22.07.2001 00:14, Shu, Komentárov: 0
Heroes of Might & Magic 4

Heroes of Might & Magic 4

New World Computing sú majstri. Teraz nemám na mysli majstrov - tvorcov dokonalých hier, hoci ani v tejto kategórii by sa NWC nestratili, ale majstrov v mučení nedočkavých hráčov bažiacich po informáciách o chystanom pokračovaní ich, dá sa povedať, že už kultovej hry. Po dlhom čase tak konečne na svetlo sveta prenikli prvé podrobnosti o Heroes of Might & Magic IV a ja si ich samozrejme nenechám pre seba...

New World Computing sú majstri. Teraz nemám na mysli majstrov - tvorcov dokonalých hier, hoci ani v tejto kategórii by sa NWC nestratili, ale majstrov v mučení nedočkavých hráčov bažiacich po informáciách o chystanom pokračovaní ich, dá sa povedať, že už kultovej hry. Po dlhom čase tak konečne na svetlo sveta prenikli prvé podrobnosti o Heroes of Might & Magic IV a ja si ich samozrejme nenechám pre seba...

Heroes 4 sa bude hrať prakticky rovnakým systémom ako jeho starší bratia, a tak sa opäť stretneme s hrdinami, hradmi, lukostrelcami, baziliškami či drakmi vo fantasy svete "turn-based stratégie". Hra by mala obsahovať 7 kampaní a viac ako 20 samostatných single player máp, v ktorých by sme sa po zničení pôvodného sveta krajiny Erathie, mali pozrieť spolu s Emiliou Nighthaven (hlavný hrdina) aj do sveta nového - Axeothu. Príbeh sleduje vzostup tejto dievčiny, ktorá sa z obyčajnej sedliačky stane kráľovnou nového národa Great Arcan a premôže nemàtveho kráľa Gavina, ktorý si robí tiež nároky na trón Axeothu. Príbeh je síce trošku podobný tomu použitému v H3, ale ako všeci vieme, aj keď sa Heroes vždy tvárili ako RPG hra, ich hlavnou devízou nikdy nebol príbeh...

Azda najväčšou novinkou, ktorú by sme si mali všimnúť veľmi skoro po spustení hry, bude okrem prekrásnej grafiky (zostal ten "realistický" typ z H3) systém bojov. Hrdinovia sa totiž budú aktívne zapájať do boja, čiže nie je problém mať "v jednom hrdinovi hrdinov viac", a tak si poistiť víťazstvo nad nepriateľom.
A tým pádom v H4 už nebude pri najímaní hrdinov prvoradá ich vizáž alebo nejaké druhoradé skilly, ako sa častokrát stávalo v H3 (dobre si pamätám, ako som si najímal niekedy aj dvoch zbytočných a pre boj nepoužiteľných hrdinov, ktorí ale mali basic estates...).

Zmení sa aj pohľad na boj - starý známy side-view nahradil prehľadnejší izometrický, ktorý autorom uvoľnil ruky aj pri tvorbe animácii a implementovaní nových funkcií (napríklad prepracovyný line of sight, prevýšenie pri dobýjaní hradu, nové jednotky na ochranu archerov a kúzelníkov).

Takže si pozrite nové obrázky a pripravte sa na jeseň, kedy by sa mali noví Hrdinovia objaviť na pultoch obchodov.

Heroes of Might & Magic 4

Výrobca: New World Computing
Distribútor: 3DO
3D karta: nie
Multiplayer: ano
Typ: Stratégia
Termín: 15. September 2001

Shu
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012