25.07.2008 14:59, DKF, Komentárov: 0
Sillent Hill: Homecoming

Sillent Hill: Homecoming

Japonský vývojársky tím Konami je svetovo uznávaný v tvorbe hororových hier s hrôzostrašnými a desivými príbehmi, avšak tentokrát túto rolu prenechali inej firme, no o tom popíšem neskôr. Takže pripravuje sa nová časť zo série Sillent Hill, je to konkrétne piata časť, ktorá bola predstavená okolitému hráčskemu svetu na minuloročnom podujatí s názvom E3.
Je samozrejmé, že sa vývojári držia predošlých dobre zabehnutých prvkov, ale nový potomok s podtitulom Homecoming, ktorý síce aj naďalej bude mať posolstvo priniesť strach a hrôzu, prejde veľmi výraznými zmenami. Tie by mu mali totiž pomôcť pri hľadaní nových fanúšikov tak, aby sa nedočkal osudu nudných hororových titulov, ku ktorým sa je najlepšie obrátiť chrbtom. Veď uvidíme. Mojou úlohou teraz nieje kritizovať či ospevovať hru, ale priniesť vám nové informácie, podľa ktorých si každý z vás utvorí svoju vlastnú mienku. Tento psychologicky horor ako som už písal v mojej prvej vete tentokrát nebude vyvíjať firma Konami, ale americký vývojársky tím The Collective, ktorý už vo svete hier ukázal, že do neho právom patrí. Hoci sa firma Konami nepodieľa na vývoji zo všetkých síl, neznamená to, že si nestrážia najdôležitejšie kroky svojho miláčika tak, ako sa patrí na starostlivých rodičov.

Hlavným hrdinom Sillent Hill 5 bude 22 ročný Alex Sheppard. Ale kto je vlastne Alex Sheppard? Ako a prečo sa dostane do Sillent Hill? Podľa biografie je Alex vojnový veterán, ktorého nedávno stiahli z bojišťa a odkedy sa pokúša vyliečiť zo svojich zranení, tak ho stále trápia desivé myšlienky a nočné mory. Vo svojich snoch vidí, že jeho brat Joshua sa dostal do veľkých problémov, preto sa rozhodne nechať všetko za sebou a vydá sa znova do svojho rodného mestečka s menom Sheppard´s Glen, aby zistil čí jeho intuícia je pravdivá alebo nie. Alex si myslí, že Sheppard´s Glen zostalo také isté kľudné mestečko ako bolo predtým, ale keď doň dorazí, tak sa musí zmieriť so skutočnou realitou. Jeho matka trpí vážnou chorobou, jeho milovaný otec zomrel a za jeho bratom akoby sa podľahla zem. Mestečko je tiež iné ako kedysi. Na ulici sa už neprechádzajú ľudia, všetko je vymreté a všade sa rozťahuje hustá hmla. Alex doma narazí na jedinú stopu, ktorá by mu mohla pomôcť v pátraní za svojim strateným bratom. Je to jedna mapa, podľa ktorej sa môže vydať na cestu, ale čo ho čaká na konci tej cesty, to by sa mu nezdalo ani v tých najhorších snoch. Jediná dobrá sprava pre neho je tá, že do nebezpečného hľadania sa nemusí pustiť sám, pretože v meste sa stretne so svojou bývalou kamarátkou Elle, ktorá mu sľúbi, že mu pomôže nájsť jeho bračeka. Avšak chuderka Elle ešte vtedy nevie, že do čoho sa púšťa. Hmla je čim ďalej tým viac hustejšia, z diaľky sa ozývajú hrôzostrašné výkriky a pekne pomaličky sa začína horror. Naši hrdinovia totiž práve vstúpili do “Druhého sveta”…



Ingrediencie hry sú ako vždy dané. Zmiznutí príbuzní, hrdina s pochybnou minulosťou, dobrá kamarátka a desivé mestečko. Čo viac môže chýbať hre tohoto žánru? Ja si myslím, že asi nič. Pravdaže okrem výborného grafického prevedenia a špičkovej hrateľnosti. Ale to už nechajme na vývojárov, len dúfajme, že hra je v dobrých rukách. Avšak niečo sa predsa len zmenilo po tých dlhých rokoch. Doteraz sme boli zvyknutí pri sériach Sillent Hill (aspoň teda Ja), že tzv. Druhý svet môže úplne prevziať kontrolu nad mysľou hocikoho, kto sa s ním príde do kontaktu, no teraz aj myšlienky nášho hlavného hrdinu budeme mať pod kontrolou, hoci Alex ešte nikdy v živote nevkročil do Sillent Hill. Sila temnoty je čím ďalej tým väčšia, takže jej tentokrát nikto neunikne.

