05.04.2009 12:00, Richard „gulath“ Bojničan, Komentárov: 4
Patapon 2

Patapon 2

Minulý rok prišiel ako blesk z jasného neba Patapon. Originálna koncepcia rytmicko-strategickej hry, ktorá bola navyše veľmi zábavná a vtipná. Zhostili sme sa úlohy božstva malých pataponov a pomocou bubnovania sme ich priviedli za ich vytúženým cieľom. Nie je to síce do roka a do dňa, ale druhý diel je tu. Čo nám prináša?


Každopádne prináša podobnú dávku zábavy ako v prvom dieli. Maličkí Pataponci sa vybrali za bájnym ostrovom na lodi, čo však čert nechcel, loď stroskotala a jedine oko každého Patapona sa upiera ku hviezdam očakávajúc záchranu z nebies. A tu prichádzame do hry my a náš rytmus (nie my ako Slováci, a nie ten ťažký rapper z Piešťan). Postupným nájdením bubnov a bubnovaním na ne pomôžeme pataponcom dostať sa z problémov a dosiahnuť vytúžený cieľ.

Hra sa hrá úplne rovnako ako predchádzajúci diel, iba sa mi vidí, že náročnosť levelov sa teraz stupňuje plynulejšie a nestalo sa mi, že by som už v štvrtom levely zažil brutálny zásek a dlhú dobu sa moril kadiaľ ďalej. Nie že by ťažké levely neprišli, to nie, ale až neskôr, keď už človek má aspoň základy hry naozaj v ruke a tuší čo môže urobiť inak. Samotný herný mechanizmus sa nezmenil vôbec. Stále máme štyri bubny, na ktorých do rytmu vyklepávame povely pre našu miniarmádu. Povely sa skladajú zo štyroch po sebe idúcich zvukov, ktoré musia sadnúť do štyroch taktov rytmu. Následne ďalšie štyri takty naša armáda vykonáva povel, a potom sme na rade znovu my. Ak si práve tento rytmus 4/4 udržíme, po chvíli sa nám nabije combo bar a povely budú vykonávané oveľa razantnejšie. Je to vidno najmä v prípade boja na číslach zobrazujúcich damage. V podstate takýmto spôsobom prejdeme celú hru.

Zatiaľ nie je vidno žiadny rozdiel medzi pôvodným Pataponom a jeho druhým dielom. Ono to je asi dané tým, že tých rozdielov nie je veľa. Prvý rozdiel si všimneme vo vývoji armády. Povyšovanie vojačikov sa teraz deje oveľa sofistikovanejšie, pomocou vidličkovo orientovaného diagramu, takže sa na každom stupni môžeme rozhodnúť, čo vlastne z nášho patapona chceme vychovať, pretože každým potvrdením sa vzdávame druhej časti vetvy. Je to niečo ako výskum a vývoj v niekdajších stratégiách.

Okrem vývoja armády máme ako nový prvok nového PataponaHeropona, ktorý sa môže zúčastňovať multiplay misií, ktorú som žiaľ po wifi nenašiel žiadnu a na spojenie s iným hráčom som nemal druhé UMD s Patapon 2. Samozrejme Heropon sa zúčastňuje aj normálnych misií a prispieva svojou silou k dobitiu nepriateľov.



Graficky hra vyzerá veľmi pekne. Viacúrovňový scrolling farebného pozadia spojený s čiernobielymi Pataponmi a nepriateľmi ktorý sú z hlavnej časti tiež čierni pôsobí nádherne a ohromujúco. Trochu sa zlepšili efekty špeciálnych útokov, takže je lepšie vidno, že bol nejaký použitý.

Zvukovo je hra tiež veľmi vydarená, či už sprievodnými hudbami, alebo pospevovaním si samotných Pataponov. Zvuky boja však stále žiadne nie sú, takže nič neruší náš rytmus a môžeme sa kľudne venovať Pataponcom.

Ak mám celkovo zhrnúť hodnotenie hry, Patapon 2 je dobrá hra, ale neprináša veľa noviniek k prvému dielu. Ak ste jednotku nehrali, prirátajte si tak 2 body pretože je to naozaj skvelá hra. Ak ste ju však hrali, časom ako ja dospejete k tomu, že v podstate sa jedná o datadisk a nie o plnohodnotnú novinku. Stále je to však celkom zábavný datadisk.

Hodnotenie: 7
Výrobca: SCE
Distribútor:
SCEE
Testovaná platforma:
PSP
Multiplayer:
Áno



Hru si môžete zakúpiť tu: PSP



Richard „gulath“ Bojničan
viac článkov autora

Výrobca: SCR - Japan
Distribútor: SCEE
Testovaná platforma: PSP
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Anglický
Žáner: Stratégie
Vychádza na platformy: PSP
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
RE: 11. 04. 2009 21:21
RE: RE: 26. 04. 2009 13:32
patapon 11. 05. 2009 18:22
frenklino ... 17. 09. 2009 23:12
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012