29.01.2009 12:00, DKF, Komentárov: 0
GTA IV: The Lost and Damned

GTA IV: The Lost and Damned

Obrovské dvojkolesové motorky, kožené bundy, tetovania a tvrdý Rock. Prvý sťahovateľný prídavok do megaúspešnej hry minulého roka nás zavedie do nebezpečného života motorkárov z Liberty City.
Už pred vydaním samotnej plnohodnotnej hry bolo známe, že firma Microsoft sa dohodla so spoločnosťou Rockstar, keď si zakúpila exkluzívny doplnok do svojej Xbox 360 verzie hry Grand Theft Auto IV. Z prvých informácií sme sa dozvedeli len to, že sa staneme členom motorkárskej skupinky z mesta Liberty City. Ved viete aké to je s firmou Rockstar. Oni si vedia udržať svoje najvzácnejšie tajomstva až do samého konca. Deň vydania tohoto DLC balíčka sa však nebezpečne blíži 17. 2. 2009. Tak sa teda poďme spoločne pozrieť na to, s akými novinkami obdaria tvorcovia dlhoročných fanúšikov tejto hry.

Najväčšou novinkou pre každého hráča bude samotná osoba hlavného hrdinu. V tejto miničasti nebudete ovládať drsného chlapíka Nica Bellica, ale výzorovo ešte drsnejšieho chlapíka s menom Johnny Klebitz. Johnyho sme mohli stretnúť pri samotnej hre v momente, keď pomohol zachrániť PlayboyX-a pred políciou a pravdaže, keď zdrhol s dvoma miliardami dolárov.

Náš hrdina bude zástupca veliteľa motorkárskej skupinky The Lost and Damned. Kým nebol na blízku ich “vodca“, tak to bol práve on, kto sa staral o celú partiu, ale najdôležitejšie čo spravil bolo to, že sa mu podarilo dosiahnuť prímerie so skupinou Angel of Death. Vďaka nemu sa peniaze z nelegálnych obchodov len tak sypali. Vedúci Billy sa však vráti späť, a dobabre všetku doterajšiu Johnyho prácu. Dá aj príkaz na útok proti Angel of Death, ktorí podľa neho zabili jedného člena z ich partie. Je to však veľká sprostosť, pretože toho muža zabil samotný Nico Bellic, ale pravdaže naši hrdinovia to nemôžu tušiť. Drvivý útok bol úspešný a ”stratení a prekliati” motorkári získali kopu heroínu. Johny sa však obráti na drogovú dealerku Elizabeth aby mu pomohla, no tá zverí celý prípad do rúk Nicovy a PlayboyX. My pravdaže vieme, že obchod zlyhal a všetci museli zdrhnúť. Útek Nica a PlayboyX-a sme už videli a zažili, ale teraz sa na celú vec pozrieme z pohľadu Johnyho, ktorý kvôli svojej motorke skočí rovno do hustej prestrelky.



Z príbehu zatiaľ vieme len toto, ale aj napriek tomu sa zdá byť veľmi zaujímavý. Teraz prvýkrát ľutujem, že nemám “microsofťácku” hraciu konzolu, pretože GTA je pre mňa srdcovka. Avšak snáď bude šéfredaktor zhovievavý a jeden Xbox 360 ku mne dodá :) Teraz však poďme na gameplay samotnej hry.

Johny je úplne iná povaha ako Nico. On nežije život osamelého “jazdca”. Za ním stoja jeho kamaráti, ktorí mu pri plnení jednotlivých misii vždy pomôžu a snažia sa ho vytiahnuť z kaše. Túto vzájomnú spoluprácu sa snaží firma Rockstar zdôrazňovať v prípade celého gameplay. Tento "jeden za všetkých, všetci za jedného" herný štýl veľmi usmerňuje našich hrdinov počas celého príbehu. Pri každom úspešnom splnení úlohy sa zvyšuje presnosť, vytrvalosť, zranitelnosť a zdravie tvrdých bikerov. V prípade keď niekto zomrie, tak na jeho miesto nastúpi úplne neschopný zelenáč.

Samozrejme všetko bude závisieť od AI, čiže od umelej inteligencie spoluhráčov. V predošlých častiach GTA bolo vždy ťažké chrániť kamaráta počas prestrelky, no a teraz keď budú viacerí, tak to bude určite veľká fuška. Dúfajme, že sa budú vedieť o seba postarať. Ďalšia zaujímavosť bude tá, že keď budeme počas jazdenia na motorke z jedného miesta na druhé držať stanovenú formáciu, tak nás zastihnú nejaké maličké ocenenia v podobe zdravotného polepšenia, a dočkáme sa aj nových dialógov zo strany našich kamarátov.



Keďže sa jedná o DLC doplnkový balík, tak by sme očakávali, že dostaneme aj nové zbrane, vozidlá a pravdaže aj hudbu. Nebude to teda inak ani v tomto prípade. O pesničkách použitých v hre zatiaľ neviem nič, ale v našom zbraňovom arzenáli nebudú chýbať také chuťovky ako skrátený shotgun alebo granátomet. Najväčšia novinka sa objavní hlavne na strane vozidiel. Naša postava Johny bude mať špeciálne a detailne poskladanú dvojkolesovú krásavicu. Motorka bude nosiť názov Hexer, a bude jedinečná. Treba však na ňu dávať veľký pozor, pretože v prípade poškodenia alebo stratenia sa s ňou môžete navždy rozlúčiť. Takú už totiž nikdy nenájdete. Je to zaujímavý zvrat v hre, pretože každý hráč série GTA je zvyknutý na to, že vymieňa jedno vozidlo za druhým ako spodné prádlo.

Zdá sa mi, že tento doplnok bude veľmi originálny a bude obsahovať nejedno prekvapenie, ktoré bude stáť určite za vyskúšanie. 17. februára sa tak definitívne dozvieme, či všetky tie novinky ktoré autori implantovali do tejto epizódy obstoja, ale každopádne vyskúšanie bude stáť za hriech.

Platforma: Xbox 360
Výrobca: Rockstar / Microsoft
Žáner: akcia
Dátum vydania: 17. 2. 2009





DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012