09.09.2010 14:43, JC, Komentárov: 0
Apple predstavuje nový iPod touch

Apple predstavuje nový iPod touch


S displejom Retina, čipom A4, videohovormi FaceTime, nahrávaním videa vo formáte HD a aplikáciou Game Center.

Spoločnosť Apple® predstavila nový iPod touch® nabitý skvelými novými funkciami, ako sú úchvatný displej Apple Retina™, videohovory FaceTime®, nahrávanie videa vo formáte HD, čip Apple A4, trojosový gyroskop, systém iOS 4.1 a aplikácia Game Center – to všetko v doposiaľ najtenšom a najľahšom zariadení iPod touch. Nový iPod touch poskytuje až 40 hodín prehrávania hudby a sedem hodín prehrávania videa na jedno nabitie batérie.*

„Do nového zariadenia iPod touch sme vložili našu najpokročilejšiu technológiu,“ hovorí Steve Jobs, generálny riaditeľ spoločnosti Apple. „Či už počúvate hudbu, hráte hry, uskutočňujete videohovory FaceTime, surfujete na webe, nahrávate video vo formáte HD alebo sledujete TV programy a filmy, nový iPod touch s displejom Retina, čipom A4 a trojosovým gyroskopom vám poskytne viac zábavy než kedykoľvek predtým.“

Úžasný displej Retina od spoločnosti Apple dodáva všetkému v zariadení iPod touch ešte neuveriteľnejší nádych – pri hraní hier, sledovaní videa, surfovaní na webe či prezeraní fotografií. Displej Retina má rozlíšenie 960 x 640 pixelov, čo znamená štyrikrát vyšší počet pixelov než predtým. Výsledné rozlíšenie 326 pixelov na jeden palec je také vysoké, že pri normálnej vzdialenosti zariadenia iPod touch nedokáže ľudské oko rozlíšiť jednotlivé pixely, takže text, obrázky a video sú ostrejšie, hladšie a realistickejšie.

iPod touch s mikrofónom a s novou kamerou na prednej strane umožňuje používateľom uskutočňovať videohovory FaceTime prostredníctvom siete Wi-Fi. Prostredníctvom novej aplikácie FaceTime v zariadení iPod touch môžu používatelia jediným dotykom zavolať inému používateľovi zariadenia iPod touch z novej série alebo telefónu iPhone® 4** a vidieť, čo ich priatelia plánujú, zdieľať významné chvíle, ako napríklad prvý deň v škole, či dokonca prepnúť zobrazenie na zadnú kameru a ukázať druhým, na čo sa práve pozerajú.

Kamera na zadnej strane zariadenia iPod touch je ideálna na nahrávanie videa vo formáte HD. Používatelia môžu jednoducho nahrať video vo formáte HD všade, kde sa práve nachádzajú, a zdieľať ho prostredníctvom e-mailu, služby MobileMe™ alebo lokality YouTube. Aplikácia iMovie® umožňuje kombinovať filmové klipy, pridávať dynamické prechody a motívy či vkladať fotografie a hudbu priamo v zariadení iPod touch.*** Používatelia si môžu túto aplikáciu zakúpiť a prevziať z predajne App Store™ priamo v zariadení iPod touch. Čip A4 od spoločnosti Apple poskytuje používateľom zariadenia iPod touch výnimočný procesorový a grafický výkon a dlhú výdrž batérie. Vďaka tomuto pozoruhodne rýchlemu a energeticky úspornému čipu v kombinácii s displejom Retina a trojosovým gyroskopom dosahujú hry v zariadení iPod touch najvyššiu úroveň spomedzi všetkých mobilných zariadení.

iPod touch je najpopulárnejší prenosný prehrávač hier na svete. iPod touch odteraz obsahuje aj aplikáciu Game Center, prostredníctvom ktorej môžu používatelia pozvať priateľov a hrať hru s nimi, alebo môžu vybrať automatické priradenie k novým súperom. Aplikácia Game Center umožňuje používateľom zariadenia iPod touch zverejniť ich skóre a dosiahnuté výsledky v tabuľkách, ako aj objaviť nové hry, ktoré hrajú ich priatelia. iPod touch poskytuje prístup k predajni App Store, ktorá ponúka najväčší katalóg aplikácií na svete obsahujúci viac ako 250 000 aplikácií, medzi nimi viac ako 65 000 hier a aplikácií určených na zábavu, z ktorých si môžete vybrať.

Milovníci hudby a zábavy sa teraz môžu jednoducho pripojiť k sieti iTunes® Ping priamo z nového zariadenia iPod touch. Sieť iTunes Ping umožňuje sledovať obľúbených interpretov alebo priateľov a dozvedieť sa, akú hudbu počúvajú, sťahujú alebo o nej diskutujú. Používatelia zariadenia iPod touch majú tiež na dosah celú predajňu iTunes Store®, ktorá poskytuje okamžitý prístup k najväčšiemu katalógu hudby, TV programov a filmov na svete.

Nový iPod touch sa dodáva so systémom iOS 4.1, najnovšou verziou najpokročilejšieho mobilného operačného systému na svete. Systém iOS 4.1 podporuje nové funkcie, ako sú videohovory FaceTime, multitasking, priečinky či aplikácia Game Center.

iPod je skupina najpopulárnejších prehrávačov digitálnej hudby na svete, ktorých sa doposiaľ predalo viac ako štvrť miliardy. V novej prázdninovej kolekcii prináša spoločnosť Apple celkom nový iPod shuffle®, úžasný iPod nano® s technológiou Multi-Touch™, fantastický iPod touch s displejom Retina, čipom Apple A4, funkciou FaceTime, nahrávaním videa vo formáte HD a aplikáciou Game Center, a napokon iPod classic® v modeli s kapacitou 160 GB.

Cena a dostupnosť
Podrobnosti o cene a dostupnosti vám poskytnú autorizovaní predajcovia a distribútori spoločnosti Apple.

* Životnosť batérie a počet nabíjacích cyklov sa líšia v závislosti od použitia
a nastavení. Ďalšie informácie nájdete na stránke www.apple.com/uk/batteries.
** Požaduje sa systém iOS 4.1.
*** Aplikácia iMovie je dostupná iba v krajinách s predajňou App Store.


Zdroj: tlačová správa

JC
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012