12.10.2001 00:16, Shu, Komentárov: 0
Project Eden

Project Eden

Príbeh zaváňajúci Omikronom nás zavedie do nelichotivej budúcnosti, v ktorej si ľudia kvôli ich stálemu prirodzenému prírastku musia stavať obrovské mrakodrapy pospájané tunelmi a mostami. Civilizácia sústredená v týchto železobetónových mraveniskách sa prirodzene rozdelila na kasty - tí najbohatší žijú v slnečným svitom naplnených najvyšších poschodiach

Poject Eden je nová hra z produkcie známeho Core Designu. A aby si ich náhodou niekto s niekym nepomýlil, bude Project Eden tombraiderovka, teda aspoň tak to na prvý pohľad vyzerá.

Príbeh zaváňajúci Omikronom nás zavedie do nelichotivej budúcnosti, v ktorej si ľudia kvôli ich stálemu prirodzenému prírastku musia stavať obrovské mrakodrapy pospájané tunelmi a mostami. Civilizácia sústredená v týchto železobetónových mraveniskách sa prirodzene rozdelila na kasty - tí najbohatší žijú v slnečným svitom naplnených najvyšších poschodiach, stredné vrstvy ako vždy v strede a do najnižších poschodí sa odvážia iba inžinieri kontrolujúci stav obrích nosných pilierov. A ako to už chodí, jedného dňa sa niečo zvrtne.

Technici poverení opravou mechanizmu továrne na "Real Meat" sa akosi nevracajú, a tak nastala vhodná chvíľa vyslať do hlbín megalopolis tým z Agentúry na ochranu mesta (Urban Protection Agency = UPA), aby problém vyriešila. A ak vám to doteraz vàtalo v hlave, tak áno, samozrejme, že vy ste ten tým.

V hre teda neovládate iba jednu Laru, ale hneď štyroch pajdulákov, a vážení, to zďaleka nie je jediná vec, ktorá odlišuje Project Eden od obľúbeného Tomb Raidera. Celá hra je definovaná ako "first/third person 3D puzzle/adventure game with shooter elements", čo v preklade znamená, že raz za pol hodinky streľby by sme mohli prehodiť nejakú páku alebo stlačiť tlačítko privolávajúce výťah.

Najväčšou nádejou v tomto smere by tak mal byť váš štvorčlenný tým, ktorý by mal zaručiť o niečo hlbšiu interakciu s okolím. Ako je v poslednej dobe zvykom, tak aj vami kontrolovaná UPA jednotka sa skladá zo samých špecialistov - Carter, taký administratívny typ veliteľa, ktorý dostáva príkazy od HQ, Minoko je holka-hackerka trochu šmrcnutá stealth schopnosťami, André je expert na mechanické hračky, čiže na žiaden zamknutý zámok alebo pokazené auto v jeho rezidencii nenarazíte, no a Amber je robot. Silný robot vybavený tými najničivejšími zbraňami. Takže už zmienené puzzle elementy hry by mali byť založené práve na rozdelení týmu alebo vhodnej kombinácii jeho jednotlivých členov (napríklad Amber ako robot prežije aj v prostredí, v ktorom by sa taká Minoko kvôli krehkosti svojej ľudskej schránky dôchodkového veku určite nedožila).

O ďalšiu zaujímavú novinku je obohatené ovládanie. Do klasického jednoduchého myš/kurzorové šípky bola nenápadne včlenená taká sympatická funkcia; ak totiž držíte stlačené tlačítko streľby, môžete pomocou šípiek otočiť trup postavičky, do ktorej ste momentálne vtelení, a strieľať za seba počas behu vpred!
Zaujímavo, aj keď v praxi asi nepoužiteľne je vyriešený aj systém smrti. Core nás chcel ušetriť nekonečného loadovania, a tak keď člen vášho týmu zomrie, môžu ho ostatní za časť svojich hitpointov oživiť a nemàtvolka sa objaví pri poslednom regeneration pointe. (Potom ale musí prejsť celú cestu späť k ostatným, no, neloadni to...)

Na záver nám ostal engine, ktorý dovoluje zobraziť obrovské priestory, a splní tak skryté túžby aj toho najúchylnejšieho megalomana medzi nami. Hoci sa pohybujeme v špinavých getách mesta budúcnosti, prostredie by sa malo meniť veľmi často a ak k tomu prirátame engine, ktorý by mal zaručiť absolútnu voľnosť v pohybe spleťou tunelov metra, nemocnicami či halami tovární, vyjde nám bolestná skutočnosť, že sa mapa asi stane našim najvernejším priateľom.

Project Eden sa objaví niekedy pred Vianocami. Dovtedy si teda všetci megalomani, obdivovatelia nádhernej bump-, environment-, light- a neviemešteakej-mapped grafiky a vôbec fanúšikovia nádejne vyzerajúcich hier budú musieť počkať.


Shu
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012