05.06.2012 20:00, Boris "Blade" Kirov, Komentárov: 0
E3 2012 - Zhrnutie Nintendo konferencie

E3 2012 - Zhrnutie Nintendo konferencie

Ako dopadla posledná z konferencií tohtoročnej E3?

Ako nám Satoru Iwata pred pár dnami v rámci pre-E3 Nintendo eventu avizoval, plnohodnotná press konferencia tejto spoločnosti sa niesla v duchu bohatých možností, ktoré nová konzola Wii U ponúka developerom z hľadiska inovatívnosti ich hier. Nanešťastie, namiesto kvalitnej porcie core contentu sme sa dočkali len záplavy casualít, takže firma ani z kilometra nenaplnila to, čo sme od nej očakávali. Každopádne, nepredbiehajme a pozrime sa na to, čo nám konferencia priniesla:

 

Konferenciu zahájil nik menší než Shigeru Miyamoto a prostredníctvom tlmočníka nám priblížil dôvody, ktoré viedli Nintendo k vytvoreniu bezosporu originálneho Wii U Game Padu. Ikona game-developmentu pritom v rukách držala čiernu verziu ovládača, ktorá vyzerá ešte lepšie, než originálna biela. Následne Miyamoto ohlásil Pikmina 3. Hra sa prezentovala skvelým gameplay trailerom, ktorý nám predstavil nielen nové typy pikminov, ale aj nové typy protivníkov či bezosporu skvelé vizuálne prevedenie hry. Titul bude možné hrať aj čiste len pomocou tabletoidného gamepadu.

Následne sa na scéne objavil náš obľúbenec Reggie ktorý ohlásil, že v rámci konferencie uvidíme až 23 titulov. Samozrejme, aj napriek tomu, že ho tlačil čas, nezabudol zdôrazniť, prečo je Wii U tak revolučnou konzolou. Perlička - Wii U bude podporovať DVA súbežne zapnuté Game Pady! Doprovodné tutoriál video následne ponúklo komplexný prehľad funkcií Game Padu.

Svojej prezentačky sa po predstavení Game Padu dočkala aj v nedeľu ohlásená Nintendo online služba zvaná MiiVerse. V základoch ide o akýsi mix klasickej online platformy a sociálnej siete, umožňujúci ako bežný multiplayer, tak aj komunikáciu, akú poznáme z facebooku, twitteru, myspaceu a im podobných.

Ďalšou z Wii U exclusive hier predstavených na konferencii, bol nový Super Mario Bros. U. Nový titul v dlhočiznej sérii bude opäť 2D platformovkou a kebyže nemá iný názov na obale, kľudne by bol zameniteľný za ktoréhokoľvek iného Maria. Jedinou novinkou bude možnosť hrať hru len na Wii U Game Pade.

Pak to ale začalo byť konečne zaujímavým - na obrazovke sa objavil Batman: Arkham City, čo znamenalo len jediné: táto herná pecka sa objaví aj na Wii U, a to dokonca v špeciálnej Armored Edícii! Titul bude v plnej miere využívať displej Game Padu ako dodatocný ovládací prvok hry. Gameplay zábery, ktoré predstavenie titulu doprevádzali, nám celkom solídne priblížili, ako to bude fungovať v praxi.

Druhým titulom z produkcie Warner Brothers, ktorý sa dostane na platformu Wii U, sú Scribblenauts. Označení ako Scribblenauts Unlimited, ponúknu hráčom nie len skvelé možnosti tvorby vlastných objektov, ale aj hrateľnosť, ktorú poznáme už z ostatných platforiem. Titul však bude predovšetkým casualovkou, takže nečakajte, žeby ste sa pri nom nejako potrápili.

Nasledujúci zostrih gameplay záberov z hier ako Darksiders 2, Mass Effect 3, Tekken Tag Tournament 2, Trine 2, Ninja Gaiden 3 dal potom všetkým divákom na známosť, že tentokrát to Nintendo s prevzatím core-gameing-publika myslí naozaj vážne. Škoda len, že aj tentokrát ostalo len u slov...

WiiFit, mimoriadne úspešný fitness doplnok Wiička, sa objaví aj pre konzolu Wii U, pričom ponesie už tradične neoriginálny názov WiiFit U. Duo komparzistov, ktoré novú fitness blbovinku predvádzalo, však príliš vierohodne nepôsobilo a skôr sme sa pri sledovaní videa cítili trápne, než motivovane. Holt, my preferuje skôr tradičný bench-press...

