto by sa samozrejme mohlo stať každému z nás, teda ak by sme pracovali ako roadie. Avšak tento opasok  bol prekliaty, a keď sa dostane do kontaktu s krvou, tak svojho nositeľa presunie do alternatívnej dimenzie, v ktorej celé ľudstvo držia v zajatí démoni, a na svete vládne duch heavy metalu. Jaj, už teraz sa na to veľmi teším. Povedzme si pravdu, je to originálna myšlienka a príbeh. Eddieho práca je tak veľmi jednoduchá. Oslobodiť ľudstvo, zdolať démonov a zároveň sa stať Bohom metalu. Vlastne ak sa dobre zamyslím, tak to nie je až také ľahké, že?



Takže, náš hrdina sa postaví zoči voči škaredým démonom, a na jeho ceste mu pomôžu zbrane, ktoré vyzerajú ako keby boli vybraté z obalu hociktorej metalovej skupiny. Tie zbrane sú: obrovská bojová sekera a magická elektrická gitara. Použitie sekery asi netreba nikomu nejak zvlášť vysvetľovať. Udrieme ňou a nepriatelia spadnú. Gitara je však už komplikovanejšia vec. Po stlačení správnych gombíkov si môžeme privolať na pomoc rôzne pohromy ako napríklad: oheň zo zeme alebo blesky z nebies. Eddie však nebude na svojej ceste sám. Počas hrania sa ku nemu pridružia postavy, s ktorými ak budeme dobre spolupracovať, tak sa nám vytvorí tak silný tím, proti ktorému nebudú mať démoni ani tu najmenšiu šancu. Budú to rôzni vyhadzovači, motorkári a taktiež aj roadies, ktorí budú zneškodňovať démonov s pomocou reproduktorov. Na strane nepriateľov však tiež nebude núdza o kreatívne tvory. Na strane zla a večnej temnoty budú bojovať gnómovia, krvilační gitaristi a mnoho ďalších, ktorí budú svoje sily čerpať z čistého čierneho zla. Na dôveryhodnosti tejto hre pridáva aj to, že rad za radom povedia svoje áno aj slávni ľudia, ktorí sa často spájajú práve s heavy metalovou hudbou. Shafer si ako prvého do svojho konceptu získal Jacka Blacka, ktorý už vo svojich dvoch úspešných filmoch (Tenacious DThe School of Rock) presvedčil každého o tom, že je zarytým fanúšikom metalu.



Vývojári vedeli, že Jack veľmi rád hrá konzolové hry, a tak z počiatku im išlo o to, aby vytvorili vhodnú hru pri ktorej by sa Jack zabavil. Len neskôr im napadlo, že by bolo dobré a dosť by to aj pomohlo pri propagácii tejto hry, ak by svoj hlas a tvár zapožičal hlavnému hrdinovi. Jackovy sa samozrejme nápad veľmi páčil a bez váhania naň prikývol. Takže Jack Black bude dabovať hlavnú postavu Eddieho Riggsa, ale okrem neho sa v hre objavia aj také známe osobnosti ako Lemmy Kilmister (Motorhead), ktorý bude hrať basového gitaristu s magickými schopnosťami na uzdravovanie menom Kill Master, či Rob Halford (Judas Priest), ktorý bude dabovať generála nepriateľov. Okrem nich firma spolupracuje aj s Ronniem James Diom, ktorého úlohu v hre ešte nepoznáme. Vo vreckách však ešte majú ďalších slávnych ľudí, ale ich totožnosť je zatiaľ neznáma.



Po hudobnej stránke bude hra Brütal Legend taktiež kvalitne zastúpená. Bude to hlavne vďaka takým menám ako Black Sabbath a Zakk Wylde.

Hra vyjde na platformy Playstation 3 a Xbox 360. Na trhu by sa mala objaviť niekedy v priebehu tohoto roka, konkrétne na jeseň, ale zatiaľ sa to ešte nevie na isto. Ja však budem každopádne čakať. 

Platforma: PS3, Xbox 360
Výrobca: Double Fine
Vydavateľ: Electronic Arts
Žáner: akčná
Dátum vydania: 4. quartál 2009




DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012