15.06.2008 10:54, DKF, Komentárov: 0
Battlefield: Bad Company - prvé dojmy z hry

Battlefield: Bad Company - prvé dojmy z hry


Najväčšia herná konkurencia, ktorá dokonca môže zosadiť z trónu aj samotné Call of Duty sa pomaly, ale isto blíži ku finálnej verzii. Veľmi happy a s chuťou som sa pustil do demo verzii tejto hry. No a demo samotné ma ešte viacej navnadilo a možno aj potvrdilo moju teóriu o zosadení Call of Duty z herného trónu.

Po krátkom zavedení do hry a vysvetlení deja, ktorý opisuje smolu nášho vydareného B týmu, ten ako už vieme obsahuje súhrn tých najväčších armádnych grázlov. Tak sa teda pozrime na túto očakávanú hru v tomto menšom preview. 
Hneď prvá vec ktorá ma tu skutočne ohromila, je krásny engine tejto hry, skvelá a prepracovaná grafika, ktorá je zameraná na skutočne veľkú detailnosť. Konečna hra obsahuje stromy, ktoré pri streľbe alebo inom fyzickom narušení skutočne padajú, konečne hra, ktorá obsahuje kompletnú deštrukciu domov a okolitých budov. Nič už vám nebude prekážať v ceste, cestu si môžete spraviť cez všetko, čo je zničiteľné, no a verte mi nenašiel som nič, čo by zničiteľné nebolo. Ako prvú vec ktorú som chcel vyskúšať, bolo taktické prestrieľanie sa cez dom. Celý priebeh bol na moje potešenie viac ako uspokojivý. Na zbrani som si prehodil klasickú streľbu na granátomet, priblížil som sa k domu a pozrel na mapu, ktorá mi ukazovala červené bodky, čiže mojich nepriateľov.



Podľa klasického herného postupu by som sa pomaly prikradol k rohu budovy a začal ich odstreľovať odtiaľ. No v tejto hre je treba zabudnúť na všetko to, čo sme sa behom celého herného vývoju naučili! Jednoducho som strelil do steny, ktorá spadla a druhým výstrelom som sa dostal za nepriateľov, ktorí prekvapene padali na zem pod mojou  tvrdou paľbou. Genialita ktorá presúva hru a hernú zábavu zasa o krok ďalej. Medzi jednotlivými misiami v open world engine, sa môžete presúvať rôznymi obrnenými transportérmi. Riadenie mi hneď od začiatku sadlo, preto žiadne výrazné problémy som s ním nemal. Jednoduchým stlačením tlačidla Y sa presuniete do veže, z ktorej si hladko poradíte s nepriateľskou armádou. Každá minca má však dve strany, takže také vymoženosti aké som mal ja, budú mať samozrejme aj nepriatelia, takže jednotky sa realisticky budú presúvať za vozidlom ako v reálnej vojne.  

Realistická je aj vaša výdrž v boji, kde sa musíte pravidelne ukrývať a dávať si pozor, pretože niekoľko rán vám stačí na vašu veľmi rýchlu smrť. Ku tomu slúžia veľmi detailne prepracované zbrane, ktoré zvukom a fyzikou sa správajú neuveriteľne realisticky. Iná káva bude aj multiplayer, ktorý sľubuje kombináciu Counter strike, Front Lines a Call of Duty. Celý systém bude fungovať tak, ako klasické staršie diely Batlefieldu. Vojaci budú rozdelený do rôznych kategórií a profesií, ktoré vás budú všetkými možnými spôsobmi podporovať. Budú to funkcie ako uzdravovanie, sniper alebo ničenie opancierovaných cieľov. Bad Company stavilo na rýchlu, brutálne akciu, ktorá sa určite zúročí v hodnotení a predajnosti tejto hry. Počas necelého 20 minútového dema som si hru obľúbil, preto nedočkavo budem čakať na príchod plnej verzie. No a o tom, že ako táto hra dopadne v plnej verzii sa dozviete už čoskoro v našej recenzii. 


Výrobca:           Digital Illusions
Distribútor:        Electronic Arts
Platforma:        
XBOX 360, PS 3
Multiplayer:      
Áno

Dátum vydania:
23. 6. 2008

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012