Causal portfólio konzoly potom rozšírila spevácka vec menom Sing, ktorá vám umožní hrať sa na celebritu v kruhu vašich priateľov. Text piesní, zobrazovaný na displeji Game Padu, síce pôsobí ako solídna myšlienka, avšak spievať a súčasne čítať niečo z tabletu.. no nevieme, ale nám to ako pravý spevácky performance nepríde.

Po záplave casual hier si dalo Wii U pauzu a svoju chvíľku slávy si užilo Nintendo 3DS. V rámci sekcie bol ohlásený nový Super Mario Bros 2 pre 3DSko. S Máriom bol spätý aj druhý nový titul pre 3DSko a síce Paper Mario Sticker Star. No a aby sme mali bandu okolo Maria kompletnú, 3DS nafasuje aj nové Luigis Mansion. Záverečný zostrih ďalších hier pre tento handheld ukázal Epic Mickeyho Power of Illusion, novu Castlevaniu, Scribblenauts, Kingdom Hearts 3D Dream Drop Distance.

Lego City Undercover bol ďalším ohláseným casual titulom pre Wii U. Titul ponúkne tradičnú lego zábavu, akurát že obohatenú o nové ovládacie prvky, thanx to Wii U Game Pad. Paródia na Matrix a iné filmy nám však menší úsmev na tvári predsa len vyvolala.

Keď už sme začínali pomaly ale isto nad prezentovanou zmesou casualít zaspávať, sa na scéne objavil šéf Ubisoftu, aby nám priblížil niektoré z hier, ktoré sa na Wii U skôr či neskôr objavia. Ako prvý titul z portfólia tejto firmy sa predviedol Just Dance 4, tancovačka, ktorá sa stihla ukázať aj počas samotnej Ubi konferencie. Za inych okolností by sme si odbehli spraviť kávu, avšak v tomto prípade nás zaujalo využitie Wii U Game Padu - jeden hráč totižto bude môcť ostatným diktovať, aké pohyby majú v rámci tanca vykonať.

Zombie U, taktiež na Ubisofťáckej konferencii ohlásená novinka, sa predviedla skvelým trailerom, podľa ktorého už teraz vieme povedať, že hra bude FPSkou s tým, že Game Pad bude možné použiť ako inventár, skener, sniperskú optiku, hacking, mapu a pod. Na papieri to možno vyzerá príliš všedne, ale pozrite si video a pochopíte, že to má naozaj niečo do seba. Humorná vložka so zombifikovaným Reggiem stala tiež zato. Z ostatných titulov, ktoré sa dostanú na platformu Wii U, sa v rámci video-montáže ukázaliako Rayman Legends, tak aj Assassins Creed 3, Avengers a YourShape.

Ak ste po Ubisofťáckej prezentačke natešene čakali, že sa na scéne objaví ďalšia várka core titulov, istotne vás nasledujúci bod programu nepríjemne schladil - bol ním totižto Nintendoland, podľa našej dedukcie zostava 12 triviálnych mini-hier. Nie sme si však istí.. akosi nám totižto autor projektu zabudol vysvetliť, čo to vlastne je. Crazy shit, right?

Konferencia však pokračovala ďalej a Reggie nám opäť predviedol, že je výborným rečníkom. Co ale prišlo po jeho prednáške, zrejme nečakal naozaj nik - prišlo NIČ! Koniec.

Nuž, nebudeme si brať servítky a povieme to tak povediac na rovinu - Nintendo sklamalo na celej čiare a nedokázalo nás absolútne presvedčiť o tom, prečo by sme si ako core-gameri mali novú konzolu z ich dielne kupovať. Totálna prevaha casual hovadín, Mário nad Mária, primitívnosť Nintendoland a len štipka zaujímavých vecí (Batman, ZombieU), tak takto sme si ich konferenciu rozhodne nepredstavovali. Co je však ešte horšie, o Wii U prakticky vieme toľko, čo minule. Nepoznáme jeho technické špecifikácie, nepoznáme jeho približný termín vydania.. ba dokonca nepoznáme ani jeho cenu. Jediné, čo vieme, je že akosi už o tento kus hardvéru nemáme záujem. Dámy a páni, práve ste boli svedkami pochovávania novej platformy.


Boris "Blade" Kirov
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012