23.06.2008 13:15, DKF, Komentárov: 0
Tomb Raider: Underworld

Tomb Raider: Underworld


Sexy a odvážna archeologička Lara Croft si zaviazala šnúrky na svojich čižmách, pekne sa učesala, upravila si mejkap a nakoniec sa s príťažlivým úsmevom vydala na nové, ešte nebezpečnejšie dobrodružstvo.
Nádherná archeologička Lara musí mať veľmi rada zábavné parky, teda aspoň mne sa to tak zdá, pretože jej kariéru vo svete videohier by som vedel prirovnať iba ku horskej dráhe. Na začiatku svojej bola hra Tomb Raider veľmi uznávanou a každým ospevovanou značkou, avšak s každým ďalším pokračovaním išla hra dolu vodou, no a to až dovtedy, kým nakoniec po vydaní titulu Angel of the Darkness doslova vykopli pôvodnú vývojársku firmu Core Design. Ich miesto prevzalo štúdio Crystal Dynamics. Od tej chvíle mali ľudia z Crystal Dynamics na starosti rodičovské stráženie dobrodružnej cesty Lary Croft. A tak sa stalo, že vydaním titulu Tomb Raider: Legend sa Lara znova vyšplhala hore, na rebríček takzvanej popularity a slávy. Takže nič nás nemôže odradiť od toho, aby sme s napätím čakali na novú epizódu s názvom Tomb Raider: Underworld.

Lara Croft veľmi miluje svoju robotu a tomu nasvedčuje aj to, že kľudne by mohla sedieť na svojom chutnom zadočku a ďakovať Bohu, že prežila predošlé nebezpečné dobrodružstvá, ale ona nie, radšej sa vydá na nové pátranie za záhadnými tajomstvami Majov. Nový príbeh pokračuje práve tam, kde naši drahí vývojári ukončili poslednú epizódu. Larina cesta nás tentokrát zavedie do Mexika. Podľa Wayeb mytosa sa májsky rok skladal z 300 dní, medzi ktoré patrilo aj 5 stratených dní. Práve počas týchto piatich dní sa otvorili brány podsvetia a z pekla von vyšli tie najkrutejšie a najtemnejšie príšery. Každý normálny človek by sa na míle ďaleko vzdialil od nebezpečných situácií, ale Lara nie. Slečna Croftová sa pokúsi nájsť cestu do najtajomnejších a najnebezpečnejších kútov podsvetia.



Našťastie ľudom z vývojárskej firmy Crystal Dynamics nestačí, že povedú ďalej nedopovedaný príbeh z predošlej časti, ale snažia sa o to, aby next-gen hra Underworld otvorila v každom smere aj nové dimenzie hrania. Stačí ak sa pozrieme na obrázky. Lara je ešte príťažlivejšia sexica ako doteraz, okolie je tiež oveľa krajšie a živšie. Z tváre našej hlavnej hrdinky už môžeme konečne prečítať všetky jej emócie. Napríklad strach keď sa na ňu rúti obrovský čierny jaguár, či šťastný úsmev keď sa jej ho podarí zabiť. K“plastickej operácii“ tváre patrí aj zmena jej pohybov. Aby vývojári u Lary dosiahli tie najrealistickejšie pohyby, tak museli zavolať olympijských športovcov aby im pomohli. Konečný výsledok bude naozaj dychvyrážajúci.

V Tomb Raider: Underworld bude umelá inteligencia nepriateľov na obzvlášť vysokej úrovni, teda aspoň podľa tvrdení tvorcov. Počas našich dobrodružstiev sa stretneme s dvoma druhmi nepriateľov. Všade budú na nás číhať prešpekulovaní a inteligentní ľudský nepriatelia, pričom brány do krutého podsvetia budú strážiť zasa krvilačné zvieratá. Nepriatelia sa budu prispôsobovať ku našim rozhodnutiam, to znamená, že ak začneme na nich bezhlavo strieľať, tak nám paľbu s vďačnosťou opätujú, avšak keď na nich pôjdeme potichu a budeme taktizovať, tak aj naši nepriatelia si dvakrát premyslia, že či vyjdu von z dobre strážených úkrytov alebo počkajú, kým sa ku nim priblížime a potom začnú strielať. Náš zbraňový arzenál však oproti predchádzajúcim častiam zostane nezmenený, no vďaka interaktivite, ktorá bude na vysokej úrovni, môžeme prekvapiť nepriateľov aj rôznymi predmetmi. Napríklad bude situácia, keď nepriateľ bude stáť pod veľkými kameňmi, vtedy my s dobre namierenou guľkou môžeme odštartovať lavínu a veľké a ostré kamene nášho nepriateľa pekne zasypú. V tejto hernej sérii si po prvýkrát bude džungľa pamätať kroky Lary Croft. V keď sa v hre stratíte, tak môžete kľudne sledovať vaše stopy kade ste išli, pretože v tejto časti už stopy nezmiznú, no a tak isto ani zabitých vojakov už nepohltí džungľa, ale zostanú na tom istom mieste, kde ste ich predtým zabili.

Ako som už písal, posledné dobrodružstvá Lary Croft boli veľmi zle hodnotené aj kvôli grafickej stránke. To je už tiež minulosťou. Na adresu hry Underworld môžeme napísať rôzne prívlastky, ale určite nič o priemere alebo druhej triede. Textúry budu krásne ostré, postava Lary Croft bude krajšia a príťažlivejšia ako doteraz a celé okolie bude oslňujúce. O  miestach ešte veľa informácií nemáme, ale isté je, že okrem Pekla a džungle zavítame aj do niekoľkých dedín.

Takže všetko nasvädčuje tomu, že Tomb Raider: Underworld bude príjemným pokračovaním dobrodružstiev odvážnej archeologičky. Každý, kto mal alebo aj má rád nebezpečné dobrodružstvá Lary Croft, bude musieť túto časť vyskúšať. Lara Croft sa stala vo svete hier jednou z najväčších osobností a sexidolom mnohých mužských hráčov. Takže čakajte ako to robím aj ja, no a po vydaní a dúfajme, že aj dobrých recenziách, rýchlo do obchodu pretože toto bude treba vyskúšať.

 

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012