04.02.2010 14:00, Jakub "spider" Slobodník, Komentárov: 7
MAG

MAG


Predstavte si prestrelku na veľkom území s tankami, leteckou podporou a pobehujúcimi vojakmi, ktorí koordinujú každý útok a takticky premýšľajú medzi sebou, no a to všetko v neuveriteľnom množstve 256. Presne takýto počet hráčov by mal byť možný na jednej mape v hre MAG, ktorá je exkluzívne pre PlayStation 3. Poďme sa teda pozrieť, ako tento projekt nakoniec dopadol.

 

29. 1. 2010 je dátum, kedy sa MAG dostal do obchodov, avšak problém je ten, že zatiaľ nie do slovenských obchodov. Každopádne, vďaka môjmu členstvu v redakcii Hrajmobil.sk sa táto hra dostala do mojich rúk a ja môžem kľudne napísať recenziu ako jeden z prvých Slovákov, no a na to som fakt hrdý :) Takže, poštárka mi hneď v ten dátum doniesla hru a ja som ju aj hneď začal hrať. Ešte pred tým ako hra vyšla som bol k nej odmeraný a nezdala sa mi nijako výnimočná. Taktiež pred vydaním Sony uvoľnila beta verziu, ktorá bola po čase prístupná aj všetkým užívateľom PSN, ale nehral som ju, pretože som si chcel počkať na plnú hru. A tak som sa dočkal.

Hneď ako prvý krát načítate hru, musíte si vytvoriť vlastnú postavu. Máte na výber tri jednotky a to sú Raven, Valor a S.V.E.R. Ja som si zvolil Raven a okamžite som sa chcel pustiť do boja. Na začiatku však máte k dispozícií len tréning a mód Suppression, kde sa napojí maximálne 32 hráčov. Tam ide len o prestrelku medzi dvoma tímami, nič viac a nič menej. Ktorý tím ako prvý vystrieľa ten druhý - vyhral. Dá sa povedať, že je to klasický team deathmatch. Pokiaľ sa však dopracujete na druhý rank, tak sa vám otvorí mód Sabotage. Tento poznáme aj z iných hier, takže vieme o čo tu ide. Jednoducho odpáliť pár miest alebo naopak tomu zabrániť. Na tento mód je už možné napojiť 64 hráčov, čo začína byť poriadna mela. Ďalší mód (ten sa vám otvorí až po dosiahnutí ranku 8) sa nazýva Acquision, kde sa dokáže napojiť 128 hráčov. Pointa tohoto módu je získať dve vozidlá nachádzajúce sa na druhej strane mapy a dopraviť ich na svoje stanovisko. No nieje to len tak, pretože v ceste vám bránia protitankové zábrany, ktoré je samozrejme treba najskôr odstrániť. No a v tomto móde už začína byť trošku problém. Pretože pokiaľ sa máte dostať na druhú stranu mapy a nepriatelia obsadia guľomety plus zoberú vozidlá proti vám, tak je len málo pravdepodobné, že sa na druhú stranu dostanete. Ak sa vám to aj raz za čas podarí, tak sa určite stretnete s protivníkmi, no a to nemáte veľkú šancu keď sa ich na vás vyrúti 10. Zasa na druhej strane, niekedy sa hralo len pár minút a autá sa dopravili do cieľového miesta. Chcem tým povedať, že veľmi záleží na tom s akými spoluhráčmi hráte a či sa používa aspoň dáka taktika. K tomu sa však ešte dostaneme, najskôr si predstavíme posledný mód, ktorý sa taktiež odomkne pri ranku 8. Má názov Domination a tiež ho poznáme z iných hier. V tomto móde už hra využíva svoj maximálny potenciál, čím je samozrejme aj zaujímavá. V Domination totiž pobehuje až 256 naštvaných hráčov, samozrejme aj vrátane vás.



A týmto sa dostávame k samotnej pointe hry. Výbuchy na každom kroku, letectvo a bombardovanie, či streľba kam sa len pozriete. O to tu presne ide. Zo začiatku to je veľká zábava a vidíte v tom niečo výnimočné, či už ide o rozlohu máp alebo počet hráčov na nej. Ale naozaj len na začiatku. Bol som tým všetkým ohúrený, avšak to trvalo len pár hodín, pretože hra nepôsobí až tak dôveryhodne a to je problém grafiky. V dnešnej dobe sa vyžaduje grafika na dosť vysokej úrovni, no tu je to ako na Playstation 2. Zrejme je to však daň za také veľké množstvo hráčov na mape, no aj tak je to na zaplakanie. Rovnako aj pohyby vojaka nie sú veľmi pútavé, pretože sú pomerne jednoduché. Jednoducho v tomto smere nečakajte nič výnimočné. Tomuto prikladám asi najväčšie sklamanie z hry. Keby na tom Sony trošku viac popracovali, mohlo ísť naozaj o celkom kvalitný titul, no takto Sony zahodila dobrú šancu. Avšak pokiaľ ide o zbrane, tak tu sa nedá hre nič vytknúť, aj keď teda ide o klasické odomykanie zbraní a kupovanie ďalších prídavkov za body získané vďaka dosiahnutým rankom. Klasicky si na zbrane môžete namontovať koliminátor, granátomet či tlmič. Každý tím má iné zbrane a sortiment je v celku pestrí nechýba M4, AK 47, ale aj ťažké guľomety či "snajperky". Každého vojaka môžete inak obliecť, pridať mu na hlavu prilbu alebo okuliare. No všetko niečo stojí, a tak si na to musíte najskôr zarobiť spomínanými rankami. Touto formou naozaj nič nepokazili, pretože ide o overenú vec akú poznáme aj z Call of Duty. Keď už je reč o Call of Duty, tak mnohí to s týmto titulom porovnávajú. MAG má však ďaleko od kvality osvedčenej Call of Duty, či už ide o grafiku, hrateľnosť alebo plynulosť hrania.

Pokiaľ ide o celkový dojem tohto „výnimočného“ titulu, tak naozaj jeho výnimočnosťou je len počet hráčov pobehujúcich na mape. Mám pocit, že Sony na tento projekt neuvoľnila dostatočné množstvo financií, čo je samozrejme dosť škoda, no a ako sa hovorí - za málo peňazí, málo muziky. Je to škoda. Keďže hra neobsahuje sigleplayer a má iba štyri hrateľné módy, tak dúfam, že sa o túto hru budú vývojári starať patchmi a sťahovateľnými mapami. 


Jakub "spider" Slobodník
viac článkov autora

Výrobca: Zipper Interactive
Distribútor: SCEE
Testovaná platforma: PS3
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Anglický
Žáner: FPS
Vychádza na platformy: PS3
Oficiálna stránka: http://www.mag.com/
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 2 / 10
(Hodnotení: 1)

Diskusia
len 7!!!??? 04. 02. 2010 14:54
bieda 04. 02. 2010 18:50
Duri RE: bieda 04. 02. 2010 19:36
04. 02. 2010 23:55
spider Spider: 07. 02. 2010 13:28
MAG 17. 02. 2010 14:17
JC RE: MAG 17. 02. 2010 17:39
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012