04.10.2001 00:16, Shu, Komentárov: 0
Dune: Generations

Dune: Generations

Dune Generations by malo byť pravým tretím pokračovanie hry podľa románu Franka Herberta. Po prvej "cryáckej" Dune prišla na trh Duna 2 a o niečo neskôr sa objavili aj jej dva klony Dune 2000 a Emperor BfD. Galovia v Cryo sa ale rozhodli, že vytvoria novú, Westwoodfree, Dunu, ktorá by nemala byť iba nejakou obyčajnou 3D RTS ...

Dune Generations by malo byť pravým tretím pokračovanie hry podľa románu Franka Herberta. Po prvej "cryáckej" Dune prišla na trh Duna 2 a o niečo neskôr sa objavili aj jej dva klony Dune 2000 a Emperor BfD. Galovia v Cryo sa ale rozhodli, že vytvoria novú, Westwoodfree, Dunu, ktorá by nemala byť iba nejakou obyčajnou 3D RTS, ale skåbiť v sebe okrem čisto bojových aj politické, ekonomické a diplomatické stránky stratégie, aby sa čo najviac pridàžala pôvodného knižného konceptu Herberta.

Pre hru bol vytvorený jedinečný príbeh, ktorý síce prevzal veľa vecí zo svojej knižnej predlohy, ale hráči by nemali byť pripravení o množstvo misií, ktoré vesmír Franka Herberta ešte viac špecifikujú.

Zatiaľ to vyzerá sľubne, čo poviete. A to som vám ešte neprezradil hlavný tromf tejto pozoruhodnej hry. Je to totiž onlineovka. Ak sa všetko podarí a hra naozaj vyjde ku koncu roka, stane sa teda prvou online RTS vôbec!

Podľa slov autorov by sme však nemali byť ukrátení ani o klasické aspekty RTS. Čiže pri vstupe do hry si každý hráč môže vybrať z troch typov rodov - traders, warriors alebo mercenaries a od tohto výberu potom závisí aj jeho ďalšie hranie. Obchodníci sa teda budú orientovať hlavne na obchodovanie a diplomaciu s ostatnými planétami/hráčmi a naopak takí bojovníci alebo žoldáci zase na vojenskú moc. Ale ani sebelepší vojak sa neobíde bez pomoci, a tak je (úspešné) hranie na vlastnú päsť takmer nemožné. Diplomacia hraje v Dune Generations jednú z hlavných rolí, a bez aliancie s čo najväčším počtom rodov sa dá sotva uspieť v dravej konkurencii usilujúcej o kontrolu piesočnej planéty.

Každý rod začína na vlastnej planéte, ktorej nerastné bohatsvo závisí prirodzene od jej typu (podnebia). Za utàžené kredity z ťažby sa potom hráč vyzbrojuje, prípadne obchoduje a platí si ochranu iných hráčov alebo expanduje a vynalieza nové technológie, ktoré môže v konečnom dôsledku tiež predať. Od typu rodu závisia aj jednotky a budovy, ktoré si môže hráč kúpiť, resp. postaviť. Okrem základných, pre všetky rody spoločných, by mal mať každý rod špeciálne - vesmírne koráby, raketometné tanky a pod. Spolu bude Generations obsahovať vyše 40 štruktúr a jednotiek, ktoré by mali byť priebežne počas hrania dopåňané autormi o nové typy.

Za každý vyhratý boj (bojuje sa nielen na zemi-planéte, ale aj vo vesmíre), úspešný obchod či napríklad špionážnu akciu získavajú hráči tzv. prestige points, za ktoré sa síce nedá kúpiť vanilková zmrzlina s karamelom, ale ich poctivé syslenie má za následok zvýšenie levelu hráča, teda zvýšenie jeho moci a vplyvu. A aby sa to neplietlo, tak cieľom je získať toľko vplyvu, aby si vás všimol Imperátor a dal vám na starosť ťažbu spice na Dune. Udržať si kontrolu na nehostinnej piesočnej planéte ale nie je nič jednoduchého a dodržiavať plán ťažby a brániť sa sabotážam iných hráčov sa vám určite bez pomoci Fremenov nepodarí.

Celkom na záver som si ešte nechal malé zamyslenie sa nad technológiou. Engine (vraj) dokáže zobraziť 500 jednotiek naraz, svet je kompletne 3D, interface by mal byť najuser-friendlejší na svete a na jeden server pripadá asi 20 000 hráčov, pričom 2000 môže byť zapojených v jednom okamžiku (po odpojení vám síce iný rod/hráč môže napadnúť vašu planétku, ale autori vám budú v bitke zrejme nadržiavať a do hry by mali byť implementovaná ochrana v podobe rôznych obranných gíld).

Čo dodať? Počkáme si na Vianoce a uvidíme, či sa Cryu podarí splniť aspoň polovicu toho, čo nasľubovalo...

Dune: Generations

Výrobca: Westwood
Distribútor: EA
Typ: RTS

Shu
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012