30.08.2001 00:15, Shu, Komentárov: 0
Planet of the Apes

Planet of the Apes

Súčasne s americkou premiérou remaku Planéty opíc by mala byť dokončená aj hra Planet of the Apes od Visiware Studios. Vďaka štedrej podpore štúdia Fox a najmä z toho vyplývajúcej veľmi veľmi bohatej reklamnej kampani, ktorá momentálne prebieha snáď vo všetkých amerických masmédiách, sú na remake kultového filmu Tima Burtona uprené zraky všetkých Američanov, ktorí majú peniaze na lístok do kina.

Súčasne s americkou premiérou remaku Planéty opíc by mala byť dokončená aj hra Planet of the Apes od Visiware Studios. Vďaka štedrej podpore štúdia Fox a najmä z toho vyplývajúcej veľmi veľmi bohatej reklamnej kampani, ktorá momentálne prebieha snáď vo všetkých amerických masmédiách, sú na remake kultového filmu Tima Burtona uprené zraky všetkých Američanov, ktorí majú peniaze na lístok do kina.

O to zvláštnejšie teda vyznieva skutočnosť, že o hre na motívy tohto filmu sa nedajú nájsť prakticky žiadne podrobnejšie informácie.
Možno je to snahou autorov prekvapiť večne znudené hráčske publikum nečakanou bombou, ale omnoho pravdepodobnejší sa mi zatiaľ vidí predpoklad, že Fox sa sústreďuje hlavne na vydarenú premiéru filmu a hra je taká bokovka, peniazoťahačka...

Opusťme ale zbytočné úvahy, veď budeme mať dosť času kritizovať kvality Planet of the Apes, keď sa titul objaví. Zatiaľ sa vie, že POTA by mala byť 3rd person hra, v ktorej sa vtelíme do Ulyseea, starého známeho kozmonauta, ktorý sa po tisícročnom zdriemnutí v hybernátore svojej rakety vracia omylom späť na Zem, aby zistil, že "našu" planétu celkom ovládli opice a ľudia sa stali nižšou formou života.
Prísľub autorov, že príbeh nebude iba taký slabší odvar filmu, podporuje aj fakt, že POTA obsahuje viac ako 2000 riadkov rozhovorov.

Hra by mala byť kombináciou akcie a adventúrenia, hoci výraznejšie zastúpené by malo byť práve to adventúrenie, pretože munície nebude nikdy na zvyš a proti rozbesnenej svorke (alebo svokre) opíc toho veľa tiež nezmôžete. Čiže ešte častejšie ako budeme prepínať nejaké páky, by sme sa mali skrývať a dávať si pozor, aby nás neobjavila nejaká zblúdilá gorila.
Aj preto, podobne ako hlavný hrdina kalisťáckej Dark Earth, môže byť Ulysees "prepnutý" do troch rôznych režimov; "normal" asi nie je treba vysvetlovať, zaujímavejší je "athletic", využiteľný hlavne v tých akčnejších pasážach a napokon "stealth" mód, čiže ten, v ktorom by sa náš hrdina mal asi najčastejšie nachádzať.
Hra sa bude skladať z 15 levelov rozdelených na 5 lokácii, to dáva dokopy viac ako 70 prostredí (pre pedantov: presne 75), čo na "bokovku" zas až také zlé nie je.

Tou čerešničkou na torte by mala byť dokonalá animácia. Motion-capturing rozpohyboval nielen končatiny primátov ale aj ich mimické svalstvo, takže by nás nejaké to pomrkávanie šimpanzej samičky, či rozzúrená tvár jej druha nemali prekvapiť.

Tak vidíte. V svetle hore uvedených informácii vyzerá Planet of the Apes celkom nádejne. Absolútne neznámy tým - záruka originálnych a dobrých nápadov, vynikajúci námet a podpora giganta Fox Interactive by mohli znamenať prvý úspech Visiware Studios a dobrú tombraiderovku k tomu. Na druhej strane tu zas máme veľakrát potvrdenú, krutú pravdu, že "filmové hry" sú obvykle "crap". A tak, o tri-štyri mesiace (dnes je 26.7., nie...?) sa všetci presvedčíme, aký osud stretne Planet of the Apes...

Planet of the Apes

Výrobca: FOX Interactive
3D karta: ano
Typ Action

Shu
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012