08.02.2010 12:00, Richard "Gulath" Bojničan, Komentárov: 0
Buzz: The World Quiz

Buzz: The World Quiz


Je to červené, otravné a dá sa toho zbaviť iba vypnutím PSP. Čo to je? No predsa moderátor skvelej súťaže Buzz! Je tu zase, v plnej paráde a tentokrát má aj niečo nové!

 

Dobrý večer milí diváci, je tu opäť ten čas, keď sa z vašich obrazoviek ozýva naša známa melódia a vy všetci netrpezlivo čakáte na dnešnú súťaž! No a samozrejme, kto iný by ju mohol moderovať, ako sám náš BUZZ! Privítajme ho veľkým potleskom!

Ahoj, ahoj, ahoj! To som zase ja a mám pre vás kopec noviniek! Že aké? Cha, to by bolo príliš jednoduché! Ale urobíme to inak, je tu naša prvá kvízová otázka! Čo je to Buzz?

Ak ste sa ešte doteraz s Buzz nestretli, vedzte teda, že ide o simuláciu televíznych vedomostných kvízov. Hra obsahuje 3000 otázok, niekoľko typov súťaží a jedného otravného moderátora.

Skvelé! Prechádzame hneď k druhej otázke, ktorá je, aké zmeny prináša The World Quiz?

Sony naozaj prináša zmeny a to dokonca hneď niekoľko. V prvom rade, hra je lokalizovaná. A to nie len čo sa týka prekladu samotnej hry, ale aj čo sa týka otázok. Jedine, že by ste chceli uveriť, že seriál Ulice, či herečka a moderátorka Dana Morávková prerazili už dávno celosvetovo. Možno ste ich fanúšikmi, ale neprerazili. Ďalej sa zmenili farby, na oveľa lákavejšie a žiarivejšie ako v predchádzajúcom diele. Zmenil sa štýl hry pre jedného hráča ako aj pre viacerých. Pre jedného máme namiesto pôvodného jedného stromu s kvízmi hneď stromy štyri. Prejdením každého z nich si odomkneme ďalšiu postavičku na hranie. Nie je to síce žiadna zmena pri online hre, ale aspoň máme motiváciu si hru zahrať viackrát. Singleplay má aj druhú novinku, tou je tzv. MyBuzzQuiz.com. Je to stránka, kde hráči uploadujú svoje nové kvízy, takže teoreticky je množstvo otázok nevyčerpateľné. Pri multiplay zase máme ako novinku možnosť hrať online cez internet, keď nie je po ruke niekto čo má svoje PSP, alebo aspoň partička kamarátov, kde bude PSP putovať z ruky do ruky...

Neuveriteľné, ale znovu správne! A máme tu tretiu otázku, tentokrát tak trošku chyták... Má táto hra aj nejaké drobné vady?

Nuž, keď je to už súťažná otázka, ja som o tom hovoriť nechcel, ale má. Tie štyri kvízy sú síce ako nápad dobré, fakt je, že máme 3000 otázok, ale už v prvom strome sa začnú opakovať a získavame pocit, že ich je nie 3000 ale snáď 300 (Sparta? This is BUZZ!). To, že je moderátor otravný som písal už v predchádzajúcej recenzii, a v úvode tejto. A je otravný. V podstate predlžuje dobu hry, pretože si vyberieme kvíz, nahrá sa animácia, on si buď odkecá svoje, alebo ho odklepneme, čo okomentuje niečím iným, a následne sa nahrá animácia ktorá uvádza kvíz, a potom sa nahrá samotný kvíz. Všimli ste si koľko je tam zbytočného nahrávania? Rovnako, ak ste sa tešili, podobne ako ja, na mybuzzquiz, že teda sa rozmnoží počet otázok... Áno, ale... A to ale je veľké ALE. Pretože to funguje len keď sme online. Nedá sa stiahnuť do pamäte PSP a už vôbec nie použiť pri multiplay hre. Celú tú hru musíme byť pripojení online. No a čo sa týka možnosti hrať online cez internet, tak som sa o to pokúšal viackrát, nenašiel som ani jednu aktívnu hru, a do mojej sa počas hodiny nikto nepripojil, akurát každých 20 sekúnd moderátor držkoval, že stále na niekoho čakáme. Ako keby som ja za to mohol... Písal som už že je otravný? Aha, áno, písal....

No moment, moment, ja tu mám uvedené, že hra je bez chyby, takže ste odpovedali nesprávne! Ale aby ste nepovedali, že som na vás zlý, dám vám náhradnú otázku. Ako by ste celú túto hru zhodnotili?

Celkovo by som nový BUZZ asi príliš neodporúčal. Pokiaľ nie ste zanieteným fanúšikom BUZZ série, alebo nezvažujete po prvý krát nad kúpou tejto hry, je isto možné svoje peniaze investovať lepšie. Preklad je síce niečo nové a hra sa tak dá použiť aj v rodine s rodičmi, či starými rodičmi, ale nie je to niečo čo by zabodovalo strašne vysoko.

Richard "Gulath" Bojničan
viac článkov autora

Výrobca: SCEE
Distribútor: SCEE
Testovaná platforma: PSP
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Český
Žáner: Párty hry
Vychádza na platformy: PS3, PSP
Oficiálna stránka: http://www.buzzthegame.com/en-gb/
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012