Po príchode do Sillent Hill sa Alex zobudí v jednej nemocnici. Úplne všetko sa mu poplietlo v hlave, nevie ako sa dostal do tej špinavej a smradľavej nemocnice, ale vie to, že musí nájsť svojho brata Joshua-u, kamarátku Elle a rýchlo ich zobrať naspäť do skutočného sveta. Šírenie strachu sa môže začať a s taktiež aj boj o prežitie!

Hra nám neukáže novinky len v smere Druhého sveta, ale dočkáme sa ich aj po technickej stránke. Vďaka silnému hardware konzol Playstation 3 a Xbox360 sa okolie bude premieňať v reálnom čase pred našimi očami tak, ako sme to mohli vidieť aj vo filme Sillent Hill, ktorý sa dostal na filmové plátna v roku 2006. Sirény začnú hlasno hučať, svetla zhasnú, zo stien opadne omietka, všetko okolo nás pohltí špina a pach a zrazu sa objavia príšery. Aj doteraz sme sa stretávali počas hrania série Sillent Hill s krutými a znetvorenými beštiami, no tentokrát si vývojári vyskočia ešte o stupeň vyššie. Každá príšera, každý podivný tvor vo vás prebudí strach o vlastný život a tentokrát najkrutejšie vraj budú “krásne“ sestričky. Tieto svojim spôsobom perverzné a dráždivé sestričky budú veľmi citlivé na svetlo, a ak nebodaj spravíte nejaký randál, tak vás ihneď  “potešia“ svojou návštevou, pričom vám budú chcieť zobrať to najcennejšie, čiže váš život. V hre Sillent Hill: Homecoming bude najnáročnejšie prekonať túto skutočnosť, pretože sestričky počujú aj ten najmenší pohyb.



Nový next-gen motor Havok, ktorý bude implantovaný do hry, bude ešte viacej znepríjemňovať Alexovi život. Napríklad, keď v strašnej tme narazíme do stola, tak všetky veci na ňom spadnú na zem a urobia veľký rachot. Tieto drobnosti nás nechtiac dajú do konfliktu s príšerami s menom Schism. Tieto schism-y takisto len čakajú kedy sa čo pohne a ihneď sa dajú do pátrania po nás. Sú to veľké monštrá s rozsekanou hlavou, ktoré okrem iného budu môcť na nás vyvalit aj dvere, keď sa pred nimi budeme chcieť skryť do vedľajšej izby. Takisto budeme mať ťažkú prácu s príšerami, ktoré sa volajú Smog a Siam. Smog je veľký melák, ktorý má na sebe zvieraciu kazajku a na svojom tele ma bubliny, ku ktorým keď sa priblížime, tak vypľujú smrtiaci plyn. Druhý hrdý obyvateľ Sillent Hillu je Siam, ktorý je vytvorený z dvoch ľudí. Siam, ktorý vôbec nemá rád nevítaných hostí, má tri nohy, ruky má dvakrát dlhšie a trikrát silnejšie ako obyčajný smrteľník. Tak sa mi zdá, že toto vôbec nebude prechádzka ružovou záhradou.

Ale nič sa nebojte. Alex Sheppard je výborný vojak, ktorý sa len tak nezľakne vlastného tieňa (iba ak sa ten tieň pohybuje inak ako on). Ale to bola len sranda. Alex je veľmi presný strelec, s nožmi to takisto dobre ovláda a jeho špecialitou sú železné tyče a sekery. Sillent Hill aj naďalej bude v sebe ukrývať strach a hrôzu, skrývanie a pátranie. Zvláštne vojenské schopnosti sem autori pridali iba kvôli hromade nebezpečných nepriateľov.

Podla mňa sa znova máme na čo tesiť. Silent Hill: Homecoming nám určite napumpuje do krvi veľkú kopu adrenalínových injekcií. Onedlho sa vrátime do mestečka Sillent Hill, odkiaľ len tak ľahko nenájdeme cestu von. Očakávaný dátum vydania je 22. 9. 2008.

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012