02.07.2008 00:10, DKF, Komentárov: 0
Prince of Persia

Prince of Persia


Legendárny trón Perzie už onedlho zdedí nový princ. Čo myslíte, bude schopný ísť v úspešných šlapajach svojich predchodcov alebo zažije krutý a ponižujúci pád? Na konci roka sa to všetko dozvieme.
Určite každý z vás tušil, že Ubisoft svoju megaúspešnú a každým dielom hypovanú “trilógiu Sands of Time“ nenechá len tak napospas osudu, že s titulom Two Thrones kariéru obľúbeného princa nezpečatili. Na potešenie mnohých však prišli prvé klebety, neustrážené informácie a obrázky. a tak sme čoskoro vedeli, že prichádza nová epizóda s úplne novým dizajnom, no a preto sa pozrime bližšie, že aké nové dobrodružstvá má pre nás pripravené nový Princ.

Veľmi príjemné prekvapenie bolo (teda aspoň pre moju osobu), že šikovní ľudia z Ubisoft Montreal nezostali pri dobre známych prvkoch prvých častí, ale išli naspäť až ku koreňom hry, pričom až odtiaľ začali pekne postupne rozvíjať celú štruktúru.



Prvá a asi aj najväčšia zmena, po ktorej určite viacerí z vás zostali v šoku, je grafická stránka hry. Celá hra totiž bude zabalená do cel-shading grafického kostýmu, ktorý vývojári nazývajú ako „illustrative“ grafiku. Je samozrejmé, že tvorcovia radšej používajú výraz „illustrative“, pretože oproti cel-shadingu, ktorý znamená „plochy“, novú grafickú podobu hry bude sprevádzať precíznosť, hlavne čo sa týka detailov a efektov. Na naše obrazovky budú premietané obrázky, ktoré by ustáli aj na plátne nejakého veľkého maliarskeho majstra.

Za druhú významnú zmenu môžeme ďakovať nedávno vydanej a brilantnej hre Assasin´s Creed, taktiež od Ubisoft, ktorá dodala dostatok inšpirácií aj tejto hre. Náš novodobý princ bude mať počas svojich dobrodružstiev úplne otvorený herný svet.

Príbeh alá Ubisoft

Podľa príbehu sa hlavný hrdina, ktorý však na začiatku hry ešte nie je princ, ale odvážny dobrodruh, dostane do záhrady Eden, v ktorej stojí už dávne tisícročia Strom života. Tu sa stretne s krásnou a dekoratívnou Elikou, ktorá sa však práve snaží utiecť strážcom. Ako sa na pravého gentlemana patrí náš Princ jej ihneď v núdzi pomôže. Od tejto chvíle je ich cesta navždy spojená. Ešte sa nemali ani čas moc zoznámiť, keď v tom sa stane niečo strašného. V Strome života bol uväznený krutý a nemilosrdný boh Ahriman, ktorého tam uväznil jeho vlastný brat, taktiež boh Ormazd. Ahrimana od tej doby ako sa dostane von zo zajatia, ženie dopredu len túžba po pomste. Od tejto chvíle sa začne po celej krajine rozširovať čudný čierny materiál, ktorý má názov The Corruption. Našťastie steny Edenskej záhrady sú schopné udržať na malú chvíľku tento mor vo svojom vnútre, avšak čierny materiál sa aj tak pomaličky dostáva von do celej krajiny. Princ chce samozrejme tomu zabrániť a preto prejde každé malilinké miesto v okolí aj so svojou novou priateľkou, len aby zastavil tento zničujúci čierny mor.



Nový nepriateľ

Ďalší zaujímavý koncept je aj to, že v hre budeme mať iba jediného nepriateľa, tým nebude nik iný ako už spomínané The Corruption, ktoré sa vie premeniť vždy vtedy, keď to bude aktuálne dianie vyžadovať. Keď bude chcieť, tak sa premení na tvrdého a neľútostného bojovníka a inokedy zasa na nebezpečné pasce. Tento výmysel vývojárov bude mat dva následky. Po prvé to, že vždy počas našej cesty budeme mat jediného nepriateľa a nikdy sa nemôžeme zapliesť do hromadnej bitky. Ale tento protivník The Corruption bude vždy silnejší, inteligentnejší a súboje budú veľmi ťažké a intenzívne. Druhý následok je ten, že pasce nás môžu “uchmatnút“, to znamená, že keď ich budeme preskakovať alebo keď budeme chcieť prebehnúť cez nejakú stenu, kde pod nami budú ostré nástrahy, tak nás ta čierna tekutina, ktorá je v tej chvíli premenená na pascu, môže kedykoľvek chytiť a stiahnuť dolu. Ešte jedna zvláštnosť, tento mor nikdy nezostane na jednom mieste, stále bude v pohybe a svojou čiernou tekutinou bude pomaličky pokrývať celú perzskú krajinu. Kým my budeme čistiť jedno miesto, kde sa aktuálne nachádzame, tak ostatné zamorené miesta budú na tom vždy horšie a horšie. Takže budeme sa musieť veľmi ponáhľať, pretože náš protivník vôbec nepozná únavu a nad nikým a ničím nemá zľutovanie. Toto je veľmi dôležité, keď sa zamyslíme nad tým, že hra nám dáva voľnú ruku, teda samy si vyberáme miesta kam pôjdeme skôr, tak naše rozhodnutia môžu zmeniť celý herný zážitok. Pri prvom úspešnom odohraní hry môžeme zasa začať napríklad na nejakom inom mieste, pričom úplne bez námahy prejdeme celú hru, no keď po druhýkrát toto miesto necháme na koniec, tak budeme potiť krv, kým sa dostaneme cez všetky tie nástrahy a pasce, ktoré si na nás pripravil The Corruption.

Schopnosti nového Princa

Poďme si teraz troška rozobrať nové schopnosti nášho next-gen hlavného hrdinu. S novým hrdinom prichádzajú aj nové finty a bojové techniky, no a tak zabudnite na také veci ako zastavenie času, pretože vývojári to vymenili za úplne exkluzívne akrobatické kúsky, ktorých budete mať príležitosť využiť neúrekom. Princ bude mať na sebe špeciálnu rukavicu s ostrými pazúrmi, ktorá mu bude pomáhať pri zdolávaní vysokých prekážok, pri šplhaní na nejakú stenu a taktiež ju využije aj pri boji. Budú veru aj momenty, keď sa nám nepodarí preskočiť nejakú prekážku. Vtedy sa už nemôžeme spoľahnúť na funkciu zastavenia a vrátenia času ako v minulosti, no a tak nám v núdzi znova pomôže naša šikovná rukavica, ktorú použijeme ako “istiace lano“ a v poslednej chvíli počas nášho voľného pádu sa zachytíme o nejaký vytŕčajúci kameň. Našťastie táto rukavica nieje jediná vec čo má Princ vo svojom zbraňovom arzenáli. Okrem neodmysliteľného meča má aj Eliku, ktorá mu vždy bude pomáhať tak, ako sa len dá. Ona totiž ovláda čiernu mágiu a spoločne s našim princom bude vytvárať zničujúce a veľmi efektívne kombá. Podľa vývojárov celý bojový systém bude veľmi efektívny a počas cesty sa nám budú rozširovať a aj vylepšovať špeciálne kombá.

Môj konečný verdikt

Odjakživa som fanúšikom princa z Perzie, preto to pre mňa bude úplne jednoznačný must have titul. A tá neuveriteľne krásna grafika a celý bojový systém, ktorú nám onedlho nastolujú vývojári nejedného hráča určite položia na lopatky.

DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012