12.12.2008 00:00, DKF, Komentárov: 0
Rise of the Argonauts

Rise of the Argonauts

"Toto je príbeh z dávnych čias, z čias mýtov a legiend, keď boli starí bohovia malicherní a krutí, a zoslali na ľudstvo osud utrpenia. Len jeden človek sa odvážil vzoprieť ich moci – Herkules.
Herkules mal silu dovtedy nevídanú - silu, ktorú mohla premôcť len moc jeho srdca. Putoval po zemi a zápasil s nástrahami svojej zlomyseľnej nevlastnej matky Héry, všemocnej kráľovnej bohov. Ale kdekoľvek sa zjavilo zlo, kdekoľvek trpeli nevinní, vždy tam bol Herkules."

Jaj ja hlava sprostá! Tento citát je úplne iný príbeh... No každopádne, jeden z najväčších hrdinov klasickej mytológie menom Herkules predsa len bude mať niečo spoločné s príbehom hry Rise of the Argonauts. Tak ma teda následujte, skúsime si spoločne oprášiť tento starodávny príbeh o nebezpečnej plavbe Argonautov za zlatým rúnom.

Vydavateľská firma Codemasters nám minulý rok predstavila zaujímavú hru z prostredia gréckych legiend a mýtov, ktorej vývoj plne odovzdali do rúk vývojárskej partii Liquid Development. Hra bude obhajovať populárny RPG žáner dnešnej doby, ale ľudia zo spomínanej vývojárskej firmy sa snažia predsa len vytvoriť niečo nové, čo by hráčov “priklincovalo” ku svojim obľúbeným hráčskym kreslám. Rise of the Argonauts bude obsahovať veľa nových strategických vylepšení pre milovníkov tohoto žánru.



Hra nám priblíži dávnu grécku históriu. Históriu o legendárnej plavbe za zlatým rúnom. Počas misií budeme ovládať silného gréckeho kráľa Iasona, ktorému sa prihodí veľké nešťastie. Zabijú mu manželku. Iason sa samozrejme pomstí za smrť svojej manželky a hneď potom sa vydá za hľadaním legendárneho zlatého rúna na bájnej lodi Argó. Zlaté rúno je jeho jediná šanca na to, aby svoju manželku priniesol späť medzi živých.

V priebehu hrania sa dostaneme na 15 najznámejších miest grécka. Počas návštev týchto miest nám bude slúžiť naša loď ako nedobitná pevnosť. Bájnu loď Argó si musíte predstaviť ako napríklad vesmírne lode v Mass Efect alebo v Star Wars, samozrejme s tým rozdielom, že túto si budete môcť ešte viacej vylepšovať. Čím viac sa nám v hre bude dariť, tak tým lepšiu bezpečnosť nám Argó zaručí. Ku tomu nám na jej palube pribudnú aj nové trofeje a poklady. Podľa mňa jedna z najlepších vecí bude tá, že po čase budeme môcť na loď privolať kňazov a kováčskych profesionálov, ktorí budú vylepšovať naše zbrane a brnenia. Samozrejme Iason nemusí zdolávať všetky epické bitky sám. Na našej riskantnej ceste nás budú sprevádzať známe postavy z gréckych bájí. Jeden z nich bude aj Herakles (známejší pod menom Herkules), ktorý je ako tank. Jeho sila nás bude ochraňovať pred silnými protivníkmi. Ďalšia naša nádej bude v bohyne menom Atlanta, ktorá bola slávna svojou rýchlosťou. So svojimi bojovými schopnosťami nás bude ochraňovať aj samotný Achileus a takisto aj starogrécky boh Pan. Do súbojov sa môžu s nami naraz pustiť vždy len dve postavičky, ktoré predvedú nepriateľom rôzne bojové štýly. Napríklad Herkules sa bude púšťať bezhlavo do boja a bude krvavo trhať nepriateľov, no a Atlanta dovtedy nájde bezpečnú skrýšu, a odtiaľ ich bude presnými šípmi zneškodňovať. Každá postava tak bude mať svoju špecifickú taktiku.

Boje budú prebiehať v reálnom čase, ale typický "hack and slash" štýl budú spestrovať nové vylepšenia. K novinkám bude patriť aj to, že ani my, a ani naši protivníci nebudeme mať viditeľné body energie. To znamená, že vážnosť zranenia sa bude zväčšovať podľa toho, ako a kde nás porežú alebo naopak, ak zraníme ruku nepriateľovi, tak už s ňou nebude môcť ďalej bojovať. Tým pádom sa z neho stane veľmi ľahká korisť. Dôležitým prvkom v hre bude aj obrana. Iasonov štít bude veľmi tvrdý, čo nám bude samozrejme dostatočne pomáhať pri útokoch. Okrem hmotných zbraní si môžeme na pomoc privolať aj silu bohov. Vďaka týmto prídavkom budú súboje oveľa efektívnejšie a vždy iné.



Vzťahy medzi nami a bohmi budú základným pilierom celej hernej štruktúry. V hre budú prítomní štyria veľkí bohovia, ktorým môžeme venovať naše skutky a tak sa dostať do ich kruhu dôvery. Hru bude tiež veľmi ovplyvňovať ako sa budeme k bohom správať. Prvým bohom bude starogrécky boh vojny Áres, druhým bude boh svetla a slnka Apolón, ďalej sa stretneme aj s bohyňou menom Aténa a naposledy budeme mať tú česť sa spoznať s bohom múdrosti Hermesom. Od týchto bohov bude závisieť, že aké zbrane a schopnosti dostaneme po prejdení jednotlivých levelov. Dobre si budeme musieť premyslieť aj ktorého boha budeme preferovať. Podľa toho sa bude rozvíjať celá hra. Rise of the Argonauts bude mať rôzne príbehové konce, ale k tomu aby ste si ich všetky pozreli, tak nemusíte prejsť celú hru, ale len 1-2 herné hodiny. Dialógy budú pracovať na systéme, ktorý sa stal úspešným v hre Mass Effect, takže ani za to sa nebudú musieť vývojári hanbiť.

Hra teda bude patriť do žánrovej skupinky akčných RPG. V strede celého systému bude hučať grafický motorček Unreal Engine 3, ktorý nám určite vykúzli na našich obrazovkách kvalitné grafické prevedenie. Ovládanie bude veľmi jednoduché a hľadanie v inventároch bude ľahko ovládateľné. Umelá inteligencia, či už našich spolubojovníkov alebo našich nepriateľov bude podľa samotných vývojárov na veľmi vysokej úrovni, takže sa o nič nemusíme starať, len sa musíme pekne vrhnúť do akciami preplnených bojov.

Hra Rise of the Argonauts nám určite prinesie skvelý herný zážitok. Detailne vypracovaný príbeh a možnosť prežiť mytologické súboje s tými najznámejšími postavami dávnych čias, to všetko určite očarí nejedného hráča.  Zlá správa je to, že sme túto hru čakali v novembri, ale dátum vydania sa presunul na predvianočný termín vo svete, no a u nás hra vyjde až začiatkom budúceho roka. Satisfakciou za toto zdržanie bude profesionálna česká lokalizácia od firmy CD Projekt. Každopádne môj názor je taký, že keď táto hra dorazí do predaja kedykoľvek, tak nám určite prinesie bohovské chvíle hrania.

Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Výrobca: Liquid Development
Vydavateľ: Codemasters
Žáner: RPG
Dátum vydania: 1Q 2009




DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012